|
amorphous
Redaktor Posty: 4717 Poznań |
2011-05-20 00:40:52 Wiedźmin 2
I jakie pierwsze wrażenia? Life is complex: it has both real and imaginary components |
|
Rochu
Anciliae Posty: 333 Gliwice |
2011-05-20 07:21:02
Tylko kilka słów: Jest zajebiście, chyba nawet lepsze niż Mass Effect ;] Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny, a ja śmieje się z was, bo jesteście tacy sami. - Jonathan Davis |
|
minawi
Redaktor Posty: 6104 Poznań / Iław... |
2011-05-20 12:07:00
...najpierw to trzeba mieć zajebisty komputer... Make Foch Not War |
|
amorphous
Redaktor Posty: 4717 Poznań |
2011-05-20 12:26:25
Ja nie widzę właśnie za dużych róznic. Miała być fizyka, nadal nie mozna skakać i chodzic gdzie sie chce, gra przegadana - za duzo animowanych scen i zbyt liniowa. Preferuje raczej gry typu "Open Sandbox" Oderwałem sie na troche od "Red Dead Redemption" ale powroce do Wiedzmina dopiero jak naprawde nie bede mial w co grać. Life is complex: it has both real and imaginary components |
|
Herodot
Anciliae Posty: 50 Poznań |
2011-05-20 15:04:06
Cóż, mogę tylko powtórzyć to co wypisuje się na wszystkich forach. Gra uderza bardziej w kierunku zręcznościówki. To klikanie w odpowiednich momentach, jak dla mnie - trochę dziwne. Faktycznie, ta liniowość ( fabula idzie "ciurkiem" ) chciałoby się zatrzymać, rozejrzeć... gdzie tam. Dialogi są naprawdę fajne, ale po pewnym czasie zaczynają się dłużyć i powtarzać. Z drugiej strony, która gra ma lepsze. Poziom walk jest trudny. Z niektórymi "bossami" trzeba się naprawdę namęczyć i ginie się po kilkanaście razy. Nawet na najłatwiejszym poziomie. W sumie jednak to nawet dobre. Grafika owszem, ładna. Oryginalna i dość realistyczna ( oczywiście jak na konwencję gry) Ale chodzić gdzie się chce - nie można. Oblivion może i jest zbyt ugrzeczniony w stosunku do wiedźmina ale tam przynajmniej była totalna wolność w łażeniu wszędzie gdzie się chce. Na razie jestem w połowie I aktu. Więc trochę za wcześnie z ostateczną oceną gry. "Dzwony już ostygły; milczeniu daję rękę Niech mnie poprowadzi wzdłuż krętej uliczki Niech będzie przewodnikiem cichym i jak pies wiernym I niech mi pozwoli miasta urok wyśnić" |
|
Luk
Primogen Posty: 126 Kraków |
2011-05-20 23:02:24
Mam za słabego kompa... :/ A co Ja z tego będę miał? |
|
Elvis
Anciliae Posty: 393 Poznań |
2011-05-31 02:53:14
Mnie sie Wiedzmak podobał. Ciekawa fabuła, wymagająca walka i dialogi które tylko polak w pełni zrozumie :D "Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego." |
|
Reddishhh
Bicz Posty: 366 |
2011-05-31 13:12:02
Ja tam na moje pierwsze wrażenia muszę poczekać do wakacji, bo mój pctek został w polsce :/ A kiedy zacznę się bronić, oberwiesz w twarz bagnetem i skończy się kłapanie. |
|
DonVitteo
Matuzalem Posty: 539 Międzychód |
2011-05-31 13:53:01
Na moim sprzęcie raczej nie ruszy, a szkoda xd " Kto buduje na ludzkim zaufaniu, buduje na piasku" |
|
HardKill
Moderator Posty: 8018 Szczecin |
2011-06-18 23:44:50
Małe co nie co na temat: > ile osób ukończyło Wiedźmina 2: Zabójcy Królów, oraz inne statystyki. >>> Więcej info > TU < >>> Wiedźmin nie jest dla mnie grą szczególną, ale kiedyś trzeba będzie z ciekawości w nią popykać. :) Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą... |
|
alagner
Matuzalem Posty: 74 Bytom |
2011-06-19 11:29:20
jedynka bardzo mi się podobała. Wziąłem się za dwójkę i...rozczarowanie. Gra niemiłosiernie zabugowana (postacie znikają, DLC się nie instalują i tego typu przyjemnostki). Nie mam nic do zręcznościowego modelu walki, ale sam interfejs imho mało wygodny. I - może zabrzmi to dziwnie - ale ta gra jest jakby za baśniowa, za kolorowa. W jedynce dobrze oddano ten ciężki klimat, a tutaj jest po prostu za ładnie. Przy jakimś wyższym patchu wezmę się do gry, bo mimo 1.1 ciągle zdawało mi się, że to public beta. |
|
Rochu
Anciliae Posty: 333 Gliwice |
2011-06-19 18:46:35
Już jest 1.2, ja takich błędów nie miałem poza pierwszym DLC z trollem. Postacie też mi nie znikały, to czy gra jest baśniowa i za kolorowa to bym się trochę kłócił, bo jeśli np. wybierzemy ścieżkę Roche'a w przypadku obozu wojskowego na pewno nie jest kolorowo i baśniowo. :P Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny, a ja śmieje się z was, bo jesteście tacy sami. - Jonathan Davis Ostatnio zmieniany: 2011-06-19 18:49:49 |
|
alagner
Matuzalem Posty: 74 Bytom |
2011-06-19 19:55:49
sesję zamknę to pogram jeszcze na spokojnie i zobaczę. Nie mówię, że jestem totalnie na nie, ale na pierwszy rzut oka gra nie ma tej przyciągającej mnie magii co jedynka. |