Deicide - To Hell With God

Help
Forum : Recenzje
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Deicide - To Hell With God
Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2011-04-13 14:58:10 Deicide - To Hell With God
Płyta w moim odczuciu przyzwoita, na pewno lepsza od poprzedniej, ale słabsza od "Stench...". Jednak to co uderzyło mnie w recenzji to wpis, ze jakoby "To Hell With God" był najbardziej extremalnym krązkiem w dorobku Deicide. Mnie sie właśnie wydaje zbyt melodyjny, zbyt wygłaskany i wypolerowany, choć na pewno dynamiczny. Jednak poziomem brutalnosci to może po "Legionie:" co najwyzej kibel szorować :)
Cycki, Flaki i Szatan !!!

BarTolmai
Anciliae
BarTolmai
Bydgoszcz

2011-04-13 15:30:33
till death cos tam ssalo nawet insinerate... to hell dobra ale napewno nie przebija brutalnoscia np legion czy nawet ostatniej z bracmi h.
"A co jeśli bóg istnieje? - To jest sadystycznym ch*jem"

rob1708
Anciliae
rob1708
Poznan

2011-04-13 15:47:21
plyta calkiem fajna wiadomo ze czasy pierwszych
plyt juz niestety nie powroca...ciekawe co tam bracia porabiaja
ale najnowszy DEICIDE daje rade a solowki dodaja pewnego uroku
Kropla drąży skałę

cellar_door
Matuzalem
cellar_door
Gdańsk

2011-04-13 21:21:11
Priorytety recenzenta odnośnie wcześniejszych plyt Deicide są zaiste zastanwiające, ale nie będe o nich polemizował, bo absolut jest tylko jeden, i jak każdy w przedszkolu wie, jest nim "Legion" :-)
Nowa płyta daje rade, uważam że smiało ją mozna postawić obok np. "Once Upon The Cross" - szybko, brutalnie, melodyjnie, skocznie i z jakimś tam umiarkowanym pomysłem, najwazniejsze że jest lepsza od dość słabej poprzedniczki, więc sinusoida znowu trochę w góre :-)
time shal tell...

tenmaciek
Bicz
tenmaciek
Bielsk Podlaski/Bia...

2011-04-14 09:16:08
No owszem, "Legion" to ważna i po prostu zajebista płyta tej kapeli. Ale do mnie osobiście bardziej trafia brzmienie "Insineratehymn". Poza tym fakt, macie rację a propo melodii na najnowszym albumie, czego niestety nie zaznaczyłem w recenzji. Co do ekstremalności, nie zmieniam zdania. Własciwie ta ekstremalność idzie tu w parze z melodią.
Homo sum et nihil humanum a me alienum esse puto.

CrommCruaich
Matuzalem
CrommCruaich
Wrocław

2011-04-14 09:34:27
Przyjemnie mi się jej słuchało i chyba będę do niej wracał, ale na pewno nie jest to najlepsza ich płyta.
Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link

tenmaciek
Bicz
tenmaciek
Bielsk Podlaski/Bia...

2011-04-14 09:35:23
Ale w sumie moje słowa na temat "To Hell..." już padły, więc too late. Poza tym chłopaki, grunt to pierdolnięcie!
Homo sum et nihil humanum a me alienum esse puto.

Dyskusja na temat artykułu: Deicide - To Hell With God
Poprzednia Następna
Forum : Recenzje