Kolorowe soczewki kontaktowe - strona 15

Help
Forum : Felietony
1 | 2 Następna
Dyskusja na temat artykułu: Kolorowe soczewki kontaktowe - strona 15
Reddishhh
Bicz
Reddishhh

2011-07-09 12:47:25
Alpha-Sco Napisał:
Zdarzyło mi się zakupić czarne soczewki kontaktowe "powiększające tęczówki". Rewelacja! Efekt uważam za piorunujący, a przy tym nie widać sztuczności soczewek. Najlepsze, jakie do tej pory nosiłam.

Próbowałam też "kocich oczu" - masakra, lepiej od razu sobie podarować. Soczewki przekręcają się i w rezultacie zamiast równoległych pionowych źrenic nasze kocie oczy żyją własnym życiem i jedna źrenica ma odchyły skośne a druga zdycha i leży w poziomie. Zamiast efektu powalającego mamy efekt powalony i cokolwiek śmieszny.

Białe soczewki wyglądają tylko dobrze z daleka i w półmroku, z bliska za bardzo uderzają sztucznością. Sama nie nosiłam ale widziałam u znajomych.

Czarne soczewki, o których pisałam na początku widać w moim aktualnym avatarze i na zdjęciach w galerii pt. Lost Days - Victorian Ghosts.

Ponieważ ty z tego co widze masz je bardziej naturalne, nie ma nawet co porównywać z tymi, które ja widziałam. Jednak nie lubie tego soczewkowego efektu przy środku, myślę że przez to właśnie soczewka traci połowę swojego uroku..najczęściej widać to na chinkach, które na swoje czarne oczy dają np kolor zielony, wtedy ten efekt jest wręcz krytyczno-sztuczny. Dlatego też tak jak mówiłam, trzeba dobierać to co do nas pasuje indywidualnie, a nie patrzeć na zasadzie "ona to ma, to ja też chce".

ps. U ciebie akurat efekt taki jest dobry, bo pasuje do takiej mrocznawej galerii, ale myślę, że na codzien trochę dziko by to wyglądało, przynajmniej jak dla mnie.
A kiedy zacznę się bronić, oberwiesz w twarz bagnetem i skończy się kłapanie.

Alpha-Sco
Matuzalem
Alpha-Sco
Małe Prywatne...

2011-07-09 14:19:45
Reddishhh Napisał:

ps. U ciebie akurat efekt taki jest dobry, bo pasuje do takiej mrocznawej galerii, ale myślę, że na codzien trochę dziko by to wyglądało, przynajmniej jak dla mnie.

No cóż, jak ktoś chce tak chodzić do szkoły i na co dzień, to jego sprawa. Dla mnie takie soczewki są raczej dobre do zabawy.

Chociaż przez jakiś czas w liceum nosiłam soczewki zielone, łagodnie zielone które wzmacniały mój naturalnie zielony kolor oczu. Ale tamte były łagodne, dawały bardzo naturalny efekt i nawet nauczyciele byli zadziwieni, że wcześniej nie zauważyli, że mam takie zielone oczy. To było miłe, chociaż niestety, ech... nie moje własne

To był taki mały, miły epizod, jednak przebajerzone oczy typu; białe, czerwone czy kocie traktuję czysto okazyjnie.
ONE LIFE. LIVE IT.
Ostatnio zmieniany: 2011-07-09 14:21:01

Reddishhh
Bicz
Reddishhh

2011-07-09 18:08:19
Ja też bym jakieś ponosiła, mam oliwkowe oczy ale nie chce żeby potem połowa uważała że mam takie na prawdę..jakoś tak :>
A kiedy zacznę się bronić, oberwiesz w twarz bagnetem i skończy się kłapanie.

Medusa
Bicz
Medusa
Sopot

2011-09-13 18:56:15
Tak, mi też się zrok pogorszył, mimo, że nosiłam soczewki rzadko.
Kupiłam hydrożelowe czerwone, półroczne (płaciłam 120 zł, teraz wiem, że przepłaciłam).
Non qui fuerimus, sed qui nunc simus, vide -Phaderus

Naqara
Anciliae
Naqara
Katowice

2011-10-06 22:16:05
Na taką stronkę natrafiłem, więc czemu by nie. Fajne ale drogie.
http://02a5349.netsolstores.com/

amaranth4ever
Fae
amaranth4ever
Łódź

2012-04-13 22:17:06
Niedługi czas temu kupiłam sobie soczewki,czerwone z kocią źrenicą,wokół tej czarnej źrenicy było trochę koloru żółtego; z racji tego że mam niebieskie oczy ten żółty zmienił sie w zielony i przyznać szczerze wyglądałam jak..potwór. :)
Nosiłam je kilka razy,ale niestety po godzinie musiałam zdjąć; źrenica przekręcała sie i ustawiała się we wszystkie strony świata (co w efekcie wyglądało komicznie), na dodatek oczy mi troszke łzawiły...
No chyba że to wszystko przez to że po prostu nie byłam przyzwyczajona :)

BLACKxSOUL
Fae
BLACKxSOUL
Mińsk Mazowiec...

2012-04-29 05:51:19
Ja osobiście posiadam "White Zombie" lub jak kto woli "Mansonki" :D

Uwielbiam ten ich zuowieszczo - "pusty" wyraz

Dyskusja na temat artykułu: Kolorowe soczewki kontaktowe - strona 15
1 | 2 Następna
Forum : Felietony