Nightwish - Imaginarium

Help
Forum : Film
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Nightwish - Imaginarium
zsamot
Primogen
zsamot
Gniezno

2011-07-26 22:16:53 Nightwish - Imaginarium
Natchnione info, ale jestem ciekaw, poprzedni krążek naprawdę trzymał poziom.
Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;)

Vinter
Primogen
Vinter
Świdnik

2011-07-27 15:13:55
Jak zwykle trzeba przygotować się na sporą dawkę profesjonalizmu finów.
a Jack of all trades is master of none

cHrzanek
Anciliae
cHrzanek
Wrocław / Śr...

2011-07-28 11:01:25
bez wokalu daje radę...

Masterdeath
Bicz
Masterdeath
Poznań

2011-07-28 11:10:39
Odkąd w Nightwish nie ma Tarji Turunen - to mam ich w d.... , stali się komercyjni do bólu, słucham do płyty Once dalej nie tykam. Utwór Amaranth to już szczyt komerchy. Czy ktoś wie dlaczego Tarja Turunen odeszła/została wyrzucona z zespołu??
"Tak długo jak istnieje miłość , będzie też istnieć nienawiść"
Ostatnio zmieniany: 2011-07-28 11:11:04

Vindicta
Anciliae
Vindicta
Zachodniopomors...

2011-07-28 11:13:56
Jedni gadają, że sama odeszła.
Drudzy, że zespół ją wywalił, bo dochodziło do spięć między nimi no i że chciała więcej kasy...

Wersji tych jest kilka.
Co innego jest dotrzymać słowa, co innego obiecać...

CatGirl
Matuzalem
CatGirl
Toruń

2011-07-28 11:26:35
Mi już Once się nie podoba, nie licząc pierwszego singla. Uwielbiam rzucanie słowej "komercja" - komercja - zuoooooo:D
mru mru:)

Masterdeath
Bicz
Masterdeath
Poznań

2011-07-28 11:30:16
CatGirl Napisał:
Mi już Once się nie podoba, nie licząc pierwszego singla. Uwielbiam rzucanie słowej "komercja" - komercja - zuoooooo:D

Najbardziej mi się podoba ich pierwsza płyta - Angels Fall First, naprawdę dobre.
"Tak długo jak istnieje miłość , będzie też istnieć nienawiść"

CatGirl
Matuzalem
CatGirl
Toruń

2011-07-28 11:36:45
Ja zawsze słuchałam ich wybiórczo, jak wielu zespołów:) Nie jest to zespół który chłonę w całości, wole inne.
mru mru:)

Vinter
Primogen
Vinter
Świdnik

2011-07-28 16:13:18
Zespół od początków swojego istnienia prezentuje bardzo właściwe podejście do tematyki granej muzyki. Odejście Tarji jest o tyle uzasadnione o ile możliwości jakie wniosła do zespołu Anette są zanamienicie inne od tych znanych choćby z przytoczonego tu Once.
a Jack of all trades is master of none

czarnyfioletowy86
Anciliae
czarnyfioletowy86
Katowice

2011-10-05 09:49:17
Vinter Napisał:
Zespół od początków swojego istnienia prezentuje bardzo właściwe podejście do tematyki granej muzyki. Odejście Tarji jest o tyle uzasadnione o ile możliwości jakie wniosła do zespołu Anette są zanamienicie inne od tych znanych choćby z przytoczonego tu Once.

trudno w ogóle porównywać obydwie wokalistki i jest to chyba bezcelowe, są one diametralnie różne i chyba członkom zespołu właśnie o to chodziło, nie szukali przecież kopii Tarii
a czy ta zmiana dla zespołu jest dobra czy zła...na pewno jest inaczej niż było, wiadomo, że sentyment do starego dobrego NW pozostał :)
"Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem"

Silva
Anciliae
Silva
Toruń

2011-12-05 21:49:44
Powiedzmy to szczerze, starsze piosenki były pisane dla Taji (specjalnie), Anett nie będzie w naszych uszach brzmieć dobrze w Fantasmic, albo Wishmaster. Ma jednak swoje plusy. Imaginearium to pokazuje, ale pokazuje również głęboki związek między różnymi dziedzinami twórczości Holopainena. Sam album demonstruje, że głównym zamysłem autora był film. Album wydaje się podporządkowany właśnie jemu, dlatego można odnieść wrażenie, że Holopainen wykazuje niebezpiecze zainteresowanie muzyką filmową.
P.S. Jeśli ktokolwiek uważa, że Nigthwish nie może nagrać dobrego albumu bez Turunen to nie jest fanem zespołu, a jej. Polecam sprawić sobie What lies beneath i cieszyć się jej wokalem.
Spadajcie! To moje życie.

ravenheart99
Anciliae
ravenheart99
Kotlina Kłodzka...

2011-12-06 00:38:37
Najnowsza płyta zespołu jest fantastyczna. Nie mogę się od niej oderwać od kilku dni. Zróżnicowana pod względem muzycznym, ciekawe utwory nawiązujące do jazzu i folku. Dla mnie rewelacja. Anette też świetnie śpiewa. Ona i Tarja to zupełnie inne światy ale przecież Tarja dobrze radzi sobie solo więc nie ma co narzekać.
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Silva
Anciliae
Silva
Toruń

2011-12-06 15:43:09
Jednak większość tzw "fanów" i tak jedzie po Anett. A biorąc pod uwagę zarzuty w liście otwartym pod adresem Tarji i tak mieliśmy doczynienia głównie tworami Hlopainena i reszty chłopaków.
Spadajcie! To moje życie.

Durante
Anciliae
Durante
Poznań

2011-12-06 20:20:27
Nowy album bardzo mi się podoba, proste, dynamiczne, pompatyczne granie, czyli to, co mnie odpręża w dni, kiedy mam za dużo roboty i nie chce mi się myśleć za dużo o muzyce, którą słucham. A Annette się bardzo rozwinęła i to słychać, zresztą nowsze piosenki były już bardziej zgodne z jej możliwościami; w rezultacie miło się całości słucha.Nie wspominając o Marco! Ten sobie już zupełnie świetnie radzi. "Ghost river" i "Scaretale" to moi faworyci. :)
Keiner stirbt für bloße Werte.
Ostatnio zmieniany: 2011-12-06 20:20:59

Dyskusja na temat artykułu: Nightwish - Imaginarium
Poprzednia Następna
Forum : Film