|
Trinity
Anciliae Posty: 11 Kielce |
2010-09-02 21:32:57
No a ja gram od niepamiętnych czasów na fortepianie, a od 2 lat na keyboardach. (w grę wchodzi również klawesyn i inne przedmioty tego rodzaju )
Gram (oprócz klasyki) swoje własne kawałki, a z takich innych to u mnie królije Nightwish. Ostatnio najbardziej "Moondance" i "While Your Lips Are Still Red" Takei wa hidawi mawavi demo ohashita tsumi wo a haerezu |
||
|
Yngwie
Matuzalem Posty: 751 Wrocław / Czę... |
2010-09-02 22:13:10
Hmmm, Trinity, masz prawie identyczne zainteresowania muzyczne jak ja, fajnie
Mam pytanie, co robisz ze swoimi kompozycjami po skomponowaniu? Bo u mnie to najczęściej jest tak, że nigdzie ich nie rejestruję, bo uważam za mało prawdopodobne, żebym miał z tego sam sklecić coś wartościowego jako całość (za dużo pracy a poza tym nigdzie bym tego potem sam nie zagrał). Ostatnio coraz popularniejsze jest granie w tzw. collaboration projects - ludzie z odległych krain, ale dzisiaj to nie problem nagrywać na odległość. Pisałby się ktoś? Przykłady: Youtube Youtube od czasu do czasu warto wrócić do źródła |
||
|
minawi
Redaktor Posty: 6030 Poznań / Iław... |
2010-09-03 00:16:30
Hmm ja grałam przez 7 lat, ale że nie gram praktycznie od lat ponad 15tu to mało pamiętam, co innego z teorii. Póki co czekam aż stanie się cud i sypnie się z chmur tysiąc pińcet zeta na transport i nastrojenie instrumentu. A na gitarze to sobie mogę poplumkać po pijaku do ogniska. Make Foch Not War |
||
|
Trinity
Anciliae Posty: 11 Kielce |
2010-09-03 15:07:28
Ja... swoje kompozycje albo nagrywam, co oczywiście rzadko czynię, jednak większość z nich po prostu zapisuję na papierze nutowym, chowami i o nich zapominam. Oczywiście piszę też na zamówienie, ale to już inna działka... Co do collaboration projects - ja to bardzo lubię. Sama mam zespół (2-osobowy) i właśnie tak gramy i tworzymy głównie przez skypa etc , potem każdy nagrywa swoją część, sklecamy to razem i wuala - gotowe^^ Jak chcesz mogę się pisać Takei wa hidawi mawavi demo ohashita tsumi wo a haerezu |
||
|
Yngwie
Matuzalem Posty: 751 Wrocław / Czę... |
2011-08-29 19:40:58
Co mi tam, odświeżę temat. Łoję sobie dziś Rise Up, Motherless Child i Baroque'n'Roll Malmsteena. Może ktoś też coś (?). od czasu do czasu warto wrócić do źródła |
||