Baby! - strona 30

Help
Forum : Blogi
1 | 2 | 3 Następna
Dyskusja na temat artykułu: Baby! - strona 30
Benjamin_Breeg
Matuzalem
Benjamin_Breeg
Poznań

2010-06-02 23:37:21
InsanteVampire Napisał:
Ależ to tylko praca semestralna, nie doktorat nawet nie praca magisterska. Dotyczy tylko danej osoby, więc moja wykładowczyni uznała, że 100 postów wystarczy. Posty zebrałam z 5 tematów, faktycznie wybranych losowo, gdyż tak właśnie powinno się robić. Wybierać losowo próbę do badań. Ponoć to najskuteczniejsza metoda.

Ponoć. Czy Twoja Pani Wykładowczyni jest pewna, że te 100 postów w pełni zobrazuje -rzekomą- schematyczność (tylko 5 tematów; Użytkownik ten brał udział w dziewiątkach dyskusji, nie licząc blogowych wpisów!) A gdzie błąd statystyczny?

Pani Moderator "thistle89" ma rację, temat nie dotyczy Użytkownika "Pan".

Ostatnio zmieniany: 2010-06-02 23:43:15

Durante
Anciliae
Durante
Poznań

2010-06-02 23:42:59
Ale sam użytkownik Pan wspomniał, że wpis na blogu dotyczy sytuacji z JEGO życia, dotyczy JEGO poglądów, etc, ergo nawiązania do jego osoby wydają się nieuniknione, zważając, że tytułowe "baby" miały dla Pana swoje egzemplifikacje w określonych osobach, skoro te osoby rozpoznają jakoś siebie w tym, co Pan napisał i to rozpoznanie sygnalizują (jakoś). Nie ma co udawać braku uwikłania i pewnej sieci relacji, które zrodziły wpis Pana, i które towarzyszą również niniejszym komentarzom.
Keiner stirbt für bloße Werte.
Ostatnio zmieniany: 2010-06-02 23:49:25

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2010-06-03 00:01:41
Brawo, brawo - Thistle, Benjaminie - nowalijki muszą znać swe miejsce w szeregu

Panno InsanteVampire, pomijając fakt, że kojarzysz się z chińską zupką (instant - taki joke), to zgodzę się, iż czepiasz się bez sensu
Dla Twojej wiadomości - prowokacja jest, ale z przymrużeniem oka.
Gdzie Twoje poczucie humoru?
Jeśli nie masz, to mi nie wnikać w to, ale popracuj nad samokrytyką - zresztą tyczy się to całej reszty, która nie rozumie

("cielaczek" - leje z tego )
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

InsanteVampire
Anciliae
InsanteVampire
WarssszawA

2010-06-03 08:06:12
O faktycznie, nie zwróciłam uwagi na kojarzenie się z zupką instatnt ;D. Wampir w proszku, dobre!

Prowokacja jest dobra dla znudzonych. To taka tania rozrywka. No ale Pan lubi brzęczące zabawki jak to powiedział.

Nowalijki i jakiś szereg? O widzę, że starszyzna sobie rości prawo do rządów. Myślałam, że z racji urodzenia wszyscy są zawsze i wszędzie równi No i jeszcze przez coś takiego jak demokracja (lecz to już tylko w teorii). No dobra, zatem demokraci! Udanych rządów. Ja idę pooddychać świeżym powietrzem, z dala od tutejszych geriatrycznych wyziewów. Miłego dnia

Walcz! Nie odchodź do piekła bez walki! Nawet w grobie nie wszytko jest stracone.

Benjamin_Breeg
Matuzalem
Benjamin_Breeg
Poznań

2010-06-03 13:46:10
Benjamin_Breeg Napisał:
dziewiątkach

dziesiątkach*

"Durante", każdy blog dotyczy CZYICHŚ poglądów, CZYICHŚ przemyśleń etc. Użytkowniczki jednak, zeszły trochę z dyskusji na temat TYCHŻE przez co zrobiło się "zbyt osobiście".

Ostatnio zmieniany: 2010-06-03 13:53:25

Ketzer
Anciliae
Ketzer
Pabianice

2010-06-03 16:17:46
sphinxia Napisał:
Brawo, brawo - Thistle, Benjaminie - nowalijki muszą znać swe miejsce w szeregu

Panno InsanteVampire, pomijając fakt, że kojarzysz się z chińską zupką (instant - taki joke), to zgodzę się, iż czepiasz się bez sensu
Dla Twojej wiadomości - prowokacja jest, ale z przymrużeniem oka.
Gdzie Twoje poczucie humoru?
Jeśli nie masz, to mi nie wnikać w to, ale popracuj nad samokrytyką - zresztą tyczy się to całej reszty, która nie rozumie

HAHAHa :) (nie mogłem powstrzymać się przed wyrażeniem swojego rozbawienia, po przeczytaniu niniejszego posta) Zaznaczam, że choć 95% uzna, iż nie jest on w temacie, się pomyli, pozostałe 4,99% które pomyśli że nawiązuje on zaledwie do jakiegoś posta lub do rodziny postów z tego tematu także się myli. Liczę na 0,1% które nagrodzi przed własnym monitorem moje "HaHaHa" równie szerokim uśmiechem. PS> W tym poście jest jakieś 6 podwójnych den, lecz uwaga! Głębokich! :D A ja wcale nie chciałem używać tak wiele razy słowa "post" w różnych jego formach i odmianach :)
"NIE ma ludzi złych, są tylko tacy którzy źle postrzegają dobro"

Benjamin_Breeg
Matuzalem
Benjamin_Breeg
Poznań

2010-06-03 23:38:56
Najgorzej, gdy komuś się coś wydaje. :)

Ketzer
Anciliae
Ketzer
Pabianice

2010-06-04 08:31:13
Benjamin_Breeg Napisał:
Najgorzej, gdy komuś się coś wydaje. :)

Właśnie! W tym przypadku i autorowi tekstu coś się wydaje i bohaterkom nieszczęsnym, także. Na dobitkę, powiem, że wszystkim na forum coś się wydaje! Np. mnie się wydaje, że Twoja wiadomość zamiast "kogoś" dotyczy mnie :) I dlatego na nią reaguję.
I to właśnie z racji na te wszystkie "wydawanki" powstają krzywdzące (dla innych, bądź autokrzywdzące) opinie na dane tematy, bądź danych osób. Panu wydaje się, że w jego przypadku to wina "bab". Baby jako, że są kobietami (nie jako ogół, lecz pewna grupa kobiet) pewnie to wyczują ("czytnik emocji" - ps. emocje też wyrażasz w tekście pisanym, nawet bez emotów) i zacznie im się wydawać, że ten je obraża, więc znów zacznie im się wydawać, że trzeba coś z tym zrobić. Zda się na instynkt interpretatora i oto - nieszczęście gotowe, autorowi znów się wydaje! , że ta szuka i wymyśla na siłę :) O naszych wydawankach pisać nie będę, bo forum artykułu dotyczy, nie zaś samego forum :)
"NIE ma ludzi złych, są tylko tacy którzy źle postrzegają dobro"

Dyskusja na temat artykułu: Baby! - strona 30
1 | 2 | 3 Następna
Forum : Blogi