Pakt

Help
Forum : Opowiadania
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Pakt
Miko93
Primogen
Miko93
Ełk

2011-01-20 14:20:24 Pakt
Bardzo fajne opowiadanie, odrazu na myśl przychodzi mi "Dziecko Rosmery", bardzo orginalny pomysł
Long Live Horror

Shadowmoon
Bicz
Shadowmoon
Warszawa/Pozna...

2011-02-26 16:49:22
Poczatek calkiem dobry

szarl
Matuzalem
szarl

2011-02-26 18:49:34
Wielkim plusem jest strona techniczna nowelki. Masz ogromną łatwość w operowaniu językiem, świetnie dobierasz słowa, całość czyta się wyjątkowo łatwo. Sam motyw mnie osobiście nie zachwycił, aczkolwiek ciekawi mnie jego geneza.
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

bastet666
Primogen
bastet666
Czestochowa/Wr...

2011-02-26 18:59:48
MI tez calkiem sie podoba..czekam na cd
"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2011-03-08 23:09:41
A ja nie zrozumiałam, czy ten "demon" miał czterdzieści lat, czy dom, czy co?
Nazwanie czterdziestolatka starcem, jest dość obraźliwe, wiesz?

Ale ogólnie spoko, sama podobne rzeczy pisywałam jako nastolatka
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

Hiromi
Anciliae
Hiromi
Giżycko

2011-03-09 11:06:02
Nielicha historia. :)
Przyjemna w odbiorze, jednak trochę bym to rozciągnęła, budując więcej napięcia...

Ph. Screw gravity.

Medusa
Bicz
Medusa
Sopot

2011-09-13 18:43:49
A ja myślę, że jest w sam raz- nic bym nie rozciągała :) gdy się to czyta, to szybko biegnie się oczami do następnego słowa, jest tak lekkie. Gdyby było dłuższe, straciłoby ten "urok".

Bardzo mi się podoba, gratulacje :)
Non qui fuerimus, sed qui nunc simus, vide -Phaderus

bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2011-09-13 20:38:21
Tak bardzo fajny tekst :) No ,ale muszę sie zgodzic co do 40-latka..-starzec?jeśli to wiek ów starca.No i fakt drugi.. demon,który ma jakikolwiek wiek..Ogólnie bardzo dobrze sie czyta.Czekam na ciąg dalszy.
Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości...

Nosferatu18
Anciliae
Nosferatu18
Nameless

2011-09-27 00:16:34
"Każdy szelest, skrzypnięcie, kapiąca kropla świadczące że dom nie jest pusty i jak na 40-latka ma się naprawdę nieźle próbowały przebić zgęstniałą od oczekiwania atmosferę - daremne starania"

Jeśli to nie demon jest pusty to pewnie i nie demon ma 40 lat, jeśli demon jest starcem, to pewnie nie może mieć 40 lat wierząc w to że autor odznacza się inteligencją przeciętnej małpy.

Ogólnie miło się czyta , mam nadzieję że dobrze zrozumiałem :)
Vampyre will never hurt you

Dyskusja na temat artykułu: Pakt
Poprzednia Następna
Forum : Opowiadania