Przypowieść o świętym Tupolewie - strona 15

Help
Forum : Blogi
1 | 2 Następna
Dyskusja na temat artykułu: Przypowieść o świętym Tupolewie - strona 15
Nuta
Primogen
Nuta
Brzeg

2010-06-07 20:07:41
Katastrofa w Smoleńsku-faktem jest,że jest to tragedia,gdyż zginęło tam dużo ludzi[myślę,że z winy złej organizacji,po pierwsze samolot był przeładowany,po drugie za dużo ważnych dla Polski ludzi przebywało na jednym pokładzie.Gdyby ich rozdzielić do dwóch samolotów,może ogrom tragedii byłby mniejszy w razie wypadku].Ale krew mnie zalewa,jak każdy chce coś zyskać w obliczu tego wypadku.'Pamiątki',obietnice że w przyszłości będzie lepiej itp. Może to co napiszę będzie głupie,ale wkurzają mnie cholernie politycy pchający się do koryta,'szanujący' pamięć umarłych by poprawić swój wizerunek przed wyborami-mym zdaniem w niektórych momentach powinni zamknąć gęby i zajmować się sprawami codziennymi,a nie promować się za wszelką cenę.

Co do księży,zależy na kogo się trafi,ale szczerze mówiąc mało jest takich normalnych[choć czasem bywają wyjątki].
Kiedyś u mnie w mieście w jednej z parafii był ksiądz alkoholik.Nie wykopali go,dopóki go policja nie przyłapała na tym jak z innymi pijakami pił pod sklepem[a to peszek :P].

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

wolfj23
Anciliae
wolfj23
Ciemnogród

2010-06-08 03:18:40
Nuta Napisał:
Katastrofa w Smoleńsku-faktem jest,że jest to tragedia,gdyż zginęło tam dużo ludzi[myślę,że z winy złej organizacji,po pierwsze samolot był przeładowany,po drugie za dużo ważnych dla Polski ludzi przebywało na jednym pokładzie.Gdyby ich rozdzielić do dwóch samolotów,może ogrom tragedii byłby mniejszy w razie wypadku].

Leciał prezydent więc na lotnisku już wcześniej powinny być polskie służby (na wszelki wypadek, tak robią inne państwa) w przypadku katastrofy mogliby czuwać nad bezpieczeństwem (iść na ratunek teoretycznie) lub jak w tym wypadku (bo nie było już kogo ratować) zabezpieczyć szczątki tak więc komórki i sprzęt elektroniczny ważnych osób w państwie nie znalazłby się w rekach służb obcego państwa, a znalazł się tylko głupiec nie skorzystałby z takiej okazji i nie zrobił kopii

Innym niedopatrzeniem (powołuję się na program Antysalon z przed 2 czy 3 tygodni) był niewyjaśniony do końca status wizyty w Polsce niby była uważana za oficjalną, Rosjanie wiedzieli o nieoficjalnej wizycie. W przypadku oficjalnej zamontowaliby na lotnisku przenośny ILS i nie byłoby żadnej tragedii. Ktoś zawalił z naszych służb dyplomatycznych albo to niekompetencja, albo po prostu efekt rywalizacji Kaczyński - Tusk i celowo umniejszono rangę wizyty bo panowie nie mogli się dokładać i robili sobie na złość

Nuta Napisał:
Ale krew mnie zalewa,jak każdy chce coś zyskać w obliczu tego wypadku.

cóż zrobić

Nuta Napisał:
Co do księży,zależy na kogo się trafi,ale szczerze mówiąc mało jest takich normalnych[choć czasem bywają wyjątki].
Kiedyś u mnie w mieście w jednej z parafii był ksiądz alkoholik.Nie wykopali go,dopóki go policja nie przyłapała na tym jak z innymi pijakami pił pod sklepem[a to peszek :P].

ksiądz się szlajał - nie przystoi , ale to jeszcze nic jako że o księdzach mowa powiem że moja babcia musiała zapłacić za pogrzeb dziadka - babcia zapłaciła, ale nie wzięła rachunku za dzień czy dwa okazuje się że proboszcz twierdził że przyjął sobie darowiznę za kościół, a za pogrzeb nic nie brał no i trzeba było zapłacić jeszcze tym razem za pokwitowaniem... przy okazji o wdowie wyraził się brzydko...
~~~~~~~~~ (teraz napiszę tak ogólnie)

Fakt jego zachowanie było odpychające... ale samo zachowanie tego lub tamtego księdza wystarcza niektórym na dowód że Boga nie ma (a to żaden dowód w tej materii, albo się wierzy albo nie albo wyznaje się pewną religię albo nie, są też przykłady innych księży )... podobnie dziwią mnie twierdzenia "cały ten kler taki obłudny nienawidzę ich" a jaki % nas, społeczeństwa jest obłudny... akurat duchownych mamy tyle żeby byli w miarę reprezentatywni dla całego społeczeństwa to my wszyscy jako społeczeństwo jesteśmy obłudni... a nie tylko ten kler fakt od duchownych wymaga się wiecej :)
Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2010-06-10 11:57:23
nie wiem co autorka miała na celu publikując ten wpis. jak dla mnie nie trzyma sie on kupy, zadnych przemyślen, żadnych wniosków ...
Cycki, Flaki i Szatan !!!

wolfj23
Anciliae
wolfj23
Ciemnogród

2010-06-10 14:18:35
może o to właśnie chodziło
przemyśleń nie było ale może nadzieja że ktoś inny uzupełni
Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Ketzer
Anciliae
Ketzer
Pabianice

2010-06-10 15:59:09
Harlequin Napisał:
nie wiem co autorka miała na celu publikując ten wpis. jak dla mnie nie trzyma sie on kupy, zadnych przemyślen, żadnych wniosków ...

Zapraszam do początku rozmowy, tam już ktoś miał podobny problem i intencje blogowego wpisu zostały wyjaśnione, nawet poparte kilkoma artykułami z sieci :)
"NIE ma ludzi złych, są tylko tacy którzy źle postrzegają dobro"

Dyskusja na temat artykułu: Przypowieść o świętym Tupolewie - strona 15
1 | 2 Następna
Forum : Blogi