Sprzęt komputerowy - strona 15

Help
Forum : Audio - Video
1 | 2 Następna
HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-09-16 19:39:32
Jakiego mam firewalla zainstalowanego...?, mam włączoną zaporę systemu Windows,firewalla żadnego nie instalowałem.No chyba że ktoś bez mojej wiedzy by mi zainstalował,ale to odpada.A może AVG 9 ma z tym coś wspólnego...?

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Ostatnio zmieniany: 2010-09-16 19:43:01

minawi
Redaktor
minawi
Poznań / Iław...

2010-09-16 19:43:28
to może spróbuj ze starszą wersją FF i nie rób aktualizacji. może właśnie jakaś "automatyczna" aktualizacja systemu Ci coś zablokowała. nienawidzę automatycznych aktualizacji windy
Make Foch Not War

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-09-16 19:47:00
Nie pobieram aktualizacji do systemu Windows,tą funkcję mam zablokowaną.Jedyne co pobrałem do systemu to : Dodatek Service Pack 3,aha oczywiście do Firefoxa aktualizacje pobieram.

Internet Exploler normalnie mnie doprowadza do szału,szlag by go trafił,cholernie długo wczytuje strony Shit...

Ostatnio zmieniany: 2010-09-16 20:01:43

bliesa
Redaktor
bliesa
Poznań

2010-09-16 20:12:18
Tak jak mówi Cromm. Spróbuj wyłączyć na chwilę AVG i zaporę. Jak dalej nic, zawsze jakaś szansa jest, że coś się niezapowiedzianego wkradło do kompa. ; )
"You need chaos in your soul to give birth to a dancing star."

Pinhead_
Primogen
Pinhead_
Poznań

2010-09-17 11:43:51
Jest jeszcze kwestia połączeń internetowych. Często jest tak, że nasze kompy podłaczamy do różnych sieci - po LANie, adslu, przez modem, itp. Przeglądarki nie zawsze potrafia automatycznie wykryc typ aktualnego wpięcia w sieć, i uporczywie np szukają wdzwonienia po adsl, a my akurat jesteśmy wpięci do LANa przez Wi-Fi lub kabelek sieciowy.
Spradź - narzędzia-opcje-zaawansowane-siec-w jakisposób FF ma łączyć sie z internetem.

Ale, podobnie jak przedmówcy, także obstawiam zablokowanie na poziomie ściany. Często jest tak, że pobierana jest jakas aktualizacja FF w tle, zostaje zmieniony którys z jego komponentów systemowych. Wtedy, jak ściana jest odpowiednio "czuła", wykrywa to i dla pewności blokuje program, w obawie przed tym że jest to jakaś fałszywka/malware/adware
www.altergothic.pl

DEMONEMOON
Anciliae
DEMONEMOON
TowerHamlets

2010-09-17 12:56:21
HardKill Napisał:
Nie pobieram aktualizacji do systemu Windows,tą funkcję mam zablokowaną.Jedyne co pobrałem do systemu to : Dodatek Service Pack 3,aha oczywiście do Firefoxa aktualizacje pobieram.

Internet Exploler normalnie mnie doprowadza do szału,szlag by go trafił,cholernie długo wczytuje strony Shit...

Twardzielu,CHROME,CHROME i jeszcze raz CHROME!!!!1
0((((

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-09-17 17:10:04
DEMONEMOON prawdopodobnie już nie długo będę kożystał z Chrome :) wczoraj jeszcze raz wyczyściłem wszystko co tyczyło się Firefoxa,wyczyściłem ponownie rejestr i już mocno zniechęcony wgrałem ponownie foxa i oczywiście dupa,nie chciał zaskoczyć.Dzisiaj po powrocie z pracy już zniechęcony tymi nieudanymi próbami z foxem włączyłem kompa i stał się cud :) Firefox działa pochodzę troszkę jeszcze na nim,ale myślę o zmianie na Google Chrome :)

DEMONEMOON
Anciliae
DEMONEMOON
TowerHamlets

2010-09-17 18:10:52
Latałem na FOXie dosc dlugi okres,czesto sie zawieszal wariował,az któregos dnia pogonilem liska i zainstalowalem CHROME,i bede psioczyl teraz na FOXA tak jak Ty na EXPLORERa hehe.
PZDR.
0((((

HardKill
Moderator
HardKill
Szczecin

2010-09-17 18:20:32
na pewno lukne na tego chroma

1 | 2 Następna
Forum : Audio - Video