Moda Gotycka- co wyraża ? - strona 165

Help
Forum : Gothic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 Następna
Doriana86
Bicz
Doriana86

2011-05-02 16:04:16
Radioactive_Vampire Napisał:
LotusEater Napisał:
amorphous Napisał:
Zmiana ekstrawaganckich ubiorów i fryzur na kufajke i garnitur to tak zwany konformizm - pierwsze oznaki starości i rezygnacji z młodzieńczych ideałów.

A ja całe życie pomykam w czarnym swetrze. Czy to znaczy, że jestem konformistką bez wyobraźni? Istnieją różne sposoby wyrażania siebie, nie tylko ubiór.
A młodzieńcze ideały są zazwyczaj dosyć naiwne i nijak się mają do rzeczywistości.

That's right !

Również się zgadzam.
To, co Tobie wydaje się słabością, dla mnie właśnie jest siłą.

comte-de-Noir
Anciliae
comte-de-Noir
Kraków

2011-05-02 16:25:54
A nie widzieliście Państwo szatanów czy to na zdjęciach, w filmach, czy jako motyw książkowy ubranych na elegancko, w garniturach, lub też w analogicznym stroju choć z któregoś historycznego okresu?
Surrealizm światów współistniejących, jest odyseją na granicy wyobraźni. Quelque chose de divin et de bestial.

SanguineVenari
Bicz
SanguineVenari
Agharta

2011-05-02 16:36:24
comte-de-Noir Napisał:
A nie widzieliście Państwo szatanów czy to na zdjęciach, w filmach, czy jako motyw książkowy ubranych na elegancko, w garniturach, lub też w analogicznym stroju choć z któregoś historycznego okresu?

Cóż Diabeł często był przedstawiany, jako przystojny, elegancki, dystyngowany mężczyzna. Jak inaczej miałby niby sprowadzać na złą drogę niewinne kobiety?
‎"Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego."

Versutia
Bicz
Versutia
Kraków

2011-05-02 16:37:26
comte-de-Noir Napisał:

Naturalnie, diabeł romantyczny znacznie różni się od tego średniowiecznego. Nie straszy wyglądem, nie zionie ogniem piekielnym (ogólnie nie znajdziemy u niego tradycyjnych atrybutów diabła), lecz często jest przystojnym, eleganckim młodzieńcem. Takiemu łatwiej można zaprzedać duszę
~płyń po manowcach z włóczęgą~

SanguineVenari
Bicz
SanguineVenari
Agharta

2011-05-02 16:45:41
Doriana86 Napisał:
LotusEater Napisał:
amorphous Napisał:
Zmiana ekstrawaganckich ubiorów i fryzur na kufajke i garnitur to tak zwany konformizm - pierwsze oznaki starości i rezygnacji z młodzieńczych ideałów.

A ja całe życie pomykam w czarnym swetrze. Czy to znaczy, że jestem konformistką bez wyobraźni? Istnieją różne sposoby wyrażania siebie, nie tylko ubiór.
A młodzieńcze ideały są zazwyczaj dosyć naiwne i nijak się mają do rzeczywistości.

That's right !

Również się zgadzam.

Trudno czasami ze względu na prace i środowisko ubierać się w danym stylu i zgodnie z przekonaniami, np. bedąc lekarzem, przedszkolanką, albo kierownikiem na budowie. Nie znaczy to, że ktoś celowo z tego rezygnuje.
‎"Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego."

black_gothic
Anciliae
black_gothic
Lublin w pobliżu...

2011-05-02 19:08:36
Te diabły a filmu "Adwokat Diabła " miały garnitury, diablice- suknie od Prady i ten Al Pacino ...
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Doriana86
Bicz
Doriana86

2011-05-02 19:27:07
SanguineVenari Napisał:
Doriana86 Napisał:
LotusEater Napisał:
amorphous Napisał:

That's right !

Również się zgadzam.

Trudno czasami ze względu na prace i środowisko ubierać się w danym stylu i zgodnie z przekonaniami, np. bedąc lekarzem, przedszkolanką, albo kierownikiem na budowie. Nie znaczy to, że ktoś celowo z tego rezygnuje.

Właśnie to mniej więcej miałam na myśli.
To, co Tobie wydaje się słabością, dla mnie właśnie jest siłą.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 Następna
Forum : Gothic