|
Darkness_of_my_soul
Bicz Posty: 23 Neverland |
2011-05-16 18:11:38
Dla niektórych codzienność jest zbyt toksyczna a iluzja niezbędna do przetrwania. Bo karmiąc podswiadomość jakimiś bzdurami odrywamy ją od istotniejszych spraw i mamy na jakiś czas spokój.. "Go drop your little life.." |
||||
|
ColdGothGirl666
Anciliae Posty: 5 Martwe Miasto |
2011-05-30 15:05:50 "Go drop Your little life"
Czasem tylko marzenia pozostają, świat zabija marzycieli. Obudziłam się. Z jakim przerażeniem żyję. Z jaką ulgą zasnę. .: Życie to gra, w którą gramy, choć wiemy, że przegramy:. |
||||
|
Doriana86
Bicz Posty: 299 |
2011-05-30 21:49:26
Iluzja też może być toxyczna i szkodliwa. To, co Tobie wydaje się słabością, dla mnie właśnie jest siłą. |
||||
|
Darkness_of_my_soul
2011-05-30 22:44:25
"Iluzja też może być toxyczna i szkodliwa. " Ależ oczywiście. Iluzja daje tymczasowe zadowolenie. Ale po wnikliwej analizie życia jest wybierana jako mniejsze zło.. "Go drop your little life.." |
||||
|
Doriana86
2011-05-30 22:53:15
Nie przeze mnie...na szczęście... To, co Tobie wydaje się słabością, dla mnie właśnie jest siłą. |
||||
|
SanguineVenari
Bicz Posty: 420 Agharta |
2011-05-31 14:59:21
Nie wiem czy mniejsze zło ... Raczej ucieczka przed prawdziwym życiem jest poważnym błędem. Ludzie jednak wolą uparcie tkwić w prawdzie, że niewiedza to błogosławieństwo. "Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego." Ostatnio zmieniany: 2011-05-31 15:29:27 |
||||
|
Darkness_of_my_soul
2011-05-31 17:27:33
"Nie wiem czy mniejsze zło ... Raczej ucieczka przed prawdziwym życiem jest poważnym błędem. Ludzie jednak wolą uparcie tkwić w prawdzie, że niewiedza to błogosławieństwo." To pewne, że niewiedza jest błogosławieństwem. Im jesteś głupszy, mało się zastanawiasz nad swoim życiem, samym sobą tym łatwiej ci się żyje. Nieświadomy wielu rzeczy potrafisz czerpać radość z małych rzeczy.. he he a co to jest prawdziwe życie?. To pewne obrazy, które możesz zaobserwować i uznać za słuszne. A dla innego człowieka te same obrazy będą nieistotną i niezrozumianą kpiną.. Każdy żyje w swoim własnym świecie.. i wyraża swoje zdanie, opinie na podstawie swoich doświadczeń i obserwacji z tego jednego świata. heh patrzy na piękne drzewo i sobie myśli, że każdy tak samo je widzi.. Dlatego nie można jednoznacznie stwierdzić, co jest a co nie jest błędem. Np. to, co dla większości ludzi jest tym "prawdziwym życiem" dla mnie jest iluzją, która się brzydzę i nie potrafię zrozumieć. Ale bez niej, będąc wierny tylko swoim prawdziwym ideałom nie przetrwam w tym popierd****** świecie.. "Go drop your little life.." |
||||
|
SanguineVenari
Bicz Posty: 420 Agharta |
2011-05-31 22:56:51
Czyżby? Prawda wyzwala. Problemem tego świata jest to, że zbyt wielu ludzi tonie w iluzji i nie dopuszcza do swojej wiadomości, że życie jest inne. Na każdym kroku jesteśmy okłamywani, wykorzystywani przez otoczenie, rząd, światową finansjerę itp. Ludzie, jednak nie potrafią sobie tego uzmysłowić i krąg się zatacza. Trzeba się obudzić, bo jutro ranek może zastać nas w III Rzeszy. Sprawy trzeba brać w swoje ręce, a nie tylko narzekać, że jest źle, nie wykonawszy nawet kroku. Zamknąć się w marzeniach jest łatwo, ale to konformizm. Taką filozofę przyjmuje większość i idzie na łatwiznę. Rzeczywistość jest brutalna, ale od nas zależy jego wygląd. Ludzie Z zasady są źli, zachłanni, małostkowi, egoistyczni. Nie wystarczy się tylko od nich odciąć, należy się im przeciwstawić, bo my, chociażby pośrednio odczuwamy skutki ich działań. Tak, wiem, rewolucja pożera własne dzieci. Bezczynność nie wniosła jeszcze niczego dobrego. Życie utkane z iluzji, to nie życie, ale ucieczka. "Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego." |
||||
|
Doriana86
2011-05-31 22:59:27
właśnie dlatego trzeba skupić się na prawdziwym życiu To, co Tobie wydaje się słabością, dla mnie właśnie jest siłą. |
||||