|
Doriana86
Bicz Posty: 299 |
2011-05-02 16:04:16
Również się zgadzam. To, co Tobie wydaje się słabością, dla mnie właśnie jest siłą. |
||||||||||
|
comte-de-Noir
Anciliae Posty: 31 Kraków |
2011-05-02 16:25:54
A nie widzieliście Państwo szatanów czy to na zdjęciach, w filmach, czy jako motyw książkowy ubranych na elegancko, w garniturach, lub też w analogicznym stroju choć z któregoś historycznego okresu? Surrealizm światów współistniejących, jest odyseją na granicy wyobraźni. Quelque chose de divin et de bestial. |
||||||||||
|
SanguineVenari
Bicz Posty: 420 Agharta |
2011-05-02 16:36:24
Cóż Diabeł często był przedstawiany, jako przystojny, elegancki, dystyngowany mężczyzna. Jak inaczej miałby niby sprowadzać na złą drogę niewinne kobiety? "Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego." |
||||||||||
|
Versutia
Bicz Posty: 22 Kraków |
2011-05-02 16:37:26
Naturalnie, diabeł romantyczny znacznie różni się od tego średniowiecznego. Nie straszy wyglądem, nie zionie ogniem piekielnym (ogólnie nie znajdziemy u niego tradycyjnych atrybutów diabła), lecz często jest przystojnym, eleganckim młodzieńcem. Takiemu łatwiej można zaprzedać duszę ~płyń po manowcach z włóczęgą~ |
||||||||||
|
SanguineVenari
Bicz Posty: 420 Agharta |
2011-05-02 16:45:41
Trudno czasami ze względu na prace i środowisko ubierać się w danym stylu i zgodnie z przekonaniami, np. bedąc lekarzem, przedszkolanką, albo kierownikiem na budowie. Nie znaczy to, że ktoś celowo z tego rezygnuje. "Z tak krzywego kawałka drewna, z jakiego uczyniony jest człowiek, nie da się zrobić nic prostego." |
||||||||||
|
black_gothic
Anciliae Posty: 663 Lublin w pobliżu... |
2011-05-02 19:08:36
Te diabły a filmu "Adwokat Diabła " miały garnitury, diablice- suknie od Prady i ten Al Pacino ... Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy |
||||||||||
|
Doriana86
Bicz Posty: 299 |
2011-05-02 19:27:07
Właśnie to mniej więcej miałam na myśli. To, co Tobie wydaje się słabością, dla mnie właśnie jest siłą. |
||||||||||