Zwiazek przez internet - strona 30

Help
Forum : Fusy i njusy
1 | 2 | 3 Następna
Krzysiek
Anciliae
Krzysiek
Piła

2011-07-18 20:01:04
Internet jako narzędzie jest wykorzystywany na wiele sposobów. Jeśli miałby przyczynić do poznania (albo krakowa, hehe...) drugiej połówki to czemu nie? Oczywiście mówię o takiej sytuacji jaką opisuje Nuta.
Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.

bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2011-07-18 21:06:27
Poznanie kogoś przez Internet jak wielu tu pisało to juz taka "norma dziejowa"-takie czasy.Natomiast jeśli chodzi o związek przez internet to także jakoś tego nie widzę.Co prawda pisząc można (w moim przypadku) lepiej ,bardziej wyrazic siebie,ale to nie zastąpi dotyku i ciepła drugiej osoby.Chociaż już są w sprzedaży kostiumy przenoszące impulsy dotykowe z jednego komputera na drugi,więc kto wie może wkrótce będą istniały małżeństwa internetowe :).A tak na poważnie ,aby nie zwariowac myślę,że trzeba wypośrodkowac wszystko,aby było jak trzeba-trochę internet ,trochę real w miarę możliwości.
Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości...

Juliet_Black
Matuzalem
Juliet_Black
Prudnik

2011-07-18 21:30:30
bibunia Napisał:
Poznanie kogoś przez Internet jak wielu tu pisało to juz taka "norma dziejowa"-takie czasy.Natomiast jeśli chodzi o związek przez internet to także jakoś tego nie widzę.Co prawda pisząc można (w moim przypadku) lepiej ,bardziej wyrazic siebie,ale to nie zastąpi dotyku i ciepła drugiej osoby.Chociaż już są w sprzedaży kostiumy przenoszące impulsy dotykowe z jednego komputera na drugi,więc kto wie może wkrótce będą istniały małżeństwa internetowe :).A tak na poważnie ,aby nie zwariowac myślę,że trzeba wypośrodkowac wszystko,aby było jak trzeba-trochę internet ,trochę real w miarę możliwości.

Przeżyłam coś takiego i jest to dość ciężka sprawa.
Po przez pisaninę poznajesz człowieka o wiele bliżej i po pewnym czasie przestaje ci być obojętny. Następnie zaczyna ci brakować dotyku i ciepła. Zaczynasz się zastanawiać co dalej. Chyba warto by się spotkać ... ale niestety nie zawsze się da. Są pewne granice które ciężko przeskoczyć. Mi się nie udało ich przeskoczyć ... Zaczęłam się denerwować że nie mogę objąć tej osoby, spojrzeć mu w oczy. No i przyszedł czas na zakończenie tego. Ulga dla mnie i ból dla nas oboje...
"Why won't you die? You're blood in mine We'll be fly See your body will be mine"

bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2011-07-18 21:55:15
Juliet_Black Napisał:
bibunia Napisał:

Przeżyłam coś takiego i jest to dość ciężka sprawa.
Po przez pisaninę poznajesz człowieka o wiele bliżej i po pewnym czasie przestaje ci być obojętny. Następnie zaczyna ci brakować dotyku i ciepła. Zaczynasz się zastanawiać co dalej. Chyba warto by się spotkać ... ale niestety nie zawsze się da. Są pewne granice które ciężko przeskoczyć. Mi się nie udało ich przeskoczyć ... Zaczęłam się denerwować że nie mogę objąć tej osoby, spojrzeć mu w oczy. No i przyszedł czas na zakończenie tego. Ulga dla mnie i ból dla nas oboje...
Dlatego tez zaznaczyłam,że aby nie zwariowac trzeba wszystko wypośrodkowac :)Jak długo można patrzec na jedzenie nie mogąc go skonsumowac :D
Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości...

Juliet_Black
Matuzalem
Juliet_Black
Prudnik

2011-07-18 22:14:02
Niestety czasem takie "wypośrodkowanie" ciężko zastosować...
"Why won't you die? You're blood in mine We'll be fly See your body will be mine"

bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2011-07-18 22:19:44
Wówczas zwiazek nie istnieje :) Proste i sprawdzone zresztą przez ciebie :)

Juliet_Black
Matuzalem
Juliet_Black
Prudnik

2011-07-18 22:31:09
Dokładnie....

Eluvtus
Anciliae
Eluvtus

2011-07-19 21:06:11
Jednakże przez internet jesteśmy pozbawieni pierwszego wrażenia. Może i łatwiej się poznaje psychikę, ale nie poznajemy natury człowieka z którym piszemy.

Jestem na nie.
Walcz o to, w co wierzysz. Tylko to może być twoje. www.szkic-mysli.blogspot.com

Demonika
Matuzalem
Demonika
Mińsk Mazowiec...

2011-11-18 22:32:25
Hmm... pisałam tu już coś kiedyś.
Teraz kiedy zauważyłam wiele zależności dochodzę do wniosku, że związki przez internet są chore.
Mam w klasie dwie dziewczyny. Jedna ma chłopaka- "którego bardzo, bardzo kocha" ale nie widziała go ani razu. To ma być związek?
Ja bym w tym momencie umarła jakbym miała nie widzieć mojego lubego. No jak to tak... Druga równie dobra... Ma chłopaka. Jest z nim długo. CHłopak mieszka za granicą, widzieli się AŻ dwa razy przez 3 lata...
Żałosne. Chore. Ale one są tak szczęśliwe. (Przynajmniej tak twierdzą)

Ja widując mojego chłopaka codziennie nie rozumiem ich.
"Protect me from what I want"

CatGirl
Matuzalem
CatGirl
Toruń

2011-11-20 00:03:54
Eee, nie ma czegoś takiego jak związek przez internet moi drodzy, to tylko sposób na zaspokojenie potrzeby posiadania kogoś dla tych, którzy nie mogą/nie potrafią inaczej.
mru mru:)

Alpha-Sco
Matuzalem
Alpha-Sco
Małe Prywatne...

2011-11-20 12:20:48
CatGirl ma rację. Taki związek istnieje bardziej w głowie samego zainteresowanego, po to, by miał o kim myśleć i w co wierzyć.
ONE LIFE. LIVE IT.

1 | 2 | 3 Następna
Forum : Fusy i njusy