Antykoncepcja, czyli to co każdy znać powinien... - strona 225

Help
Forum : Sex
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 Następna
sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2011-11-22 22:49:27
Też prawda.
Zresztą to jest tak, że jednej osobie zaszkodzi, a innej nie.
Problem jest dopiero, kiedy ma się skłonności do kilku schorzeń.
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

CatGirl
Matuzalem
CatGirl
Toruń

2011-11-22 22:52:29
Prawda, ja miałam tylko jeden, góra dwa skutki uboczne. Na wątrobę szkodzą nie tylko leki ale też jedzenie więc... No i są plastry, tu nie ma argumentu wątroby. Sama jednak nie jestem za, bo nie mam zamiaru wyglądać znowu jak koszmarek
mru mru:)

Nadine1986
Bicz
Nadine1986

2011-11-22 23:07:16
sphinxia Napisał:
Szczerze mówiąc, po prostu wkurza mnie takie owijanie w bawełnę.
A jeszcze bardziej wkurza, kiedy ktoś mi coś wmawia.
Osobiście czytam ulotki dołączone do leków. Mam taką manię nawet, że nawet informacje dla lekarzy, bo niektóre leki takie notki posiadają.
Przestrogi przestrogami, ale może, też zacytuje tutaj fragment ulotki, o czym w ogóle toczy się rozmowa:

Wrażliwi niech nie czytają!!!

Działania niepożądane leków hormonalnych, które mogą choć nie muszą wystąpić:

-wahania nastrojów,
bóle głowy,
nudności,
ból piersi, problemy związane z miesiączką takie jak nieregularne krwawienia, brak krwawień,
depresja, zmniejszenie popędu seksualnego, nerwowość, senność,
omdlenia, mrowienia i drętwienie,
migrena, żylaki, zwiększenie ciśnienia krwi
ból brzucha, wymioty, niestrawność, gazy jelitowe, zapalenia żołądka, biegunka,
trądzik, swędzenie, wysypka,
bóle pleców, kończyn, kurcze mięśni,
grzybicze infekcje pochwy, ból w obrębie miednicy, powiększenie piersi, łagodny nowotwór piersi, krwawienie z miednicy/pochwy, upławy, uderzenia gorąca,zapalenia pochwy, bolesne lub skąpe krwawienia, obfite krwawienia, suchość pochwy, nieprawidłowy wymaz z szyjki macicy,
brak energii, wzmożona potliwość, zatrzymanie płynów , zwiększenie masy ciała,
niedokrwistość, zwiększenie liczby płytek krwi,
reakcja alergiczna,
zaburzenia hormonalne (endokrynowe),
zwiększenie apetytu lub jego utrata, znaczne zwiększenie stężenia potasu we krwi oraz zmniejszenie sodu we krwi,
brak orgazmu, bezsenność,
zawroty głowy, dreszcze,
zaburzenia oka, zapalenie powieki, suchość oczu,
niezwykle szybki rytm serca,
zapalenie żył, krwotok z nosa, omdlenie,
powiększony brzuch, choroba jelit, uczucie wzdęcia, przepuklina żołądka, grzybicze infekcje jamy ustnej, zaparcie, suchość w jamie ustnej,
ból w drogach żółciowych lub pęcherzyka żółciowego, zapalenie pęcherzyka żółciowego,
żółto-brązowe plamy na skórze, wyprysk, wypadanie włosów, zapalenia skóry, suchość skóry, guzowate zapalenie skóry, nadmierny porost włosów, prążki na skórze, wrażliwość skóry na światło,
utrudnione lub bolesne stosunki płciowe, krwawienie po stosunku, krwawienie z odstawienia, torbiel piersi, zwiększenie liczby komórek piersi, złośliwy nowotwór piersi, znaczny rozrost błony śluzowej szyjki macicy, skurczenie lub zanik błony śluzowej macicy, torbiele jajników, powiększenie macicy,
ogólne złe samopoczucie, osłabienie,
zmniejszenie masy ciała,
rumień wielopostaciowy.

Trochę tego jest. Jeśli chcecie wpadać w panikę, to teraz możecie.
Dlaczego w ogóle podaje to do wiadomości?
Niech każda wie na czym stoi i sama podejmie decyzje czy się narażać, czy nie.

To teraz już wiecie, czemu tego nie biorę - za dużo osób w mojej rodzinie miało kłopoty alergiczne, naczyniowe, tarczycowe. A poza tym nie chcę sobie obniżać popędu płciowego.

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2011-11-22 23:18:33
Z tym ostatnim, to akurat Tobie by się przydało
Sorki, nie mogłam się powstrzymać

A tak serio, to rzeczywiście nie ma sensu brać tabletki antykoncepcyjne jeśli powodują brak ochoty na seks i w efekcie brak jego uprawiania
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

Nadine1986
Bicz
Nadine1986

2011-11-23 00:35:40
sphinxia Napisał:
Z tym ostatnim, to akurat Tobie by się przydało
Sorki, nie mogłam się powstrzymać

A tak serio, to rzeczywiście nie ma sensu brać tabletki antykoncepcyjne jeśli powodują brak ochoty na seks i w efekcie brak jego uprawiania

Nie, nie przydało, kocham swój temperament w tej kwestii:) ale ostatnio dostęp do mnie ma tylko 1na osoba i tak:) i na szczęście nie każe mi brać tabletek:)

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2011-11-23 15:42:28
Nadine1986 Napisał:

ale ostatnio dostęp do mnie ma tylko 1na osoba i tak:)

Gratulować, czy jak?

Nadine1986
Bicz
Nadine1986

2011-11-23 16:19:51
sphinxia Napisał:
Nadine1986 Napisał:

ale ostatnio dostęp do mnie ma tylko 1na osoba i tak:)

Gratulować, czy jak?

tak:)jest kogo:)

Ostatnio zmieniany: 2011-11-23 16:20:19

angel999
Fae
angel999
Kraków

2012-04-13 12:52:53
A ja proponuję aby Kobiety brały tabletki, faceci podwiązywali sobie interes a dla pewności żeby i tak zakładać gumkę i oczywiście nie kończyć w szparkach oraz stosować stosunek przerywany hahaha
\m/ STILL HARD \m/ STILL HEAVY \m/ METAL FOREVER! \m/

2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 Następna
Forum : Sex