|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2011-01-14 11:51:44 Stratovarius - Fourth Dimension
Z całym szacunkiem do trudu włożonego w napisanie, ale dla mnie recka beznadziejna. Gdybym nie znał tej płyty, lub w ogóle twórczosci Stratovarius jako tako, to nie dowiedziałbym się z tekstu niczego, co dałoby mi muzyczny obraz tego wydawnictwa. Dla laika recenzja bedzie bezużyteczna, chyba, że się dowie kiedy finowie nakopali Szwedom w hokeja. Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||
|
Yngwie
Matuzalem Posty: 810 Wrocław / Czę... |
2011-01-14 12:10:12
No taka sobie, to fakt. Nie chciałem za dużo powtarzać z tego, co napisałeś o "Episode". Przyszła mi chęć na starego Stratka do posłuchania. Szczególnie Against the Wind z tej płyty bardzo lubię, chyba nawet najbardziej z całej ich twórczości. od czasu do czasu warto wrócić do źródła Ostatnio zmieniany: 2011-01-14 12:26:24 |
||
|
Boyar
Bicz Posty: 12 Breslau |
2011-01-14 12:53:36
Recenzja o tyle użyteczna, że sobie przypomniałem o tym, że wypadałoby przesłuchać tę płytę - Stratovarius słucham, a wstyd przyznać - tego wydawnictwa nie znam... No, wicie, rozumicie. |
||
|
Yngwie
2011-04-07 17:24:08
Po tzw. niewczasie, ale uzupełniam tekst o muzyczną wartość materiału: Mimo upływu lat płyta wciąż może służyć również jako przykład prostych, a jednocześnie chwytliwych riffów, które łatwo zagrać od razu po usłyszeniu utworów. Solówki obfitują w podstawowe, klasyczne rozwiązania, dzięki czemu nie powinno być większych problemów z rozpisaniem ich na nuty lub tabulatury na tzw. słuch, tu polecam tytułowego Stratovariusa czy Twilight Symphony. Nie powala jakość produkcji, a infantylność tekstów może drażnić, trudno się natomiast przyczepić do sposobu wykonywania swojego fachu przez samych muzyków, którzy regularnie koncertują i starają się utrzymywać dobrą atmosferę wokół siebie już przez ponad 20 lat. od czasu do czasu warto wrócić do źródła Ostatnio zmieniany: 2011-04-07 17:35:42 |
||
|
Yngwie
2011-05-16 08:24:51 Stratovarius - Fourth Dimension
Wczoraj (6:1). W finale mistrzostw świata znowu, czyli recka coraz mniej aktualna :-P. A w kwestii muzyki, jako przerywniki w grze dużo metalu i rocka, Guns'n'Roses, Bon Jovi, Metallica, Billy Idol, Kiss. od czasu do czasu warto wrócić do źródła |
||