Paradise Lost - Gothic

Help
Forum : Recenzje
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Paradise Lost - Gothic
oki
Redaktor
oki
złocieniec

2011-04-23 19:03:42 Paradise Lost - Gothic
"W tej chwili jest wiele kapel, które grają w podobny sposób, często dużo lepiej niż Anglicy" - jakie?
kąt padania równa się kątowi odbicia

DarkCarmilla
Bicz
DarkCarmilla

2011-04-24 19:44:20
Lepszej plyty nie slyszalam :)

BarTolmai
Anciliae
BarTolmai
Bydgoszcz

2011-04-24 19:54:03
Icon jest lepsza
"A co jeśli bóg istnieje? - To jest sadystycznym ch*jem"

cellar_door
Matuzalem
cellar_door
Gdańsk

2011-04-24 21:13:17
BarTolmai Napisał:
Icon jest lepsza

jaki jest sens porównywania tych dwóch płyt? obie to dwa zupełnie inne gatunki, więc ocenianie ich przez pryzmat tylko tego że nagrał je ten sam zespół nie jest miarodajne dla żadnej z nich. :-)
time shal tell...

oki
Redaktor
oki
złocieniec

2011-04-24 21:15:23
paradajsi rulez i tyle! moim zdaniem nie ma kapel w tym klimacie grających lepiej, a płytka przetrwała próbę czasu
kąt padania równa się kątowi odbicia

BarTolmai
Anciliae
BarTolmai
Bydgoszcz

2011-04-24 21:20:59
cellar_door Napisał:
BarTolmai Napisał:
Icon jest lepsza

jaki jest sens porównywania tych dwóch płyt? obie to dwa zupełnie inne gatunki, więc ocenianie ich przez pryzmat tylko tego że nagrał je ten sam zespół nie jest miarodajne dla żadnej z nich. :-)

dla mnie jest sens dla Ciebie nie, gatunek... nie ma znaczenia, kolejna płyta, progres lub regres decyduje co lepsze
"A co jeśli bóg istnieje? - To jest sadystycznym ch*jem"

cellar_door
Matuzalem
cellar_door
Gdańsk

2011-04-25 00:27:12
BarTolmai Napisał:
cellar_door Napisał:
BarTolmai Napisał:
Icon jest lepsza

dla mnie jest sens dla Ciebie nie, gatunek... nie ma znaczenia, kolejna płyta, progres lub regres decyduje co lepsze

dokładnie, decyduje co lepsze ale nie ty :-)
time shal tell...

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2011-04-26 11:15:43
mnie dalej Gothic nie rusza :/ co prawda nie mam juz o tej płycie tak ortodoksyjnego zdania jak w momencie pisania recenzji, ale jakos nie zachwyca mnie ta płyta. Zdecydowanie bardziej podoba mi sie "Shades of god" i "Icon"

oki Napisał:
"W tej chwili jest wiele kapel, które grają w podobny sposób, często dużo lepiej niż Anglicy" - jakie?

Nom, tutaj strzeliłem sobie samobója chyba, bo na dobrą sprawę jedyną lepszą, "nowszą" kapelką grającą pod "Gothic" jest w moim odczuciu Daylight Dies - zwłaszcza płyta "Dismantling Devotion" trzyma bardzo wysoki poziom.

Ewentualnie mogę wskazać drugi album Katatonii, oraz pierwsze dwie płyty Amorphis - a le to juz takie swieżaki nie są.

Można wskazać bardzo ciekawy projekt Dana Swano - Pan.Thy.Monium, ale to już troche bardziej awangardowe.
Cycki, Flaki i Szatan !!!

Dyskusja na temat artykułu: Paradise Lost - Gothic
Poprzednia Następna
Forum : Recenzje