|
Miko93
Primogen Posty: 46 Ełk |
2011-01-19 15:00:32 Bagno
Ładne, ładne, ale wszystko idzie w strasznej prostocie, spacer->robert->miłość->wiadomosc itd.. Troszke wiecej dialogow, szczegołów powinno byc troszke dłuższe gdyby rozbudowac to by byla bardzo ladna historyjka. Ale bedzie 3+ Long Live Horror |
|
Azazella
Matuzalem Posty: 157 Zakopane/Częs... |
2011-01-19 15:38:28
Ładnie i zgrabnie napisane, ale: - "Było lato. Okna były pootwierane(...)" - widzisz masz powtórzenie, którego można uniknąć. Może - Było lato więc okna pootwierano na oścież. Mimo tego Zuzanna nie mogła spać. Wysoka(...) - Dziewczyna kręciła się z boku na bok na swoim łóżku. Które stało(...) - po pierwsze zamiast kropki daj przecinek. Wtedy - Dziewczyna kręciła się z boku na bok na swoim łóżku, które stało w rogu pokoju. - Nie daleko - niedaleko. Nie z przyimkami piszemy łącznie - Jej serce podeszło jej do gardła - pierwsze "jej" zbędne kontynuował - Zu -> Zu - kontynuował -. Pamiętaj o prawidłowym zapisie dialogów Masz jeszcze kilka drobnych błędów, ale nie są one jakieś kolosalne. Pisz dalej i dużo czytaj. Co do samego opowiadania, po spotkaniu z matką Roberta, robi się trochę przewidywalne. Gdyby zakończenie było inne dałabym 5. Oczywiście moje sugestie wypisane wyżej, sa tylko sugestiami i to od Ciebie zależy czy je przyjmiesz. Czekam na dalsze teksty Don't talk to the weasel! |
|
Demonika
Matuzalem Posty: 438 Mińsk Mazowiec... |
2011-01-19 21:03:23
"Ładnie i zgrabnie napisane, ale: - "Było lato. Okna były pootwierane(...)" - widzisz masz powtórzenie, którego można uniknąć. Może - Było lato więc okna pootwierano na oścież. Mimo tego Zuzanna nie mogła spać. Wysoka(...) - Dziewczyna kręciła się z boku na bok na swoim łóżku. Które stało(...) - po pierwsze zamiast kropki daj przecinek. Wtedy - Dziewczyna kręciła się z boku na bok na swoim łóżku, które stało w rogu pokoju. - Nie daleko - niedaleko. Nie z przyimkami piszemy łącznie - Jej serce podeszło jej do gardła - pierwsze "jej" zbędne kontynuował - Zu -> Zu - kontynuował -. Pamiętaj o prawidłowym zapisie dialogów Masz jeszcze kilka drobnych błędów, ale nie są one jakieś kolosalne. Pisz dalej i dużo czytaj. Co do samego opowiadania, po spotkaniu z matką Roberta, robi się trochę przewidywalne. Gdyby zakończenie było inne dałabym 5. Oczywiście moje sugestie wypisane wyżej, sa tylko sugestiami i to od Ciebie zależy czy je przyjmiesz. Czekam na dalsze teksty" Dziękuję bardzo za sugestie. Zmieniłabym to, ale nie da się już edytować, chyba dlatego, że już minęło troszkę czasu. Postaram się bardziej uważać na drugi raz z powtórzeniami :) Dziękuję :) "Protect me from what I want" |
|
evanescence
Anciliae Posty: 48 tam gdzie nie ma n... |
2011-09-29 15:53:09
to jest pieękne, wczytałam się i nawet nie wiem co działo się wokół mnie, i o to chodzi w opowiadaniach mają wciągać (przynajmniej według mnie).... naprawdę piękne pozdrawiam autora Samotność jest czymś pięknym. |
|
leppakaklifoth
Anciliae Posty: 58 Wielkopolska |
2011-09-30 16:25:52
Przeczytałem i uważam,że ładne opowiadanie napisałaś. Co ważne bardzo życiowe. "Olej wszystko z góry , życie jest za krótkie aby się zatrzymywać","Korzystaj z życia dopóki możesz" |