|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2011-04-13 14:58:10 Deicide - To Hell With God
Płyta w moim odczuciu przyzwoita, na pewno lepsza od poprzedniej, ale słabsza od "Stench...". Jednak to co uderzyło mnie w recenzji to wpis, ze jakoby "To Hell With God" był najbardziej extremalnym krązkiem w dorobku Deicide. Mnie sie właśnie wydaje zbyt melodyjny, zbyt wygłaskany i wypolerowany, choć na pewno dynamiczny. Jednak poziomem brutalnosci to może po "Legionie:" co najwyzej kibel szorować :) Cycki, Flaki i Szatan !!! |
|
BarTolmai
Anciliae Posty: 1039 Bydgoszcz |
2011-04-13 15:30:33
till death cos tam ssalo nawet insinerate... to hell dobra ale napewno nie przebija brutalnoscia np legion czy nawet ostatniej z bracmi h. "A co jeśli bóg istnieje? - To jest sadystycznym ch*jem" |
|
rob1708
Anciliae Posty: 408 Poznan |
2011-04-13 15:47:21
plyta calkiem fajna wiadomo ze czasy pierwszych plyt juz niestety nie powroca...ciekawe co tam bracia porabiaja ale najnowszy DEICIDE daje rade a solowki dodaja pewnego uroku Kropla drąży skałę |
|
cellar_door
Matuzalem Posty: 669 Gdańsk |
2011-04-13 21:21:11
Priorytety recenzenta odnośnie wcześniejszych plyt Deicide są zaiste zastanwiające, ale nie będe o nich polemizował, bo absolut jest tylko jeden, i jak każdy w przedszkolu wie, jest nim "Legion" :-) Nowa płyta daje rade, uważam że smiało ją mozna postawić obok np. "Once Upon The Cross" - szybko, brutalnie, melodyjnie, skocznie i z jakimś tam umiarkowanym pomysłem, najwazniejsze że jest lepsza od dość słabej poprzedniczki, więc sinusoida znowu trochę w góre :-) time shal tell... |
|
tenmaciek
Bicz Posty: 2 Bielsk Podlaski/Bia... |
2011-04-14 09:16:08
No owszem, "Legion" to ważna i po prostu zajebista płyta tej kapeli. Ale do mnie osobiście bardziej trafia brzmienie "Insineratehymn". Poza tym fakt, macie rację a propo melodii na najnowszym albumie, czego niestety nie zaznaczyłem w recenzji. Co do ekstremalności, nie zmieniam zdania. Własciwie ta ekstremalność idzie tu w parze z melodią. Homo sum et nihil humanum a me alienum esse puto. |
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1867 Wrocław |
2011-04-14 09:34:27
Przyjemnie mi się jej słuchało i chyba będę do niej wracał, ale na pewno nie jest to najlepsza ich płyta. Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
|
tenmaciek
Bicz Posty: 2 Bielsk Podlaski/Bia... |
2011-04-14 09:35:23
Ale w sumie moje słowa na temat "To Hell..." już padły, więc too late. Poza tym chłopaki, grunt to pierdolnięcie! Homo sum et nihil humanum a me alienum esse puto. |