|
yggdrasil
Matuzalem Posty: 216 Poznań |
2011-09-27 21:37:04
Ja miałem pluszowego dalmatyńczyka lecz z czasem zaczęły mu odpadać kończyny i na końcu został sam kadłubek bez nosa i oka "Im gorzej jest tym lepiej - Pora uwierzyć w siebie" |
||||||
|
Yngwie
Matuzalem Posty: 810 Wrocław / Czę... |
2011-09-27 21:41:52
A u mnie mieszkał brunatny. Fajny był, ale przyszedł moment, kiedy zaczął się sypać - był wypchany styropianem. od czasu do czasu warto wrócić do źródła |
||||||
|
arachne666
Anciliae Posty: 215 Katowice |
2011-09-28 10:26:01
Moim starym sztruksowym granatowym i paskudnie socjalistycznym misiem bawią się teraz moje dzieci...a miś ma teraz lat 32 i jest młodszy ode mnie o trzy lata. I choć to dla misiów sędziwy wiek, to trzyma się całkiem dobrze...Poczciwy z niego staruszek :-)...i ulubieniec mojego pięcioletniego synka. Życie to sztuka latania, trzeba liczyć się z upadkiem, ale bawić się też chwilą jakby była Twoją ostatnią. |
||||||
|
litea
Anciliae Posty: 54 wlkp. |
2011-09-28 15:36:58
Mój pierwszy miś też wciąż się trzyma, w miarę. Właściwie to nie miś, a królik, zakupiony w ok. dnia moich narodzin. Poczciwy był z niego gość :) 'trwający chaos poczeka, posłuchaj jak noc szepta' |
||||||
|
SalomonKain
Anciliae Posty: 269 |
2011-09-28 17:13:59
A ja miałem Misia takiego brzydkiego że strach, ale i tak był najlepszym kumplem, do momentu aż kot go nie stargał, a teraz znalazłem Misia identycznego jak Przekliniak z bajki Włatcy Móch, jest rewelka, i pełni zaszczytna rolę "strażnika" w mojej biblioteczce. |
||||||
|
Alpha-Sco
Matuzalem Posty: 1864 Małe Prywatne... |
2011-10-17 18:08:46
Hihi, ja też bawiłam się w "leczenie" pluszaków, dopóki nie zakłułam się igłą. No i mama zabrała igły i skończyło się... :) Tym samym chyba uratowała pluszaki przed losem podobnym do losu Waszych misiów :)
Jeszcze mam takiego misia, chociaż należał chyba bardziej do mojego brata niż do mnie. Na razie pozwiązywałam go szmatkami, w wolnej chwili pozszywam te jego styropianowe rany :) zanim wystyropiani się na śmierć :) ONE LIFE. LIVE IT. Ostatnio zmieniany: 2011-10-17 18:10:51 |
||||||
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1867 Wrocław |
2011-10-17 18:10:31
Nowe pokolenia nie będą miały takich problemów. Wg nowych dyrektyw unijnych pluszaki będzie można robić tylko z materiałów, które umożliwiają ich pranie. Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||||||
|
bibunia
Matuzalem Posty: 1101 Wschowa |
2011-10-17 18:55:22
Nie wiedziałam,ze były misie ze styropianu :o Ja moje mogłam prac no tylko ten z wiórami w środku mnie drażnił..bo nie mogłam go umyc,wiec do wydelejtowałam. Zreszta moje maskotki pełniły funkcję kolekcjonerska..nie byłam fanka zabawek.Ja tam lubiłam papier :) gry planszowe i książki .Niektóre kobiety długo maja swoje misie ..ja długo czytałam baśnie :) Lubię fantasy,wiec jakoś do konca nie wyleczyłam sie z tego:) Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości... |
||||||
|
Alpha-Sco
2011-10-17 18:58:20
W środku są wypełnione tymi styropianowymi kuleczkami. Fatalnie się to sypie, jak jest dziurawy misiek. :) Ja za to bardzo kochałam swoje misie za to nie lubiłam lalek i rzadko się nimi bawiłam :) ONE LIFE. LIVE IT. |
||||||
|
bibunia
Matuzalem Posty: 1101 Wschowa |
2011-10-17 19:12:19
No to jeden,który mi sie "sypał" :) to był ten z trocinami...stracił głowe,jak wiekszosc moich lalek zreszta.O i klocki to było coś :) takie zwykłe drewniane :) Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości... |
||||||
|
Shadowmoon
Bicz Posty: 25 Warszawa/Pozna... |
2012-01-24 21:51:59
sam nie wiem który to raz już czytam to opowiadanie,ja swojego misia nie pamiętam,ale czytając Twój tekst w mej głowie rodzi się obraz mojego synka który śpiąc przytula mocno do siebie swego pluszaka,jakby w tym momencie była to najukochańsza istota,pełna dobra i ciepła która dzięki temu właśnie że ją przytula staje się dla niego tarczą przed całym złem i koszmarami,która pozwala mu spokojnie trwać w objęciach Morfeusza,opowiadanie porusza... |
||||||
|
Alpha-Sco
2012-01-24 21:53:34
:) Bardzo się cieszę. ONE LIFE. LIVE IT. |
||||||