Dawać? Nie dawać? Oto jest pytanie. - strona 60

Help
Forum : Wędrówki myśli
1 | 2 | 3 | 4 | 5 Następna
Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2011-08-29 21:30:09
HarmaaVesi Napisał:
Wydalo mi sie to rasistowskie. Moze wiekszosc Romow nie. Ja np z Polska nie mam zbyt nic wspolnego, bo jestem krzyzowka Rosji i Litwy wlasnie z Romska narodowoscia. Fakt, wiekszosc Romow zyje na dnie spolecznym, ale nie wszyscy. Wiec nie mowmy ze Rom to od razu zlo. Inni nie sa lepsi.

Jasne, że nie są od razu źli. Dla mnie są najczęściej neutralni. Polacy za granicą też miewają różną opinię.

Może z dwa tyg. temu oglądałem dokument o Romach w Rumunii i tam jest jeszcze gorzej. Wypowiadały się obie strony.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła

HarmaaVesi
Matuzalem
HarmaaVesi
Chełm

2011-08-29 22:22:26
Ja nie utozsamiam sie zbytnio z ta grupa etniczna, ale mam do nich po prostu szacunek. Jest tak samo wielu zlych Romow jak zlych Polakow, Niemcow, czy Amerykanow.

Duzo zalezy od srodowiska w jakim sie wychowujemy.
"Będą jeszcze płyty. Ale czym jest muzyka, jeśli słucha się jej samemu?" Bradley Denton [url=http://www.flog.pl/p/455c89/]Zobacz fotoblog[/url]

shagi666
Anciliae
shagi666
Rzeszów

2011-08-30 06:55:04
A tam , najlepiej powiedzieć im , że samemu się zbiera. Ja raz odpowiedziałem takiemu typowi ,że sam na wino zbieram , to mnie jeszcze zaprosił pod most i tak się opiłem , że ho ho. W ogóle z niektórymi menelami można się pośmiać , kiedyś wypiłem takim dwóm wino w 5 min , na które zbierali cały dzień ;d Ogólnie warto jest czasem spędzić z nimi chwile wolnego czasu , można się dużo dowiedzieć o nich , o czym myślą , co wpłynęło na to , ze tak skończyli i w ogóle.
"Rób co masz robić brat , świat jest dziki , nie pozwól by ktoś mówił Ci , że jesteś nikim"

1 | 2 | 3 | 4 | 5 Następna
Forum : Wędrówki myśli