Ten czas w jajo robi nas :)

Help
Forum : Śmietnik
Poprzednia 1 | 2
Tom1977
Anciliae
Tom1977
Zombieland

2010-07-29 22:13:35 Ten czas w jajo robi nas :)
Chyba jakiś złośliwiec bawi się "sprężynami" otaczających nas zegarów...
W wieku "podstawówkowym" 45 minutowa lekcja była niezmiernie dłuuuga. Szlag mnie trafiał i tyłek ugniatał od siedzenia w ławce czy na krześle. Godziny upływały w takim ślimaczym tempie, że edukacja szkolna okazała męczarnią :D Mniej więcej po 20 roku życia czas przyśpieszył kilkakrotnie... Ale "koszmar" zaczął się gdy poszedłem do pracy. Swoją robotę lubi się albo nie. Ale to stwierdzamy po dłuższym okresie spędzonym w wybranej firmie. Jak na złość im gorsza praca ty wolniej ten "niechciany" czas upływa. Gdy ją lubimy i nie traktujemy jak obowiązku, przymusu to godziny spieprzają, że nie ma kiedy zjeść kanapek...
Po 11 latach roboty w jednym zakładzie (nie zamkniętym!) i gapieniu się (o różnej częstotliwości) na zegary wiszące na ścianach albo wyświetlające w komputerach czy komórkach... Stwierdziłem, że ktoś je przyśpiesza! Ale szczyt chamstwa to ekspresowo upływający czas wolny spędzony poza pracą!
Teraz jestem na urlopie. Budzę się zwykle koło 11-12:00 (A co tam kurde!? dzieci mi nie płaczą!) minutki płyną w miarę, w miarę wolno. Ale dzisiaj dla odmiany wstałem o 9:00. Umyłem, ubrałem pojechałem do marketu na zakupy, zjadłem śniadanie ect.
I kurwa patrzę na "tajmer" a tu 19:00! Nie dość, że wstałem wcześnie to jakiś kutafon upieprzył mi ze 3h z życia. Może poleciały w kosmos!?!
Już nie wiem? Chyba "ślimaczeję" na starość. Kurde! Wiek 33 lata to chyba nie tak dużo aby uznać za kapcia?
Czasami chciałbym dorwać tego "władcę czasu" i mu nawalić po ryju!
Przez tego "głąba" ciśnienie mi tylko skacze...

Pozdrawiam.
A robię co chcę ! No, prawie co chce :)

KonikBujany
Fae
KonikBujany

2010-07-29 22:41:53
trzeba było tyle nie chlać...

CrommCruaich
Matuzalem
CrommCruaich
Wrocław

2010-07-29 23:02:28
Muszę się zgodzić. Ciągle mam wrażenie, że czas mi przecieka przez palce. Zbyt wiele rzeczy do zrobienia, a doba jest za krótka.
Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link

Tom1977
Anciliae
Tom1977
Zombieland

2010-07-29 23:35:22 :)
Trzeba coś z tym zrobić... Idę po paaałę !
A robię co chcę ! No, prawie co chce :)

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2010-07-29 23:56:16
Proponuję na początek wywalić zegarki Poza tym Panowie... Szczęśliwi czasu nie liczą więc szkoda tracić czas na nerwy z powodu upływającego w niekontrolowany sposób czasu Żyjcie chwilą Bracia i Siostry!
"God makes me a cannibal to fix problems like you."

Destrukcja
Bicz
Destrukcja
Nowy Sacz

2010-07-30 19:22:49
A ja sama nie wiem, co jest gorsze. Czas upływający zbyt szybko czy zbyt wolno?
Tasting death.

Nuta
Primogen
Nuta
Brzeg

2010-07-30 20:12:42
Oj,czas sobie robi dowcip i to tęgi.Jak człowiek chce,by dana mniej lubiana praca/zadanie/...[inne wstawić] by się skończyła w miarę szybko,to na złość będzie płynąć wolno.A jak chce,by dana chwila trwała długo,to minie jak z bicza strzelił.

Nieraz mnie zbiera na szczyptę szyderstwa i zadaję sobie pytanie co jest gorsze-skończyć 10 czy 50 lat.
Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2010-08-02 19:14:56
jak mialam wykłady z prawa i konstytucjonalizmu w zeszlym roku akademickim trwające 1,5 h, od godz. 18:30 do 20:00, obowiazkowe z listą, to mi się czas raczej dłużył. ale jak np. podróż pociagiem jest umilona rozmową z miłą osobą, to już podróż sama szybko przeleci.
Marine corps want indestructable men - men without fear!!!

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-08-02 19:22:31
Tylko ostrożnie z tym przelatywaniem bo jeszcze cosik z tego wyniknie i mały kłopot z tego jeszcze będzie hehehe

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Vika
Anciliae
Vika
Ostrów Wielkop...

2010-08-02 19:25:31
łeeee, w pociągu to raczej nic się nie staniemi dziś cały dzień zleciał nad kompem przy poprawianiu pracy licencjackiej, sama nie wiem jak
Marine corps want indestructable men - men without fear!!!

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-08-02 19:44:33
hehehe Vika w pociągu nie takie numery się robi w przelocie między stacjami ^^

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

amorphous
Redaktor
amorphous
Poznań

2010-08-18 16:43:19
Mi zawsze jakoś znika niedziela. Zanim człowiek sie obudzi i wyleczy kaca to już jest poniedziałek. Kiedy tu odpocząć?
Life is complex: it has both real and imaginary components

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2010-09-03 00:07:45
podobno wszystko zależy od siły grawitacji i prędkości przemieszczanie się
Make Foch Not War

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2010-09-28 22:42:49
Im bliżej końca, tym czas szybciej płynie.
Im starszy człowiek, tym coraz szybciej czas mu upływa, bo jest coraz bliższy śmierci.
Dlatego właśnie dzieciom czas się zawsze niemiłosiernie dłuży, godziny dla nich są niczym wieki, a staruszkom dni uciekają niczym godziny i wydaje im się, że młodość minęła im ledwie wczoraj.
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

black_gothic
Anciliae
black_gothic
Lublin w pobliżu...

2010-09-29 15:05:09
Jakie dni? Mi całe miesiące uciekają.Właśnie zdałam sobie sprawę, że mój pokaz mody gotyckiej już 13 listopada z ja mam jeszcze nie wszystkie projekty gotowe ! a wybranie tkanin ? znaleść je w sklepie , hurtowni ? uszycie ? Przymiarki ?
O Matko Noc i niech Ciemność na mnie w swej opiece , a bigos w międzyczasie się przypalił.
O kurde ! Ożesz!
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Poprzednia 1 | 2
Forum : Śmietnik