|
Dreamen
Primogen Posty: 39 Kraków |
2010-08-07 20:22:41 Shining - Black Jazz
Mam ten album w swoim zbiorze i z czystym sercem moge stwierdzic ze jest naprawde niepowtarzalny! Naprawde chłopaki zrobili materiał, który wielowymiarowością i nietuzinkowością intryguje od samego początku. Gratulacje! "Wszystko co dziwne,musi być dobre!" |
||
|
Yngwie
Matuzalem Posty: 810 Wrocław / Czę... |
2010-08-07 20:44:53
Kiedyś, za mych radiowych czasów, zrobiłem audycję o kapelach, którym zdarza się mieszać fussion czy jazz z deathem. I udało się uzbierać na styk. Deathinitely well done. od czasu do czasu warto wrócić do źródła |
||
|
Yngwie
Matuzalem Posty: 810 Wrocław / Czę... |
2010-08-07 21:49:55
Youtube A NRK to norweska TV publiczna. Pełna cooltoorka na widowni. A za czasów, gdy pracowałem w branży krążyła historia o tym jak hurtownicy chińscy przysłali do któregoś ze swoich europejskich odbiorców kontener pełen saksofonów zamiast gitar, a Ci zamiast wyjaśnień i zamiany towaru usłyszeli, że powinni się cieszyć, bo saksofony są droższe od gitar :). Gość najwyraźniej trafił na sprzęt z tej partii, hehe. Nie wiem ilu z Was gitarzystów próbowało kiedyś dmuchać w rurę od saksofonu, ale proste to to nie jest. No, pożartowaliśmy. Ale tak serio to szacun dla frontmana, jest naprawdę wszechstronny. od czasu do czasu warto wrócić do źródła Ostatnio zmieniany: 2010-08-07 22:22:36 |
||
|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2010-08-08 19:55:15
Jakoś ominąłem ten album, bo myślałem, że to kolejne progresywne pitolenie :) chętnie obadam :)) potem wypowiem się co do zawatosci :)) Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1867 Wrocław |
2010-08-08 22:27:50
Mi ta płyta bardzo przypadła do gustu. Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||
|
Harlequin
2010-08-09 08:20:51
Posłuchałem do połowy bo na tyle miałem czas :)) brzmi jak skrzyżowanie twórczosci Johna Zorna z czasów Painkiller i twórczosci Devina Townsenda. Generalnie jestem bardzo na tak :)) ciekawi mnie tylko, czy poprzednie płyty były na podobnym poziomie. Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||
|
Ignor
Redaktor Posty: 474 Pabianice/Łód... |
2010-08-09 11:32:41
Poprzednia płyta Grindstone tak o pół stopnia wyżej sobie stawiam, warto jest się przygotować na klimat Sleepytime Gorilla Museum, a wtedy pójdzie z górki :) Black Jazz jest jak dla mnie przesadnie dociążona, a jak wiadomo kto z ciężarem wojuje ten tuszuje braki. ...and music? Well, it's just entertainment folks. |
||
|
Harlequin
2010-08-09 11:43:58
Jakos wyrosłem z SGM :/ ale Black Jazz podoba mi sie :)) kojarzy mi sie taki projekcik GOD, który dostałem nie pamietam od kogo, ale był intrygujący :)) Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||
|
Rudson
Bicz Posty: 225 Helheim |
2010-08-09 13:11:25
Przesłuchałem tę płytkę, nawet spoko Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych |
||
|
oki
Redaktor Posty: 182 złocieniec |
2010-08-09 21:06:04
no moim zdaniem to dociążenie to wielki atut tej płytki kąt padania równa się kątowi odbicia |
||