Thy Worshiper - Popiół (Introibo ad Altare Dei)

Help
Forum : Recenzje
Poprzednia 1 | 2 | 3
Dyskusja na temat artykułu: Thy Worshiper - Popiół (Introibo ad Altare Dei)
Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2011-02-11 13:14:10 Thy Worshiper - Popiół (Introibo ad Altare Dei)
materiał w pytkę :)) ciężko jest znaleźć moim zdaniem jakiekolwiek porównanie do TW :)) cholernie oryginalna kapela... moze sa tam echa Opeth, moze troche debiutanckiego Dimmu Borgir, moze troche Graveland... ale "Popiół" ma swój niepowtarzalny klimat wymykający się klasyfikacjom :)) jedyne zastrzeżenie jakie mozna mieć to troche archaiczne brzmienie.

Przydałoby sie, aby ktoś mądry zremasteryzowal ten materiał i wydał na CD :)
Cycki, Flaki i Szatan !!!

oki
Redaktor
oki
złocieniec

2011-02-11 13:41:55
pierwsze słyszę o zespole, ale interesująco się zapowiada i w miarę możliwości z wydawnictwem się zapoznam
kąt padania równa się kątowi odbicia

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2011-02-11 13:48:56
Obadaj obadaj - takie black metal, gdzie blacku jest tyle co w wokalach :) piekne harmonie, mnóstwo partii akustycznych, duzo przestrzeni, świetne wykorzystanie klawiszy, zdecydowanie wciaga :)

beatha
Anciliae
beatha
TRZEBINIA

2011-02-11 22:52:41
rewelacja artykuł!
jakie wspomnienia ! mam ich kasetę !
kurcze normalnie pobiegnę do piwnicy i odszukam stare dobre płyty z mystica i morbid noiza powinnam, bo kasety już nie odtworzę! a szkoda !
Jakby ktoś to miał zgrane bardzo proszę!

I'm always wanting more Anything I haven't got Everything I want it all I just can't stop Planning all my days away But never finding ways to stay Or ever feel enough today Tomorrow must be more ...

Glingorth
Matuzalem
Glingorth
Wrocław

2011-02-11 23:50:51
W końcu ktoś złożył tutaj hołd tej genialnej płycie Świetny artykuł i świetna muzyka... fakt, brzmienie mogło być by lepsze, ale liczy się nastrój całej płyty. Wie ktoś coś czy wydadzą nowy album? Bo tak zapowiadali jakiś czas temu, ale nic dalej nie słychać.

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2011-02-12 01:09:01
Generalnie rzecz biorąc to całkiem ciekawa muza i na pewno warto się zainteresować obojętnie ile lat temu był początek jej powstania

Youtube

"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

zsamot
Primogen
zsamot
Gniezno

2011-02-12 02:29:10 !!!???
Ano właśnie, aż się prosi o reedycję. Niesamowity klimat, misteria dźwięków. Rewelacyjna, wymowna recenzja.
Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;)

cellar_door
Matuzalem
cellar_door
Gdańsk

2011-02-12 09:21:24 .
a pyknołem sobie tego Worshipera skoro tak wszyscy zachwalacie :-) i musze przyznac że troche się rozczarowałem, bo zmyliły mnie te porównania do dwóch płyt PL i Opeth, ktore uważam za jedne z najlepszych w dorobku wyzej wymienionych kapel, a których nawet w sladowych ilosciach nie zauważam na plycie Thy Worshiper hehe, Zauważam natomiast maniere typową dla lirycznego black metalu z ok. połowy lat 90tych, mam sentyment do takich płyt jak "Grom" Behemotha czy "Wicher" Sacrilegium, czy nawet banalnie słodkdiego debiutu Hefaystos hehe, i tego ostatniego tu najwiecej odnajduje mimo ze żenskie zawodzenia w Thy Worshiper są cholernie irytujące
Mimo swojej leśno rusałkowej naiwności i prostocie, płyta ma swoj klimat, doskonale by sie nadawała do zajadania kanapek z jajkiem, po sexie w lesie na kocyku z jakaś słowiańską blondynką :-)
time shal tell...

Madua
Anciliae
Madua
Białystok

2011-02-12 19:00:50
O tak, Thy Worshiper zdecydowanie jest zespołem wartym uwagi.
Najbardziej podoba mi się w ich twórczości demo, które powstało w roku 2000 lecz nie zostało nigdy wydane
(w internecie można znaleźć wpisując po prostu Thy Worshiper - Unreleased) :) Piękna muzyka, piękne wykonanie. Czego chcieć więcej? ;>
"You are what you create... ... you create what you are",

Vammp
Matuzalem
Vammp
Wszedzie i nigdzie

2011-02-15 18:40:02
Dość długo mnie tu nie było i tak na dobry początek skrobnę kilka słów.
Thy Worshiper znam juz od dłuższego czasu, i nadal mi sie bardzo podoba i muszę przyznać że to nie jest zespół który szybko sie nudzi, łatwo wpada w ucho i ma coś w sobie co trzyma człowieka przy sobie, podobnie jest też z Hellveto, oba zespoły trudno jednoznacznie przydzielić do konkretnego gatunku.
Czasami warto uciec od zycia...

Dariusz
Primogen
Dariusz
Dublin

2011-03-03 15:36:14 Thy Worshiper powraca
Thy Worshiper wydaje nowa plyte... Na chwile obecna jest juz promo... W czerwcu kapela zagra kilka koncertow...
Na promo sklada sie 8 utworow.
Wszystkie utrzymane sa mocno w klimatach poganskich z agresywnymi gitarami... Bardziej przypomina Popiol... aczkolwiek jest bardziej zakrecona :/
Chyba tak moge to okreslic...
W chwili obecnej Thy Worshiper jest na etapie dogrywania trzech kolejnych utworow, ktore wypelnia promo i ukaza sie w pelnym wydaniu.
Ma nadzieje do dwoch miesiecy wyjsc ze studia i ukonczyc material.
Na plycie powinien pojawic sie rowniez wideoklip - to cos nowego w szeregach TW.
A w miedzy czasie piszcie do mnie, a sprobuje przeslac promo.
SLAVA!!!

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2011-03-03 16:24:47 Thy Worshiper powraca
Dariusz Napisał:
Thy Worshiper wydaje nowa plyte... Na chwile obecna jest juz promo... W czerwcu kapela zagra kilka koncertow...
Na promo sklada sie 8 utworow.
Wszystkie utrzymane sa mocno w klimatach poganskich z agresywnymi gitarami... Bardziej przypomina Popiol... aczkolwiek jest bardziej zakrecona :/
Chyba tak moge to okreslic...
W chwili obecnej Thy Worshiper jest na etapie dogrywania trzech kolejnych utworow, ktore wypelnia promo i ukaza sie w pelnym wydaniu.
Ma nadzieje do dwoch miesiecy wyjsc ze studia i ukonczyc material.
Na plycie powinien pojawic sie rowniez wideoklip - to cos nowego w szeregach TW.
A w miedzy czasie piszcie do mnie, a sprobuje przeslac promo.
SLAVA!!!

Spox, chętnie zrecenzujemy :)

Dariusz
Primogen
Dariusz
Dublin

2011-03-03 16:55:20 Thy Worshiper
Do tygodnia bede wysylal plyte. Czekam tylko az okladeczki dojda do nas.
Na pewno sie odezwe jeszcze...
SLAVA!!!

Vammp
Matuzalem
Vammp
Wszedzie i nigdzie

2011-03-03 17:51:54
JEST!!! Nowy album Thy Worshiper kur*** zaj*** CHWAŁA NIECH BĘDZIE BOGOM!!! już sie nie mogę doczekać.

Vammp
Matuzalem
Vammp
Wszedzie i nigdzie

2011-03-03 18:41:42
Przepraszam za te drugą wypowiedź.

A ja już napisałem w prawie tego promo, jakby nie patrzeć taka szansa nie zdarza sie często i warto z niej skorzystać, a naprawdę warto bo zespół jest tego wart.

Dyskusja na temat artykułu: Thy Worshiper - Popiół (Introibo ad Altare Dei)
Poprzednia 1 | 2 | 3
Forum : Recenzje