Ulver... ponownie w Polsce

Help
Forum : Imprezy
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Ulver... ponownie w Polsce
minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2011-01-04 18:55:57 Ulver... ponownie w Polsce
Oby nie odwołali...

i oby Eskulapa nie zamknęli
Make Foch Not War
Ostatnio zmieniany: 2011-01-04 19:17:53

Ignor
Redaktor
Ignor
Pabianice/Łód...

2011-01-04 19:29:01
jeszcze jedno oby brakuje:

oby nowa płyta była dobra :)

...and music? Well, it's just entertainment folks.

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2011-01-04 20:48:07
obym nie zasnął gdy mi ktos będzie opowiadać wrazenia z koncertu...
Cycki, Flaki i Szatan !!!

cross-bow
Redaktor
cross-bow
Gdańsk

2011-01-04 22:33:41
Harlequin Napisał:

*jebs*
pozamieniałam się z amebą na rozum.

wolfj23
Anciliae
wolfj23
Ciemnogród

2011-01-05 00:32:13
Harlequin Napisał:

to raczej niemożliwe bo to dość spokojna muzyka :)
Żandych cycków, flaków i sajtana też raczej nie będzie
Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P
Ostatnio zmieniany: 2011-01-05 00:33:47

Freakstranger
Anciliae
Freakstranger
Kraków

2011-01-05 08:45:21
Tam gdzie jest Ulver nie potrzeba cycków, flaków i sejtana. Byłem w zeszłym roku na Ulver w Krakowie i powiem, że cud, miód, orzeszki, perfekcja i pełen profesjonalizm. Wkurwiał mnie tylko koleś, który zaraz za moimi plecami darł ryja "Garm, ty chuju!". :)
"Ikarze, wyzywam cię Bowiem posiadam skrzydła wiary Choć ciężkie na mych ramionach (Żadną miarą nie da się dowieść ich wagi) Nie są dla mnie ciężarem Jestem tym, który wyzywa grawitację"
Ostatnio zmieniany: 2011-01-05 08:45:44

Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2011-01-05 09:08:53
Freakstranger Napisał:
Tam gdzie jest Ulver nie potrzeba cycków, flaków i sejtana. Byłem w zeszłym roku na Ulver w Krakowie i powiem, że cud, miód, orzeszki, perfekcja i pełen profesjonalizm. Wkurwiał mnie tylko koleś, który zaraz za moimi plecami darł ryja "Garm, ty chuju!". :)

Hmmm, gdybym był w Posen to pewnie bym się wybrał.

Jakkolwiek Ulver kojarzy mi się głównie z blackiem i folkiem, to muza jest na tyle urozmaicona np. o elektronikę, że naprawdę bardzo ciekawa.

Jakiś czas temu zrobiłem sobie prywatny ranking klawiszowców i Rygg plasował się gdzieś w drugiej dziesiątce, chociaż czołowe miejsca zajmują u mnie ludzie pokroju Jensa Johanssona, Janne Warmena, Jordana Rudessa, Vitalija Kuprija czy Dereka Sheriniana.

Aha, i co do Rygga jako klawiszowca to nie tylko przez Ulver ale też przez Head Control System.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła
Ostatnio zmieniany: 2011-01-05 09:14:16

wolfj23
Anciliae
wolfj23
Ciemnogród

2011-01-05 11:55:41
Zacytuj:
Jakkolwiek Ulver kojarzy mi się głównie z blackiem i folkiem,

To już dawne czasy :)
Ale jakby coś znowu folkowego popełnili wcale bym sie nie obrazil
Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P
Ostatnio zmieniany: 2011-01-05 11:56:40

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2011-01-05 16:39:59
trochę się obawiam o warunki w tym nieszczęsnym Eskulapie - nie zapomnę stania na jednej nodze wśród mega tłumu na Archive rok temu - koncert był świetny, ale warunki tak się dawały we znaki, że gdybym miała gorsza kondycję to bym tam padła

Niestety klub lubi sobie wpuszczać na chama tyle ludzi ile się da, nie wiem czy są jakieś ograniczenia ilościowe biletów... a powinny być.

Nowa muzyka Ulvera należy do tak wysokiej klasy tworczości, ze moim zdaniem to nawet lepiej przyjęłaby się w...jakimś teatrze

Przy okazji można spić jakieś darkplanetowe piwo - znając eskulapa (o ile nic tam się od czasu słynnego zamknięcia jesienią) nie zmieniło - niezwykle rozwodnionego :/
Make Foch Not War

Rotnak
Bicz
Rotnak
Poznań

2011-01-05 18:34:16
Zacytuj:
Niestety klub lubi sobie wpuszczać na chama tyle ludzi ile się da, nie wiem czy są jakieś ograniczenia ilościowe biletów... a powinny być.

Ano, powinny być te ograniczenia, bo problem pojawia się przy każdym koncercie na który jest nieco więcej chętnych. W dodatku ludzie nie raz ładnie po tyłku dostali przejeżdżając po 300 km i nie dostając biletów, mimo zapewnień organizatora, że na pewno ich nie zabraknie.
Motto może się zmieniać

oki
Redaktor
oki
złocieniec

2011-01-07 22:15:42
Garm zajebistym wokalistą jednak jest (najlepszym na świecie zaraz po Pattonie) i choćby dlatego warto się wybrać
kąt padania równa się kątowi odbicia

Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2011-01-07 22:59:31
oki Napisał:
Garm zajebistym wokalistą jednak jest (najlepszym na świecie zaraz po Pattonie) i choćby dlatego warto się wybrać

Wokalistą, klawiszowcem, producentem muzycznym, kompozytorem wielogatunkowym, w tym muzyki filmowej, osobą zaangażowaną w mnóstwo projektów, z których nawet poboczne osiągają status głównych.

Żeby się tylko ludziska w tym Eskulapie pomieścili.
od czasu do czasu warto wrócić do źródła

walec72
Fae
walec72

2011-01-22 15:01:24
oto zajawka DVD koncertowego Live In Oslo 2010
http://vimeo.com/18701970

Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2011-02-05 15:17:52
minawi Napisał:
trochę się obawiam o warunki w tym nieszczęsnym Eskulapie - nie zapomnę stania na jednej nodze wśród mega tłumu na Archive rok temu - koncert był świetny, ale warunki tak się dawały we znaki, że gdybym miała gorsza kondycję to bym tam padła

Nowa muzyka Ulvera należy do tak wysokiej klasy tworczości, ze moim zdaniem to nawet lepiej przyjęłaby się w...jakimś teatrze

Przy okazji można spić jakieś darkplanetowe piwo - znając eskulapa (o ile nic tam się od czasu słynnego zamknięcia jesienią) nie zmieniło - niezwykle rozwodnionego :/

Pić piwo lub wiśniówkę to ja będę pod Piotrem i Pawłem lub koło stacji benzynowej BP i postaram się wypić tyle, by mi na cały wieczór starczyło:) w Eskulapie piwo jest faktycznie i rozwodnione i drogie:/ I logistycznie warunki też niestety nie za bardzo.Ale jest jeden plus - jest na tyle blisko mojej chaty, że mogę z papcia lub taxą za kilkaście złociszy wracać. Poza tym zespół świetny także wybieram się.
Marine corps want indestructable men - men without fear!!!

Dyskusja na temat artykułu: Ulver... ponownie w Polsce
Poprzednia Następna
Forum : Imprezy