Konferenca naukowa o Depeche Mode w Toruniu

Help
Forum : Muzyka - rożne
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Konferenca naukowa o Depeche Mode w Toruniu
Benjamin_Breeg
Matuzalem
Benjamin_Breeg
Poznań

2011-02-17 14:50:34 Konferenca naukowa o Depeche Mode w Toruniu
Pomysł ciekawy i to nie tylko dla osób lubiących Depeche Mode, ale także dla ludzi interesujących się muzyką w ogóle.

Ostatnio zmieniany: 2011-02-17 15:02:10

Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2011-02-17 15:16:31
No, ja nie znoszę Depeche Mode, ale pomysł popieram za zwrócenie uwagi na kulturotwórczą rolę muzyki, tej która zwykle jest nieco w cieniu.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Ostatnio zmieniany: 2011-02-17 15:20:59

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2011-02-17 23:58:36
oby nie było to sztuczne dorabianie ideologii...
Make Foch Not War

wolfj23
Anciliae
wolfj23
Ciemnogród

2011-02-18 10:37:02
bardzo zacieśnili temetykę do jednego zespołu... fakt ma wielu fanów, ale nie wiem czy to nie nazbyt przesadystyczne

wątpię żeby zupełnie obyło się bez ideologii
bez ideologii nuda jest
Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2011-02-18 12:15:20
W sumie to mało się orientuję w temacie kapeli, ale nie wiem czy poza Depeche Mode istnieje/istniała jakaś inna kapela, która stworzyła wokół siebie coś w rodzaju osobnej subkultury, nawet nazwa "depeszowcy" pochodzi od zespołu. Może niezbyt liczna, ale jednak chyba dość odrębna.

Coś jak Harleyowcy tylko w innym środowisku.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Ostatnio zmieniany: 2011-02-18 12:15:58

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2011-02-18 12:56:35
akurat "depeszowcy" to w Polsce ewenement na skalę co najmniej europejską - akurat u nas bardzo się ta "subkultura" przyjęła, nie wiedzieć czemu w sumie
Make Foch Not War

CatGirl
Matuzalem
CatGirl
Toruń

2011-02-18 20:59:39
dla mnie to rzeczywiście wielki fenomen, a i zespół zacny, niestety po poznaniu jednej "depeszówki" mam na nich alergię, i wszystko przez nią Generalnie nie przepadam za ludźmi którzy słuchają tylko i wyłącznie jednego zespołu(wogóle jak to możliwe??) i wszystko inne jest beznadziejne:)

mimo urazów fajna inicjatywa, zespół świetny, ponoć miejsca rozeszły się jak świeże bułeczki, miejmy nadzieje że będzie więcej takich inicjatyw:)

a jeśli chodzi o subkulturę konkretnego zespołu, to wydaje mi się, że coś tam zaczęło się Tworzyć wokół The Cure w swoim czasie, tylko oczywiście na mniejszą skalę i chyba nie przetrwało próby czasu
mru mru:)

Letyss
Anciliae
Letyss
Ostrów Wielkop...

2011-02-19 21:21:01
Wiesz, jeden z moich exów też był depeszem (może nawet na to pojedzie) i też ma z garem coś nie halo, ale znam też bardzo fajnych depeszy. Wolę ich stare kawałki. Te ostatnie rzeczy ich jakoś mnie mulą.
Marine corps want indestructable men - men without fear!!!

Dyskusja na temat artykułu: Konferenca naukowa o Depeche Mode w Toruniu
Poprzednia Następna
Forum : Muzyka - rożne