System reputacji.

Help
Forum : Problemy techniczne
Poprzednia Następna
Pieszczoszka
Bicz
Pieszczoszka
Wrocław

2011-01-08 14:50:07 System reputacji.
Czyli opcja oceniania postów przez zarejestrowanych użytkowników np. na zasadzie plusów i minusów. Bardzo fajne rozwiązanie, które mógłby zmotywować użytkowników do bardziej wartościowych, czy ogólnie lepszych wypowiedzi.
Ryzykuję stwierdzenie, że pomysł by się spodobał. Lepiej dostać pochwałę za danego posta bezpośrednio niż kolejną piątkę w galerii i lepiej, by odbyło się to sprawniej niż wypisywanie jednolinijkowców w stylu "Masz rację stary".
Forum Darkplanet od lat pozostaje w tej samej okrojonej formule, czas może podwyższyć poprzeczkę.

Demonika
Matuzalem
Demonika
Mińsk Mazowiec...

2011-01-09 21:50:40 System reputacji.
Pieszczoszka Napisał:
Czyli opcja oceniania postów przez zarejestrowanych użytkowników np. na zasadzie plusów i minusów. Bardzo fajne rozwiązanie, które mógłby zmotywować użytkowników do bardziej wartościowych, czy ogólnie lepszych wypowiedzi.
Ryzykuję stwierdzenie, że pomysł by się spodobał. Lepiej dostać pochwałę za danego posta bezpośrednio niż kolejną piątkę w galerii i lepiej, by odbyło się to sprawniej niż wypisywanie jednolinijkowców w stylu "Masz rację stary".
Forum Darkplanet od lat pozostaje w tej samej okrojonej formule, czas może podwyższyć poprzeczkę.

Hmm... racja. Też nad tym myślałam. Często chciałabym wręcz komuś dać ocenę pozytywną, bo podoba mi się jego post czy komentarz... Więc ja też apeluję nad rozpatrzeniem tego pomysłu :) Mogłoby to być całkiem ciekawe, nowe rozwiązanie :)
"Protect me from what I want"

Nuta
Primogen
Nuta
Brzeg

2011-01-09 22:41:34
Nie wypali ten pomysł.Kiedyś ta opcja była na Mojej Generacji i praktycznie większość ludzi nabijało posty żeby zdobyć jak najwięcej plusów.I jak kłótnie były,to dosrywali sobie jak najwięcej minusów pod byle pretekstem.Wystarczy,że jest ta piekielna ranga na DP.
Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Pieszczoszka
Bicz
Pieszczoszka
Wrocław

2011-01-10 16:11:40
Nuta Napisał:
Nie wypali ten pomysł.Kiedyś ta opcja była na Mojej Generacji i praktycznie większość ludzi nabijało posty żeby zdobyć jak najwięcej plusów.I jak kłótnie były,to dosrywali sobie jak najwięcej minusów pod byle pretekstem.Wystarczy,że jest ta piekielna ranga na DP.

Droga Nuto!
Są różne opcje kontroli nad takim systemem, np. jawność kto komu przydziela plusy czy minusy. Ewentualne lizodupstwo czy upierdlistwo byłoby więc demaskowane. Adorację danego użytkownika można by wyrażać tak jak dotychczas w galeriach tudzież bezpośrednio na pw, bo wiem jaki to portal :D A forum rozwijałoby się we własnym zakresie.

amorphous
Redaktor
amorphous
Poznań

2011-01-11 13:25:06
Technicznie to chwila roboty co oznacza ze w sumie caly dzien . Prosze napierw linka do jakiegos forum gdzie cos takiego jest. Chcialbym zobaczyc jak to sie sprawdza. Dla mnie to o tyle ciekawe ze mozna by najlepsze posty wywalac na pierwsza strone.
Life is complex: it has both real and imaginary components

Nuta
Primogen
Nuta
Brzeg

2011-01-11 15:47:14
http://www.mojageneracja.pl/28422752/0/0
Może powyższy link nie oddaje całkowicie tego,co miałeś na myśli,ale nie znam po prostu innego portalu,na którym by był system reputacji[a w grupach dyskusyjnych usunęli ten system,gdyż był problem z ogarnięciem społeczności-wzajemna wrogość,złośliwości itd.].
Pieszczoszka-jeśli sprawdzi się to,co mówisz to jestem jak najbardziej za!

http://forum.samsungbada.pl/watek-system-reputacji-wyja%C5%9Bnienia-i-zasady <--- zasada działania owego systemu
Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.
Ostatnio zmieniany: 2011-01-11 15:49:20

humanic
Anciliae
humanic
Wrocław

2011-01-11 15:55:57
na youtubie jest przecież podobny system, tyle, że anonimowy
"I am ridint the wind that has no name, the fire that burns without a flame caught by the spell on which all depends, all life ends"

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2011-01-11 16:01:29
ja tam wolę opcję "Lubię to" na fejsbuku

aczkolwiek przydałoby się bardziej oryginalne narzędzie od wymienionych

póki co kreatywności ledwie mi starcza na szukanie pracy
Make Foch Not War

Poprzednia Następna
Forum : Problemy techniczne