Siedziba zua - strona 105

Help
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 Następna
Durante
Anciliae
Durante
Poznań

2011-11-02 21:45:22
Jak się cieszę, że mnie takie pseudoproblemy nie zajmują. :D
Keiner stirbt für bloße Werte.

kata3luk
Anciliae
kata3luk
koło\wyspa&dz...

2011-11-03 10:07:46 kościół pl
kśiądz się wypowiadal ze coraz mniej ludzi chodzi do kosciola a coraz wiecej zyje bez slubu. myslą ze ludzmi z dark planet kieruje szatan "siedziba satanistow" no ale Qrwa nikt nikomu nie wpaja w mózg co ma mowic i jak ma myśleć. Ja tam wierze w Boga i mam konto na dark plkanet, i co, też mną kieruje jakiś zjeb demon?? masakra niech sie złodziei czepiają i mordercow a nie ludzi z hobby. tak samo nergala się czepiają, przecież ma mózg i myśli, jego sprawa co mówi i o czym se śpiewa.
"najpiękniejsze kwiaty człowiek dostaje na swoim pogrzebie" "chcą dojebać mi ja dojebie im"

Raraszek
Bicz
Raraszek

2011-11-03 15:33:04
Gdyby kata3luk był kościołem to nie było by problemu i tarcia między wiernymi(poganami) i niewiernymi/innowiercami/grzesznikami (katolikami).I proszę się nie doszukiwać nienawiści w tym co napisałem,to co piszę "to nie są moje słowa,ja tylko głoszę prawdę"

Problem w tym że kata3luk jest pionkiem w wielkiej machinie religijnej,i nie ma żadnego wpływu na metody jej działania.Jest współodpowiedzialny za to co wyprawia instytucja ponieważ ją wspiera,mimo że deklaruje odcinanie się od metod działania kk to i tak nadal wspiera te instytucję a co za tym idzie finansuje chore projekty zbawiania świata tejże instytucji.
Instytucja czuje się bezkarna i może sobie na wszystko pozwolić bo w razie czego owczarnia może tylko powiedzieć"my się odcinamy,my mamy rączki tutaj".

To straszne,bije hipokryzją po oczach.Nie można być za a nawet przeciw jednocześnie.

Być w ciąży i nie być w ciąży w tym samym momencie.Albo-albo.

Mnie obca wiara nie pasowała nigdy dlatego nigdy jej nie wyznawałem.Sam odkryłem kim jestem mimo przeszkód jakie przede mną stawiali "lepszowiercy",aby być wierzącym,aby mieć jakąś duchowość,wcale nie trzeba być katolikiem czy chrzescijaninem(katolikom i tak najbliżej do pogaństwa bo zawdzięczają mu wszystko co mają,więc powinni się wreszcie nawrócić na Polskość ale to oddzielny temat w sumie,może innym razem).

Podsumowując,nie mam nic do innowierców,do katolików itp,problem w tym że oni mają coś do mnie a ja nie zamierzam nadstawiać policzka,mnie żaden bóg nie uczy miłości do wrogów,ja mogę kochać tylko tych którzy są tego warci.

Pierwsze przykazanie Poganina :D

-Szanuj tylko tych którzy szanują Ciebie-

drugie

-na szacunek trzeba sobie zasłużyć-

Oczywiście to żart z przykazaniami dla pogan :D Poganie niczego nie robią dlatego że ktoś im kazał najpierw i postraszył że jeśli tego nie zrobią to satan przyjdzie i ich zje :D

Poganie czują i wiedzą jak się zachować wglądem konkretnej sytuacji/osoby.
Kwestia podejścia do świata,można albo uważać się za pana góry i rzeki albo za cząstkę która należy DO (świata),a nie władcę do którego należy świat.
Empatia względem wszystkiego co żywe powinna charakteryzować poganina.Chrześcijanie w swej pysze nie są zdolni do odczuwania dalej niż współwyznawcy.Ja nie teoretyzuję,ja to wiem,żyję wśród tych ludzi...i można powiedzieć że czuję ich...hmm,brakuje mi słowa,chyba jeszcze nie powstało odpowiednie słowo którego można by użyć żeby opisać co się czuje z ich strony.

„A naprzód ten rym, co drwi, lub przeklina, Me polityczne credo; jest to sfera Dantejska. Wierzę sercem poganina"-Juliusz Słowacki

Krwawy
Matuzalem
Krwawy
Poznań || Konin

2011-11-03 15:40:05
Odpuść już, to już jest męczące.

http://pantheion.pl/
Ostatnio zmieniany: 2011-11-03 15:52:49

Raraszek
Bicz
Raraszek

2011-11-03 15:53:48
Nawet nie wiesz jak mnie to męczy,znowu przeczytałem kolejne "świadectwo" i wynika z niego wiele ciekawych rzeczy,np że zdenerwować się nie wolno bo każdy protest to już nienawiść,wolno tylko milczeć w pokorze...fantastycznie mamy w Polsce :) i jestem ciekawy jak się fantastyczność rozwinie w ciągu kilku następnych miesięcy i lat bo plany fantastyczności przedstawiają się iście fantastycznie.

PS a pisze o tym dlatego żeby w razie czego za parę miesięcy móc powiedzieć"a nie mówiłem?" :D
„A naprzód ten rym, co drwi, lub przeklina, Me polityczne credo; jest to sfera Dantejska. Wierzę sercem poganina"-Juliusz Słowacki

Durante
Anciliae
Durante
Poznań

2011-11-03 19:39:18
Ale "a nie mówiłem" że co? Bo naprawdę to, o co walczysz jest dość mało ważne.
Keiner stirbt für bloße Werte.

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2011-11-03 19:51:01
A ja se myślę,że nie za kilka miesięcy,ani lat :) będzie fantastycznie,bo już jest zajebiście

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Ostatnio zmieniany: 2011-11-03 20:01:45

szarl
Matuzalem
szarl

2011-11-03 20:36:30
I tym optymistycznym akcentem...
“History,Stephen said, is a nightmare from which I am trying to awake”

bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2011-11-04 12:20:56
HardKill Napisał:
A ja se myślę,że nie za kilka miesięcy,ani lat :) będzie fantastycznie,bo już jest zajebiście

:)
Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 Następna
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura