|
Naqara
Anciliae Posty: 217 Katowice |
2010-08-03 17:04:37
A widziałaś może kiedyś jego wypowiedz lub reportaże za świata? Youtube http://www.tvp.pl/styl-zycia/podroze/boso-przez-swiat Nie uważam że faszysta. :/ |
||
|
Violanta
Matuzalem Posty: 189 zachodniopomors... |
2010-08-03 17:06:13
Zbyt dużo widziałam i słyszałam. Better to be hated for who you are than loved for who you are not. |
||
|
thoughtless
Primogen Posty: 16 przybychowo |
2010-08-03 18:30:04 punk a emo
dla mnie emo a punk to zupełnie dwa różne światy. różnica jest kolosalna, jeśli chodzi o wygląd. zachowanie, bo ja wiem, teraz emo robi to samo co punk. we have no future. heaven wasn't made for me. |
||
|
metalgit
Anciliae Posty: 15 Git Git miasto |
2012-01-01 22:49:31
Może mi ktoś wytłumaczyć co to jest emo? Jestem chyba za stary bym o nich słyszał. Z punkami się piło wiele razy i pracowało, ze skinami też się piło swego czasu, z metalami też. Poznało się w życiu tego i owego, ale o emo to ja pierwsze słyszę. Git to styl szycia! |
||
|
sphinxia
Primogen Posty: 1823 Wyimaginowane |
2012-01-05 01:29:57
EMO - emotional Samo słowo wzięło się właśnie stąd, że taki emo, to człowiek bardzo emocjonalny, czyli taki, co to wszystko bardzo przeżywa. Ważne - przeżywa we własnej osobie, czyli jest introwertykiem. Taka osoba przeważnie ma trudności w wyrażeniu uczuć, a skłonność do "przetrawiania" problemu w samotności. Emo, to właśnie ktoś taki, kto jest przekonany, że nikt go nie rozumie, nikt nie wie jak cierpi, co przeżywa, tylko on widzi zepsucie świata - trochę taki typ wzięty z epoki romantyzmu. I ponieważ ma taki osobnik kłopot z porozumieniem, z wyrażeniem uczuć na zewnątrz - określa się go egoistą, choć w duchu taki emo bardo chciałby, aby ktoś go zrozumiał (jak każdy nastolatek). Emo, to po prostu ktoś zapatrzony we własne wnętrze, własne odczucia. Przyznam szczerze, że gdyby taki typ trafił w moje czasy dorastania, to pewnie też byłabym emo, bo to do mnie pasuje :D Dzisiaj jednak jestem na to za stara i problemy z wyrażaniem tego co czuje jestem zmuszona rozwiązywać w rozsądny i polubowny dla wszystkich, sposób
Jeśli chodzi o subkulturę punka - wierzcie mi - próbowałam to zrozumieć. Ale jakoś nie mogę. Jak dla mnie, to zbyt wyluzowany, tolerancyjny, ale też śmierdzący (wybaczcie) typ sposobu życia. Owszem, w swoich ideologiach macie sporo racji, ale jak dla mnie wyrzeczenie się niektórych dóbr systemu (iście chorego), to trochę za wiele. Za bardzo się uzależniłam od ciepłej wody i ogrzewania w zimie :/ Dla wiadomości: mowa o radykalnych poglądach punkowców! Jeśli chodzi o emo - coż... do tej pory się nie pocięłam "...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..." Ostatnio zmieniany: 2012-01-05 01:32:40 |
||
|
starzec
Bicz Posty: 21 |
2012-01-17 15:52:49
A jak wygląda taki emo?Nigdy jeszcze nie widziałem emo, z życia wiem, że punki zawsze ze skinami się lały bo punki lewe skiny prawe. Muzyka punków podobnie brzmi jak skinowska, ale przekaz to jest najcięższa różnica. Emo to jest jakaś nowa subkultura na podstawie punka? mogą obawiać się skinów?Czy emo ma inną podstawę?Nie wiem nie widziałem ich nigdy więc jestem ciekawy co to jest to emo. Ja wciąż pamiętam czasy 3 subkultur więc dla mnie nawet pojawienie się hip hopów było dziwne, jak można chodzić w dresach i słuchać rymów do jakiś elektronicznych brzdęków.:) kolorowa niepodległa to komuniści!!! |
||
|
amorphous
Redaktor Posty: 4717 Poznań |
2012-01-17 17:41:03
Teraz twierdzą, że przez niemycie się obalali komunizm . Juz ja widziałem co oni tam obalali... Life is complex: it has both real and imaginary components |
||
|
Narcissa
Matuzalem Posty: 52 Tychy |
2012-01-17 18:20:26
Emo powstało w latach 80, słuchają emocore hardcore'u i jego bardziej krzykliwej odmiany- screamo. Stereotypowe emo ma grzywkę na pół twarzy, czarne włosy często z kolorowymi pasemkami. Ubrane na czarno, lecz z kolorowymi akcentami. Irytuje mnie bezsensowne wyśmiewanie ich, chociaż ani ich styl ani muzyka mi nie odpowiadają. Zwłaszcza że często robią to osoby, które same się ubierają się w jakiś sposób alternatywnie. "Powiadam wam: trzeba mieć chaos w sobie by narodzić tańczącą gwiazdę" - Fryderyk Nietzsche |
||
|
CatGirl
Matuzalem Posty: 1053 Toruń |
2012-01-17 18:30:20
A bo tradycyjnie ludki muszą dzielić się na grupy i nawzajem atakować, taka już nasza natura:/ Chcą się jakoś wyrazić a taka jest akurat moda, młodzież tak ma:) Głupotę należy piętnować, resztę niech sobie robią jak chcą:) mru mru:) |
||
|
starzec
2012-01-17 18:53:31
Nie widziałem w latach 80 nikogo tak wyglądającego :) Ani w 90 pewnie dopiero niedawno chyba się u nas się pojawili. Kurczaki jak to wszystko zapieprza do przodu, ja pamiętam, że w Polsce były tylko 3 subkultury, Punki, Skiny i Metale, no jeszcze byli hipisi, ale nikt z nimi nie trzymał bo uważano ich za cioty. Ale wracając do emo to tak patrząc na ten ich wygląd jak opisałaś, na te grzywki na bok to mam przed oczami hitlera:) Pewnie zwracają uwagę ludzką tymi grzywkami. kolorowa niepodległa to komuniści!!! |
||
|
Narcissa
2012-01-17 19:06:05
Ale ich muzyka ponoć wtedy powstała. Mówię ponoć, bo mnie wtedy nie było na świecie :) Masowo widoczni w Polsce się stali parę lat wstecz. Choć zauważam że moda na nich już minęła. "Powiadam wam: trzeba mieć chaos w sobie by narodzić tańczącą gwiazdę" - Fryderyk Nietzsche |
||
|
starzec
2012-01-17 20:59:43
Moda przyszła i poszła :) a ja nawet jednego nie widziałem. Tak to jest jak jest na coś moda, Punki, Skiny i Metale dalej istnieją chociaż już nie tak dużo jak kiedyś, ale istnieją i dobrze się mają:)Kiedyś na hipisów też była moda i co ? I moda sobie poszła... kolorowa niepodległa to komuniści!!! |
||
|
Narcissa
2012-01-17 21:21:36
Oj, jeśli już mowa o hipisach to ja nadal spotykam. Z tym, że ci moi hipisi chodzą do szkoły i nie mieszkają w komunach, raczej ich hipizm opiera się tylko na muzyce i ubiorze. Swoją drogą, nie mogę patrzeć na wszędobylskie świecące pacyfy- na bluzach, torbach...Co gorsza noszone przez nudny, szary tłum, niezwracający nawet uwagę na znaczenie tego symbolu. "Powiadam wam: trzeba mieć chaos w sobie by narodzić tańczącą gwiazdę" - Fryderyk Nietzsche |
||