|
LordLard
Matuzalem Posty: 57 Biała Podlaska\... |
2010-06-13 18:56:33 Kolorowe soczewki kontaktowe
chciałbym mieć takie soczewki o kolorze czerownym(z korpeczkami na tęczówce żeby wyglądało jak sharingan) i zielonym(tylko żeby że jasne) Życie jest grą, graj w nim...staraj się w nim grać całe życie i całym swoim życiem. |
||
|
Nuta
Primogen Posty: 645 Brzeg |
2010-06-13 21:13:32
A ja chciałabym mieć białą tęczówkę.Przy ciemnym makijażu oczu by to wyglądało bardzo smacznie,i klimacik by był-ideał wręcz do sesji zdjęciowej :] Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces. |
||
|
SolitaryAngel
Bicz Posty: 551 Zachodniopomprs... |
2010-06-14 00:11:34
Efekt takich szkiełek jest dosyć ciekawy, jednak gdzieś słyszałem, że te szkiełka przyczyniają się do pogorszenia wzroku, wolałbym tego uniknąć. Czy któryś/Aś z posiadaczek mogłaby to potwierdzić lub sprostować ? Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat |
||
|
LordLard
Matuzalem Posty: 57 Biała Podlaska\... |
2010-06-14 19:31:46
nom kolego ciekawe ile to kosztuje i gdzie można to kupić i czy rzeczywiście szkodzi wzroku bo ja mam wysoką wade jak na mój wiek Życie jest grą, graj w nim...staraj się w nim grać całe życie i całym swoim życiem. |
||
|
Nuta
Primogen Posty: 645 Brzeg |
2010-06-14 21:58:48
W sumie też mam wysoką wadę,bo -2,5 na obu oczach.Najlepiej podejść do okulisty spytać się o takowe szkiełka czy mogą wpłynąć negatywnie na wzrok itp.Kiedyś z ciekawości podejdę i spytam,a co. A jeśli chodzi o dostępność,to chyba łatwiej je dostać poprzez sklepy internetowe,ale zanim to-porada okulisty. Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces. |
||
|
Nozdormu
Matuzalem Posty: 393 Gorzanów/Opo... |
2010-06-14 22:31:01
Też chciałbym kiedyś zakupić kolorowe soczewki najlepiej czerwone, smocze albo takie jak sharingan "Zesraj się, a nie daj się" |
||
|
SolitaryAngel
Bicz Posty: 551 Zachodniopomprs... |
2010-06-14 23:55:31
Pamiętam że koszt takich szkiełek niezależnie od koloru wynosi 60zł działają na zasadzie szkieł kontaktowych. http://www.kolorowesoczewki.pl Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat Ostatnio zmieniany: 2010-06-15 00:00:52 |
||
|
Naqara
Anciliae Posty: 217 Katowice |
2010-08-15 17:41:16
Sam właśnie myślałem o kupieniu takich soczewek i chyba się skuszę. Ale myślę nad sharinganem, czarnymi, czerwonymi lub białymi. :D Ale naprawdę to chciałbym mieć BLACK SCLERA
http://allegro.pl/item1186067097_tails_sharingan_naruto_soczewki_zerowki_na_szt.html Ostatnio zmieniany: 2010-08-15 17:44:38 |
||
|
Viol_Ence
Bicz Posty: 7 Poznań |
2010-09-20 19:07:38
Potwierdzam: pogorszył mi się wzrok i to od niezbyt częstego noszenia, używam soczewek od 5 lat i nigdy nie mi sie nie pogorszył wzrok aż do czasu gdy wymysliłam sobie kolorowe nie chce mi się nic wymyślać |
||
|
Rudson
Bicz Posty: 225 Helheim |
2010-09-20 21:07:19
Ja chce sobie kupic soczewki RED DEVIL ze 100zł kosztują...na rok Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych |
||
|
Adicator
Anciliae Posty: 8 Chorzów,Obers... |
2010-11-22 19:05:43 .
A ja nosze od dwóch lat kolorowe soczewki WHITE ZOMBIE i nie narzekam na pogorszenie wzroku wrę cz przeciwnie ,w zime np bardzo mi oczy łzawią podobnie jak wiosna ponieważ mam alergie na pyłki kwiatowe ,a po założeniu soczewek łzawienie znika,a wzrok jak dotąd nie pogorszył sie.Jestem w pełni zadowolony z nich polecam soczewki firmy ADRIA KOLOR lub COLOUR VUE CREAZY LENS Pozdrawiam Nie potrzeba mi tu sztucznego tłumu! Nie znasz z reala,ani jeśli nie pisaliśmy ani nie gadaliśmy ze sobą tu bądź na jakim kol wiek innym portalu,to darujcie sobie wysyłanie tych zaproszeń do znajomych. |
||
|
Slaugter
Primogen Posty: 64 Suwałki |
2011-07-02 23:54:10
Co do soczewek, to kumpela ma czarne i baba na lekcji chciała dzwonić po policje, bo powiedziała, że ma źrenice powiększone i coś ćpała :D „Nie ma kobiet nie do zdobycia, są tylko mężczyźni do dupy” |
||
|
Reddishhh
Bicz Posty: 366 |
2011-07-03 06:10:40
Ja doświadczenia z soczewkami nie mam, ale jako przestrogę powiem, że czarne soczewki nie dają bez odpowiedniego przybrania czy ciemnej oprawy oczu, włosów dobrego efektu. kiedyś w szkole kolega z klasy zakupił sobie właśnie takie, takie max czarne,one się nazywają..jakoś o, dolly black. Wyglądało to mniej więcej tak, jakby wrzucił swoje zdjęcie na painta i w miejsce zielenic narysował czarną kropkę. Okropność. A tak ogólnie jeszcze o soczewkach, dużo osób teraz lubi soczewki ala manson, czyli jedno oko biała soczewka. Mnie się to nie podoba, szczególnie, jeśli chodzi o dziewczyny, które wyglądają całkiem normalnie, nie jakoś specjalnie mroczno i zakładając taką soczewke, moim zdaniem daje to równie ochydny efekt co jasna naturalna blondynka z czarnymi włosami. A kiedy zacznę się bronić, oberwiesz w twarz bagnetem i skończy się kłapanie. |
||
|
Alpha-Sco
Matuzalem Posty: 1864 Małe Prywatne... |
2011-07-09 11:18:18
Zdarzyło mi się zakupić czarne soczewki kontaktowe "powiększające tęczówki". Rewelacja! Efekt uważam za piorunujący, a przy tym nie widać sztuczności soczewek. Najlepsze, jakie do tej pory nosiłam. Próbowałam też "kocich oczu" - masakra, lepiej od razu sobie podarować. Soczewki przekręcają się i w rezultacie zamiast równoległych pionowych źrenic nasze kocie oczy żyją własnym życiem i jedna źrenica ma odchyły skośne a druga zdycha i leży w poziomie. Zamiast efektu powalającego mamy efekt powalony i cokolwiek śmieszny. Białe soczewki wyglądają tylko dobrze z daleka i w półmroku, z bliska za bardzo uderzają sztucznością. Sama nie nosiłam ale widziałam u znajomych. Czarne soczewki, o których pisałam na początku widać w moim aktualnym avatarze i na zdjęciach w galerii pt. Lost Days - Victorian Ghosts. ONE LIFE. LIVE IT. |
||
|
black_gothic
Anciliae Posty: 663 Lublin w pobliżu... |
2011-07-09 12:41:57
Przyznaję, pięknie jest Ci w tych czarnych oczach, ja po raz pierwszy kupiłam białe, maja być lekko opalizujące , przyjdą w przyszłym tygodniu. Wielu ludziom wzrok sie pogarsza i bez tej ozdoby. Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy |
||