Sens życia w.g. Was - Byle szczerze. - strona 165

Help
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 Następna
bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2011-11-10 21:39:57
Nie zrozumiałeś i wyrwałeś z kontekstu ! :) Przedstawiasz swoje poglady jakby były niepodwazalne...ale nie off topujmy :) o czym to temat?A no tak sens życia i co do tego mają słoje drzew i słońce?
Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości...
Ostatnio zmieniany: 2011-11-10 21:40:45

Raraszek
Bicz
Raraszek

2011-11-10 22:20:45
Zacytuj:
sens życia i co do tego mają słoje drzew i słońce?

Co Natura ma do sensu życia?Wszystko.

Nic co istnieje nie jest tworem przypadku,przypadki nie istnieją.
Oglądałaś film który wkleiłem?Jest o sensie życia właśnie.

Zacytuj:
związek jest przypadkowy

W tym miejscu dobrze będzie zacytować wspaniałą książkę ,mądrą książkę,cudowną książkę,pt Katechizm Żyda w ZSRR,gdzie czytamy co następuje:

"Słowianie a Ruscy w szczególności, nie są w stanie pomyśleć głęboko, nie zdolni są do analizy i uogólnień. Oni są jak świnie, które żyją z ryjem wetkniętym do koryta nie wiedząc, że nad nimi jest niebo. Wszystkie zjawiska są uważane za powierzchowne, zbyt szczegółowe. Dla nich każdy przypadek - to tylko przypadek mimo ,że często może być powtórzony".
„A naprzód ten rym, co drwi, lub przeklina, Me polityczne credo; jest to sfera Dantejska. Wierzę sercem poganina"-Juliusz Słowacki
Ostatnio zmieniany: 2011-11-10 22:31:42

Durante
Anciliae
Durante
Poznań

2011-11-10 22:38:33
Wciąż - nie można *udowodnić* żadnego związku słojów drzewa z ilością plam na słońcu i żadna poezja tego nie zmieni. :) Serio, prawa o postaci zdań ściśle ogólnych nie polegają na tym, że wysysa się z palca jakiekolwiek relacje. Ale pojmuję, że niewykształceni idioci muszą posiłkować się jakąkolwiek poezją, nazywając to "głębią", chociażby rodzimowierczą. :D
Keiner stirbt für bloße Werte.

bibunia
Matuzalem
bibunia
Wschowa

2011-11-11 10:00:22
Raraszku...nie oglądałam Twojego filmu i nie mam checi na to ,a Ty nadal nie wytłumaczyłeś ani powiazan(słoje-słonce)-twierdzisz,ze przypadki nie istnieją :).Ponadto jeśli mam sie domyślac,że to jest dla Ciebie sensem życia to ponownie mogę stwierdzic,ze tak na prawde sensem w Twoim życiu jest przytaczanie cudzych słów,bez koniecznosci powiązania z tematem :)
Jestem jak biel i czerń,które stale przeplatając się nigdy nie tworzą szarości...

Raraszek
Bicz
Raraszek

2011-11-11 10:18:36
Wśród krukowatych jest powszechny rytuał pogrzebowy.Gdy ptak umrze,inne przylatują przynosząc i układając po kolei źdźbła trawy
po czym chwilę trwają w bezruchu i kolejno odlatują.
Przypadek który regularnie się powtarza dla niektórych pozostaje nadal tylko przypadkiem,bardzo dobrze :)

http://www.telegraph.co.uk/earth/wildlife/6392594/Magpies-feel-grief-and-hold-funerals.html
„A naprzód ten rym, co drwi, lub przeklina, Me polityczne credo; jest to sfera Dantejska. Wierzę sercem poganina"-Juliusz Słowacki

Gorg666
Matuzalem
Gorg666
Wakefield (UK)

2011-11-11 11:03:40
Niemożliwe żeby człowiek myślący widzący wiecznie powtarzającą się zależność kruk zdycha - kruki "wyprawiają mu pogrzeb" uważał to za dzieło przypadku po za tym jako że naturę jesteśmy w stanie opisać matematyką zaś ta jest logicznie spójna nie ma miejsca na przypadek w naturze. Cytowane przez Ciebie słowa odnoszą się do zupełnie innego aspektu niż pragniesz, zresztą nie pierwszy raz. I nadal nie ma to związku z tematem. Z obserwacji wynika - nie obrażam Cię - że Twoim sensem jest działalność wywrotowa, co by wszystkim zaprzeczyć. Bardzo to zacne z Twojej strony że jawisz się jako buntownik z aspiracjami na stanowisko lokalnego autorytetu, ale nawet mimo bezpośredniego nieco propagandowego tonu wypowiedzi tak długo jak będziesz buntował się własnym, wcześniejszym wypowiedziom nic z tego nie wyjdzie. Nie ładnie też wygląda oznajmianie z uśmiechem że kłamiesz (skoro raz to pewnie stale, przecież sugerujesz że przypadków nie ma) oraz odwracanie kota ogonem tylko po to by jeszcze bardziej odejść od tematu.

Ze względu iż sam autor przyznał iż skłamał w toku swoich wypowiedzi jak również ze względu na wątpliwy związek ich z tematem rozmowy proszę moda o usunięcie "niestosownych" postów w tym i tego którego lekturę właśnie kończy :)
Aetas dulcissima adulescentia est

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 Następna
Forum : Filozofia, Światopogląd, Kultura