|
Gothabella
Primogen Posty: 63 Kraków. Czase... |
2008-06-08 10:08:50
Analizowanie plusów i minusów? Według mnie szczęście nie zależy od czynników zewnętrznych, tj. ile nam się przydarzyło dobrego, a ile złego. Zależy ono raczej od nastawienia do świata i odbierania tychże czynników. Dla niektórych nawet spóźniony autobus jest powodem do samobójstwa, a innych nie wytrąciłaby z równowagi nawet wojna nuklearna. |
||||
|
AngelOfDeath
Anciliae Posty: 162 gdzieś w Gniez... |
2008-06-08 11:21:52
Dokładnie gdyż każdy człowiek jest inny i inaczej postrzega świat a co z tym idzie dla każdego postrzeganie szczęścia ma inny wymiar. Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale.. |
||||
|
Wampgirl
Bicz Posty: 2020 Kraina Dreszczo... |
2008-06-30 18:09:02
To była jedna z wielu recept na szczęście. Osobiście jednak twierdzę, że przeszłość nieustannie ma wpływ na teraźniejszość tworząc skutek przyczynowo-skutkowy kształtuje nasz charakter. "I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi |
||||
|
scarlet1590
Matuzalem Posty: 396 Częstochowa/S... |
2009-03-12 12:18:28
Szczęście - do tej pory chyba miałam go dość sporo w życiu. Wcześniej tego nie dostrzegałam. Teraz staram się łapać je i zatrzymywać kiedy tylko się da, bo nie wiadomo ja długo jeszcze potrwa Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności. |
||||