|
czarna-inna
Anciliae Posty: 15 Oświęcim/Kra... |
2011-11-08 19:50:07
Ja zawsze muszę mieć kredkę pod oczami. Inaczej nie wyjdę z domu i nie pokażę się większości ludzi. Lubię mieć mocny makijaż. Na jakieś wyjście robię sobie "kocie oczy" a kiedy się szykuje jakaś grubsza impreza to najczęściej mam zrobione krzyże pod oczami. Do tego czarna, bordowa lub fioletowa szminka. Niby jest tego za dużo, ale zawsze jakoś dobrze wychodzi. Widzę jak od długiego malowania robią mi się cienie pod oczami i nie wiem co z tym robić. Nie widzi mi się korzystanie z pudru, a tym barddziej nie malowanie się. |
|
Nadine1986
Bicz Posty: 551 |
2011-11-08 20:02:01
Polecam stosowanie kremu pod oczy Ziaja Kozie Mleko, od czasu do czasu warto też sięgnąć po żel arnikowy pod oczy w celu rozjaśnienia popękanych naczyniek i cieni, w makijażu potrzebny jest też korektor do tuszowania takich zmian, ale o tym już pisałam wcześniej. Krzyże pod oczami malowałam sobie kiedyś, jak miałam 19 lat. Ogólnie mój makijaż w dużej mierze zależy od okazji, a także mojego nastroju i humoru. |
|
CatGirl
Matuzalem Posty: 1053 Toruń |
2011-11-09 22:14:25
Kiedy chodziłam do szkoły, nie wyobrażałam sobie wyjścia z domu bez właśnie zrobienia sobie kresek kredką, w sumie nawet w domu się malowałam. Masakra jakaś:) A im więcej się malowałam, tym gorzej wyglądałam bez makijażu, skóra wyglądała niezbyt ciekawie. Na szczęście odwróciło mi się wszystko i teram nie widzę możliwości położenia się spać bez kremu na noc. Malować już się nie muszę, robię to raczej dla zabawy na jakieś większe wyjście kilka razy w roku:) Na co dzień przede wszystkim pielęgnacja i delikatny makijaż tylko dobrymi kosmetykami:) Polecam recenzje kosmetyków na portalu wizaż.pl, a szczególnie tematy na forum o składach kosmetyków, gdzie można dowiedzieć się co w nich naprawdę jest i czy warto kupić:) mru mru:) |
|
ladyinblack
Matuzalem Posty: 712 Wrocław |
2011-11-10 07:14:45
CatGirl co do recenzji ze strony wizaz.pl całkowicie się zgadzam, gdyż sama wielokrotnie przed zakupem "nowości" zarzucałam wędkę na tę stronę. Mój makijaż? Na co dzień to najczęściej wytuszowane delikatnie rzęsy i róż na policzki. W momencie wieczornego wyjścia użyję podkładu i kredki do oczu, chociaż gdy długo jej nie używam, to po nałożeniu jej momentalnie łzawią mi oczy. Co do kremu do twarzy... Ja osobiście polecam Masło kakaowe z Ziaji. Próbowałam już te mega nawilżające kremiki Nivea i inne gówna, ale ten jest najlepszy :P I ponownie CatGirl masz rację w kwestii, że jak sie często stosowało makijaż to potem twarz okropnie wygladała i nie mogłaś patrzeć w lustro jeśli nie miałaś na sobie tapety... Kobietom od przedszkola robi się pranie mózgu, wmawia się im, że powinny być miłe ... |
|
CatGirl
Matuzalem Posty: 1053 Toruń |
2011-11-10 09:49:36
Z moją bardzo tłustą i trądzikową skórą raczej ciężko dobrać krem, ta ziaja raczej zroobiłaby mi krzywdę. Ku mojemu zdziwieniu dałam radę pozbyć się trądziku samymi kosmetykami w co nie wierzyłam:) ale się udało, dez dermatologa i leków:) Z ziaji lubię te apteczne, są bardzo tanie i dobre. mru mru:) |
|
Nadine1986
Bicz Posty: 551 |
2011-11-10 13:26:52
również polecam wizaz.pl, sama mam tam konto, z Ziai na noc np. dobry jest krem taki w błękitnym pudełku z awokado i jedwabiem albo też nagietkowy, także pod oczy ten z kozim mlekiem. |