|
amorphous
Redaktor Posty: 4717 Poznań |
2011-04-18 16:35:48
Jak zwał tak zwał. Miejsce bandytów jest w wiezieniu. Temat zastępczy czy nie warto zrobić zrobic z tym towarzystwem porzadek i dobrze, że media się w końcu wzięły za temat. Rozumiem, ze transformacja jednych dotknela bardziej a innych mniej. Jendnak takie grupy spoleczne jak drechy, mohery, kibole itp musza zrozumiec, ze prawo musi byc przestrzegane i koniec. Life is complex: it has both real and imaginary components |
||||
|
Aligator
Anciliae Posty: 113 Warszawa |
2011-04-18 21:21:03
Za to oświeceni medialnie poprawni są wybieleni
A teraz poważniej. Raz już to niedawno komuś tłumaczyłem i widzę że trzeba raz jeszcze... Media nie biorą się za kibiców z przyzwoitości lecz z trochę innego powodu. W Warszawie mamy jawny konflikt: Legia Ultras - ITI/Wyborcza. W samym konflikcie nie chodzi bynajmniej o to że kibice są źli czy komuś włomotali - bo statystycznie rzecz biorąc zwykłe rabunki są W Wawie tak częste że ofiary bójek piłkarskich są jak kropla w morzu. Anyway... W Warszawie ITI oraz "Wybiórcza" wzięły się za kibiców Legii ponieważ byli niewygodni - Legia, podobnie z resztą jak w większość klubów w Polsce, jest ukierunkowana przeciwko lewactwu i w ten sposób są grupami bardzo "politycznie niepoprawni". Legioniści zaczęli głośno mówić o ojcu i bracie Michnika, którzy byli katami na usługach ZSRR, o powiązaniach Waltera z PRL-owskim wywiadem (ITI), o ich obydwu kumotaniu się z obecnymi czerwonymi (Urban), wreszcie zaczęli wypominać Radzie Warszawy niegospodarność. Teraz już rozumiesz czemu się nagle TVN, Onet, Wyborcza i wszelkiej maści lewactwo tak mocno czepia? Ponieważ "kibole" są dla nich niebezpieczni, mówią o rzeczach o których powinno się milczeć - to dzięki "Warszawskim Kibolom" Michnik spadł z piedestału a Walter jedzie za nim. Co TVN i Wybiórcza zrobiły w zamian? Każdą burdą w Polsce obarczyli ruch Ultras Legii - co prowadziło do absurdów gdy w dochodzeniach wychodziły fakty. Takie są brutalne fakty... A co do tego że w polsce jest tak źle... widziałeś co dzieje się w Szkocji lub Irlandii (istne wojny domowe katolików z protestantami)? Widziałeś kiedyś mecze hiszpańskiej "Primiera Division" - gdzie na trybunach powiewają w zależności od opcji politycznej albo podobizny Guevary z sierpami i młotami albo swastyki i celtyckie krzyże i gdzie dochodzi do starć na linii komuniści i narodowcy? Jak to się ma do Twojej tezy o transformacji? W Hiszpanii ten podział jest od lat 30-tych i im bardziej komuchy z Zapatero na czele chcą temu przeciwdziałać tym bardziej rośnie popularność narodowców - to też wina transformacji? Dios, Patria, Fueros, Rey |
||||
|
amorphous
Redaktor Posty: 4717 Poznań |
2011-04-21 22:41:18
Klub sportowy ładnie Pana Michnika przeprosił publicznie. Nie ma co dorabiać ideologi do zwykłego buractwa. Jest wspolny mianownik tych zachowań - bieda, głupota, uprzedzenia. Czlowiek, ktory ma prace, nauke, rodzine i hobby nie chodzi z kolegami robic zadymy. Robia to ludzie wykluczeni. Life is complex: it has both real and imaginary components Ostatnio zmieniany: 2011-04-21 22:42:04 |
||||
|
Rochu
Anciliae Posty: 333 Gliwice |
2011-04-22 10:00:13
Ja mam tylko jedno pytanie. Które media są nie lewackie? Czyżby w TV były same lewackie poza Trwam? Zawsze mnie to ciekawiło... Które niby mam uznać za wiarygodne? Bardziej Trwam czy bardziej TVN? Przecież wiadomości ogólne w Faktach z TVN nie różnią się aż tak bardzo od tych podanych w TVP... Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny, a ja śmieje się z was, bo jesteście tacy sami. - Jonathan Davis |
||||
|
Aligator
Anciliae Posty: 113 Warszawa |
2011-04-22 14:43:05
Tatuś Michnika "polski Polak" - żyd z pochodzenia i wyznania - był oprawcą stalinowskim i tu klub nie miał za co przepraszać to raz. Dwa: to fakt że powinieneś przestać pisać o ruchu Ultras jako o buractwie - bo sorry nie masz zielonego pojęcia a "dopisujesz ideologię". Pytanko na boku, czy denerwuje Cię się gdy ktoś zwyzywa Twoich idoli muzycznych albo Twój sposób bycia? Byłbyś gotów "podyskutować" z takim "palantem"? Myślę że owszem - czy to czasem nie powinno dla mnie oznaczać że jesteś burakiem? :) Trzy: Mieć hobby pracę naukę itd. to jedno a bronić swoich wartości i tradycji to drugie. W wypadku jednych ludzi przywiązanie, emocje i identyfikacja ogranicza się do nich samych - tudzież do drugiej połowy, inni mogą identyfikować się z czymś więcej... a jak wiadomo w życiu każdego mężczyzny dochodzi do momentó gdy "trzeba dać innemu w mordę" albo jasno powiedzieć że białe jest białe a czarne jest czarne - tu wypadek Michnika. Co do patologii stary nawet nie wiesz o czym "pierdzielisz", mało to ludzi z dobrych domów łazi po ulicach szukając "emocji"? Bywają "panienki" z dobrych rodzin które się za przeproszeniem "kur***" dla zabawy po klubach czy plażach, ludzie którzy z nudy strzelają do innych z pistoletów pneumatycznych, kolesie którzy przez wzgląd na poglądy polityczne biją innych młotkami - przykład antify z 11 listopada ubiegłego roku - albo ludzie grający w rozyjską ruletkę... To żadna patologia każdy szuka emocji - wbrew pozorom skrajnych również, bo nie samym landrynkowym życiem się człowiek cieszy... Jeden jest dzikim fanem De Sade'a i bawi się w BDSM - co wielu użytkownikom DP między nami mówiąc niemal imponuje - inni wolą zwykłe i mało finezyjne ryzyko oklepania mordy... każdemu co lubi.
"Trwam" jest specyficzną stacją - generalnie popiera lewicę nacjonalną więc średnio by mi odpowiadała, aczkolwiek miewają przebłyski - gdy np. zapraszają dostudia Michalkiewicza
Mediów lewackich niestety w Polsce jest od zatrzęsienia - różnic między TVN a TVP specjalnych nie uświadczysz bo obydwa źródła są nakierowane na tworzenie utopijnej wizji "społeczeńśtwa egalitarnego" i socjalizują na potęgę - choćby przez subiektywną interpretację faktów. No ale jesli już mam wymienić parę medió "nielewackich" to proszę bardzo: "Pro Fide Rege et Lege", "Uważam, rze", "WiK", "KoLiber". Wystarczy? Dios, Patria, Fueros, Rey |
||||