Vintersorg - Jordpuls

Help
Forum : Muzyka - rożne
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Vintersorg - Jordpuls
Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2011-01-26 11:42:09 Vintersorg - Jordpuls
Tack Harlequin, jag vill vänta och lyssna på detta, såklart! :)
od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2011-01-26 11:45:17
A do mnie właśnie nigdy nie potrafił trafić w 100%, choć "Visions from the spiral generator" i "The focusing blur" nawet lubie. Niemniej jednak ciągle mi czegos brakuje w jego muzyce
Cycki, Flaki i Szatan !!!

Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2011-01-26 11:49:36
No tam nigdy nie było żadnych rewelacji. Właściwie tylko klimat się tu liczy i w dodatku trzeba ten klimat lubić. Podobnie jak np. w Wardrunie, ale wolę Vintersorga.

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2011-01-26 11:54:22
a nawet słuchałem niedawno Wardruny bo kolega mi polecił. W ogole mi sie nie podobało :P tam chyba więcej ambientu jest :P

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2011-01-26 12:02:06
Harlequin Napisał:
Niemniej jednak ciągle mi czegos brakuje w jego muzyce

czyżby za mało szatana?
Make Foch Not War

Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2011-01-26 12:06:50
No mi też mniej leży, wolę szwedzki od norweskiego, hehe. Poza tym Wardruna jest dla mnie i tak dużo bardziej ciekawa niż typowy black metal jak Gorgoroth (a w końcu i tu Gaahl i tu Gaahl). Z Gorgorothem rozwalił nam studio w Krakowie, a Wardruna to czasem taki norweski Dead Can Dance. Wrzucam w "czego se słuchacie" ze słówkiem komentarza coby nie offtopować.

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2011-01-26 12:11:47
minawi Napisał:
Harlequin Napisał:
Niemniej jednak ciągle mi czegos brakuje w jego muzyce

czyżby za mało szatana?

No właśnie zawsze miałem wrażenie, ze jego kawałki nie trzymają się kupy - bardziej techniczne płyty są za mało spojne, a te bardziej klimatyczne płyty zbyt zachowawcze.

beatha
Anciliae
beatha
TRZEBINIA

2011-01-26 13:47:53
uwielbiam vintersorga - z niekłamanym zachwytem oczekuje płyty!
a niespełnionym marzeniem wciąż pozostaje zobaczyć ich na żywo...

Till Fjälls (dawno dawno temu) był u mnie zamiast marszu Mandelsona -
imprezę rozwodową również rozpoczynał:D
mam sentyment do wspaniałego brzmienia i cudownego wokalu

I'm always wanting more Anything I haven't got Everything I want it all I just can't stop Planning all my days away But never finding ways to stay Or ever feel enough today Tomorrow must be more ...
Ostatnio zmieniany: 2011-01-26 13:48:33

Freakstranger
Anciliae
Freakstranger
Kraków

2011-01-26 15:52:23
Vintersorg jest świetny zarówno jako wokalista jak i kompozytor, poza projektami solowymi jak Vintersorg czy Cronian wprost genialnie spisuje się w Borknagar od ładnych paru lat. Bez wątpienia jeden z najlepszych wokalistów na scenie metalowej i prawdziwy artysta. Na nowy album ino czekać, nie ukrywam jednak, że bardziej czekam na solowy projekt imć Vortex'a. :)
"Ikarze, wyzywam cię Bowiem posiadam skrzydła wiary Choć ciężkie na mych ramionach (Żadną miarą nie da się dowieść ich wagi) Nie są dla mnie ciężarem Jestem tym, który wyzywa grawitację"

Dyskusja na temat artykułu: Vintersorg - Jordpuls
Poprzednia Następna
Forum : Muzyka - rożne