|
Demonika
Matuzalem Posty: 438 Mińsk Mazowiec... |
2011-02-07 20:44:24
Ale właśnie to jest najlepsze :D Nawet jeżeli się wie, że to tylko jakieś triki... Człowiek woli widzieć coś niesamowitego. Przynajmniej ja. W coś wręcz nierealnego... Innego od wszystkiego. Coś łamiące wszelkie granice. Dlaczego ludzie wierzą w Boga? Bo chcą mieć jakieś wsparcie i wierzyć w coś nie możliwego... To mniej więcej taka zasada. "Protect me from what I want" |
||||||
|
Isleen
Anciliae Posty: 40 Kielce |
2011-02-07 21:44:22
a mów za siebie, bo ja w tym nie widzę żadnej niesamowitości, po za tą w stylu "ale ładnie się wyćwiczyli". podziwiam takich, co chce im się trenować takie rzeczy i lubię sobie łamać głowę, jak oni to robią, usiłować rozgryźć ruchy i zasady. to nie jest nic nadnaturalnego. czyżbym mówiła jak sceptyczka? bynajmniej nią nie jestem. ale znam rzeczy bardziej "niesamowiciejsze", przekraczające granice ludzkiego pojmowania, przez co ludzie odnoszą się do nich sceptycznie. Iluzja to sztuka, tak jak sztuką jest realistyczny portret ołówkiem. niesamowita może być doceniona praca włożona w wykonanie, czas poświęcony na ćwiczenie. ot, cała niesamowitość, którą ja "wolę" widzieć. Nuair a théann sé fán chroí cha scaoiltear as é go bráth. |
||||||
|
Nuta
Primogen Posty: 645 Brzeg |
2011-02-07 21:46:51
Niby taki banał,ale i tak ludzie się na tym łapią,heheh. Demonika,a stąd krok od zbudowania kopii pomnika Aragorna Świebodzińskiego. :P Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces. Ostatnio zmieniany: 2011-02-07 21:48:42 |
||||||
|
Tom1977
Anciliae Posty: 190 Zombieland |
2011-02-10 08:02:57
Witam. Raczej nie zachwycił mnie ten "magik". Większość jego trików da się logicznie wyjaśnić. Czasami odnosiłem wrażenie, że jego widownia to tępe buce albo statyści. Wcześniejsze przygotowania przedmiotów, odpowiednie płachty oraz ustawienia świateł, sztuka odwracania uwagi... Druga sprawa - nie wierze w telewizyjnych "cudaków". Co do wyglądu... Mam 33 lata. W "realu" dają mi nawet 20 lat (jak się ogolę). Zresztą koleżanki mówią o mnie, że mam "twarz dziecka z doklejanymi wąsami i brodą". A ten zarost po to by się postarzyć. To dopiero jest sztuczka z genami Szlag. A robię co chcę ! No, prawie co chce :) |
||||||
|
Vika
Anciliae Posty: 1643 Ostrów Wielkop... |
2011-02-13 12:53:13
Ja mam wrażenie, że ma wiele pomysłów podobnych do Houdiniego. Tyle, że jest przystojniejszy i ma fajniejszy tyłek no i przez to oglądając program na tym się skupiam, a nie na sztuczkach. Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||||
|
xCHAOSx
Primogen Posty: 68 My Little Hell |
2011-02-13 13:04:34
coś w tym jest XD Nie jestem po to by być miła, tylko po to żeby kopnąć w dupę i zmotywować. |
||||||
|
Demonika
Matuzalem Posty: 438 Mińsk Mazowiec... |
2011-02-13 15:17:08
Hehe :D Houdiniego czy jak tam to się pisze :P nawet nie znam xD Ale co jak co Criss jest przystojny ^^ "Protect me from what I want" |
||||||
|
Isleen
Anciliae Posty: 40 Kielce |
2011-02-13 17:38:11
jeśli chodzi o podstawionych tępych buców, to trza pamiętać, zali tam jest Hameryka i niekoniecznie każdy musi być profesorem. Wszak to Hameryka właśnie słynie z ludzi, którzy najchętniej dają się ogłupić. No dobra, nie chcę być niemiła, ale tak to właśnie przedstawiają media, co tam 'przedstawiają' - wykorzystują to. Oczywiście, że większość da się wytłumaczyć, bo to wszystko proste jak drut jest, a to "wytłumaczalne" jest zwykłą reklamą - patrzcie i podziwiajcie jak łatwo was ogłupić! Criss pokazywał "tajniki" "lewitacji", na które skłądało się krzesło, stanie tyłem i specjalne spodnie z rozcięciem z przodu w jednej nogawce oraz buty coby się trzymały ku sobie. Nothing is impossible, tylko ludzie wolą sobie wmawiać, że wcale że nie. Człowiek z natury swojej lubi być naiwny.I dlatego ludzie tacy jak Houdini mają takie powodzenie. Przystojny? Od gustu zależy ;D Mnie tam się nie podoba, ale owszem, niezły jest. bez koszulki. Nuair a théann sé fán chroí cha scaoiltear as é go bráth. |
||||||
|
Vika
Anciliae Posty: 1643 Ostrów Wielkop... |
2011-02-13 18:11:47
Uważaj z tym "Was":P ja tylko analizuje, co on pokazuje, nie mówię, że w to uwierzyłam. A jak wytłumaczysz ten jego numer w którym się palił? Marine corps want indestructable men - men without fear!!! |
||||||