On Thorns I Lay - Angeldust

Help
Forum : Recenzje
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: On Thorns I Lay - Angeldust
AbrimaaL
Matuzalem
AbrimaaL
Atro City Veschov...

2010-06-10 03:57:01 On Thorns I Lay - Angeldust
Rzeczywiście, jedna z niewielu płyt, które sobie zostawiłem z czasopisma. W każdym razie nie porównywałbym tego dzieła do Nightwish, Within Temptation czy Leaves Eyes, gdzie śpiewają kobiety. Muzycznie stawiam ją bliżej Amorphis, "środkowych" płyt Katatonia, czy niektórych kompozycji Paradise Lost a także płyty The Gathering "Almost a Dance". Trudno nazwać ten styl, czy to jeszcze jakiś-tam metal, czy nowoczesny "art rock". Ja osobiście określam takie granie tytułem pierwszej płyty Lake of Tears, czyli "Greater Art", styl który wymyka się tradycyjnej klasyfikacji rock/metal.
SEX PISTOLS to nie jest żaden Punk, równie dobrze ktoś mógłby powiedzieć, że to Black Metal, bo Johnny śpiewał "I am an Antichrist". To po prostu dobry melodyjny rock.

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2010-06-17 13:11:36
Istotnie, świetny zespół i bardzo klimatyczna muzyka. Jednak moim ulubionym albumem jest "Future Narcotic" z utworem Ethereal Blue na czele. Z tego typu graniem trochę kojarzy mi się Love Spirals Downwards i ich album "Ardor". Podaję link do utworu: http://www.youtube.com/watch?v=KVW60v1rDjs
"God makes me a cannibal to fix problems like you."

Dyskusja na temat artykułu: On Thorns I Lay - Angeldust
Poprzednia Następna
Forum : Recenzje