|
LotusEater
Bicz Posty: 208 |
2011-05-02 21:42:17 Popularność a znajomości.
Przypomniała mi się jedna moja "przyjaciółka", która "kolekcjonowała" znajomych. Z tym się zaprzyjaźniła bo miał kasę i stawiał jej drinki (bo piwo przecież nie dobre), z tamtym bo jej załatwiał darmowe wejsciówki na różne imprezy, z innym bo w ogóle znany był i lubiany to fajnie się pochwalić, że się go zna. I wiecznie to samo: kogo to ja nie znam, kto mi drinka postawił, z kim rozmiawiałm, kto ze mną gdzieś poszedł... Cóż, każdy chce się jakoś dowartościować. Idziesz do kobiet? Nie zapomnij bata. |
||||
|
SanguineVenari
Bicz Posty: 420 Agharta |
2011-05-02 22:04:31 Popularność a znajomości.
Takich jest bardzo wiele. Pewnie jej nie stać było na te drinki i szukała sponsora . "Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego." |
||||
|
LotusEater
Bicz Posty: 208 |
2011-05-02 22:14:53 Popularność a znajomości.
No ja tam nie wiem jak ona się za te przysługi odwdzięczała
Prawda, sporo jest takich ludzi na świecie, ale to był akurat szczególnie ciężki przypadek. Idziesz do kobiet? Nie zapomnij bata. |
||||
|
szarl
Matuzalem Posty: 583 |
2011-05-03 15:00:48
Może i jestem naiwny, ale wydawało mi się, że by być rozpoznawalnym na forum wystarczy pisać posty... “History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake” |
||||
|
Benjamin_Breeg
Matuzalem Posty: 1049 Poznań |
2011-05-04 08:23:45
...i niekoniecznie mądrze |
||||
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1867 Wrocław |
2011-05-04 11:48:41
Albo umieścić w profilu parę fotek z głębokim dekoltem Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||||
|
SanguineVenari
Bicz Posty: 420 Agharta |
2011-05-04 15:15:15
A po co głęboki dekolt? Od razu nago. Nie żebym miała coś przeciwko aktom. "Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego." |
||||
|
Mandraghora
Primogen Posty: 387 Glogau / Breslau |
2011-05-04 21:04:35
Albo zakładać konto za kontem i pisać z nich głupoty, gdzie tylko się da - strzelając przy okazji ortografami. :) "[...]prawdziwa droga do serca mężczyzny to sześć cali stali pomiędzy jego żebrami. Czasami cztery cale wykonają zadanie, ale żeby mieć całkowitą pewność, wolę mieć sześć. Zabawne, jak falliczne przedmioty są tym bardziej użyteczne, im są większe." |
||||
|
Theriele
Bicz Posty: 14 Warszawa |
2011-05-05 00:00:46
Lepiej mieć kilku zaufanych przyjaciół niż stado pokemonów. Takie jest moje zdanie. Nie rozumiem takich ludzi,którzy na portalach społecznościowych mają po 500 znajomych xD Pewnie tacy ludzie są najbardziej samotni i jak przychodzi co do czego,to nawet nie mają z kim iść na piwo. "Życie ma smak jedynie dla szaleńców" "Twórczość to umiejętność nowego spojrzenia na starą wiedzę" |
||||
|
soundasleep
Primogen Posty: 457 Sulęcin |
2011-05-05 07:42:32
Theriele, Twój pomysł jest najlepszy na nic się zda grono "przyjaciół" zwłaszcza gdy tak na prawdę tych owych ludzi się nie zna. Szatan, Blasty i Benedykt XVI ! |
||||
|
CatGirl
Matuzalem Posty: 1053 Toruń |
2011-05-05 09:14:29
pewnie po to, żeby poczuć się równie "fajnym":P a jeśli chodzi o forum to jesteśmy stadem, więc rządzą nami zasady stadne:) lepiej być przy tym który je prowadzi hehe, swoją drogą też otrzymałam zaproszenia do znajomych od osób których nie znam i nigdy wcześniej ani później nie zamieniłam z nimi słowa, akceptacja grzecznościowa, teraz jestem cześcią kolekcji zapewne mru mru:) |
||||
|
KostucH
Moderator Posty: 6522 Wrocław... |
2011-05-05 11:45:09
Tylko, że ta popularność jest trochę płynna. Starzy użytkownicy odchodzą, na ich miejsce przychodzą nowi i ci, którzy pozostali stają się nagle obcymi mimo swojego stażu na stronie. Cóż, zamieszczane treści też mają swoje znaczenie. To coś w rodzaju budowania swojej piramidy i jeśli dobrze liczę, to dwóch ma całkiem sporą, heh. "God makes me a cannibal to fix problems like you." |
||||