Gra o Tron - strona 15

Help
Forum : Film
1 | 2 Następna
Aliss
Anciliae
Aliss
Nîmes/Bydgosz...

2011-07-03 11:00:20
LotusEater Napisał:
Oglądał ktoś? Jakie są wasze wrażenia?

...No ja juz widzialem caly pierwszy sezon w jednym kawalku :D ,opowiedziec Wam...???
Żyć i kochać w biegu,umrzeć z mieczem w dłoni

dobimetal
Bicz
dobimetal
Tychy

2011-08-11 23:32:37
Generalnie świetny serial,pierwsza seria wymiata ale i wielkie rozczarowanie że druga seria na wiosnę 2012!!

Nihilista
Bicz
Nihilista

2011-08-12 13:20:25
serial zdecydowanie nudnawy... niewiele akcji, niewiele fantasy...

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2011-08-12 17:09:48
Bardzo...bardzo nudnawy , zapowiadał się na znacznie lepszy, ale niestety wieje w nim nudą.

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

shamankha
Anciliae
shamankha
Zasiedmiogórog...

2011-08-12 20:34:12
Ja tam się grzeję na Khala Drogo...:D biorę go...biorę i uciekam xD
"somewhere between sacred silence and sleep, disorder, disorder..." "voices in the darkness scream away my mental health...can i ask a question?help me save me from myself..."

Nihilista
Bicz
Nihilista

2011-08-13 01:10:54
shamankha Napisał:
Ja tam się grzeję na Khala Drogo...:D biorę go...biorę i uciekam xD

eee... nie jest godzien nazywać się Khalem ten kto spada z konia ;D

amorphous
Redaktor
amorphous
Poznań

2011-12-16 11:51:35
Gra o tron przeistoczyła się z trylogii w heptalogię a 63 letni George RR Martin zapowiedział, ze za kolejny, szósty nie wezmie się przed koncem 2012 roku. Biorąc pod uwage ze napisanie jednego tomu zajmuje mu pięć lat fani się poważnie boją, że autor nie dożyje by skończyć swoje dzieło.
Life is complex: it has both real and imaginary components
Ostatnio zmieniany: 2011-12-16 11:52:04

Silva
Anciliae
Silva
Toruń

2011-12-16 19:13:35
Serial rozkręca się tak samo wolno jak książka. Ona podąża kierunkiem myśli niektórych postaci przez tzw. POV. Myślę, że serial to w pewien sposób zachował. Choć trzeba przyzać, że kaleczy to wiele dobrych postaci, a te mniej ciekawe wręcz obrzydza. Na przykład moim zdaniem Jon Snow to zrzędliwy męczennik. Powinien być Polakiem. Ukrzyżujcie mnie ale ta postać jest dla mnie gorsza od Sansy słodkiej idiotki, bo ją da się jakoś "wychować".
Spadajcie! To moje życie.

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2011-12-16 19:17:48
właśnie pokazanie postaci jest ujmujące u Martina - nikt nie jest do końca czarny lub biały, nawet jeśli ktoś na początku wydaje się być niezaprzeczalnie dobrym, wkrótce okazuje się, że też ma nieźle za uszami...
ale po 1 części oczywiście nie idzie tego od razu zauważyć, dlatego polecam wszystkie wydane pięć :)

Make Foch Not War

Silva
Anciliae
Silva
Toruń

2011-12-16 19:30:58
Chyba się nie zrozumieliśmy. Martin Pokazuje swoje postaci w bardzo specyficzny sposób, to prawda. Można łatwo zobaczyć jakie procesy sprawiają, że z "królów świata" stają się nikim. Chodziło mi raczej o to, że przybliżanie akcji z tego jednego "właściwego" punktu widzenia ogranicza go i kaleczy innych uczestkików akcji. No szczerze czy nie jest irytująca Catelyn Stark i jej spojrzenie na najstarszego syna jak na małe dziecko? Odniosłam wrażenie, że dopiero, w tym momencie zrozumiała jak bardzo nie ma na niego wpływu i strasznie to ją denerwuje. I szczerze chciałabym wiedzieć jak wyglądała "rekonwalescencja" Robba, skoro skońćzyła się ślubem. BO taki głupi to on nie mógł być, chyba, że autor chciał go zabić na siłę.
P.S. Jestm po lekturze wszystkiego
Spadajcie! To moje życie.

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2011-12-17 02:00:03
catelyn stark ma inną rolę do odbycia niż matkę robba, tak naprawdę. przepraszam, spoiler.
Make Foch Not War

ladyinblack
Matuzalem
ladyinblack
Wrocław

2011-12-17 14:47:39
Ja za to poszłam za radą znajomego i wzięłam się wpierw za książkę a gdy zakończę czytać - obejrzę serial. :)

Aczkolwiek książka strasznie wciąga i jestem przekonana, że serial mnie znudzi ale przekonać się warto.
Kobietom od przedszkola robi się pranie mózgu, wmawia się im, że powinny być miłe ...

Viviana09
Primogen
Viviana09
Poznań

2011-12-18 22:59:48
Ja książkę najpierw przeczytałam, a później oglądałam serial (na odwrót nie polecam) i absolutnie mnie nie znudził :) Teraz trzeba się za drugą część książki zabrać przed obejrzeniem 2 sezonu :)
"Because life is the moment we're living right now."

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2011-12-19 00:50:04
ja pochłonęłam wręcz wszystkie części prócz ostatniej wydanej w PL, ale już ją zamówiłam i pewnie za 2-3dni rozpocznę. tylko co potem? będzie ciężko czekać na kolejny tom...
Make Foch Not War

1 | 2 Następna
Forum : Film