|
Paskievicz
Anciliae Posty: 3332 Aureus Mons |
2010-05-24 21:09:39
aj tam gupoty gadacie czarna_gotyko. w lubelskiem tam worki z piaskiem trzeba nosić aby chałupiny i zagrody nie zalało, a nie pierdoły na forum wypisywać Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. |
||||
|
black_gothic
Anciliae Posty: 663 Lublin w pobliżu... |
2010-05-25 22:00:27
U nas Bystrzyca nie wylała i mogę sobie pierdoły wypisywać. Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy |
||||
|
Nuta
Primogen Posty: 645 Brzeg |
2010-05-25 22:04:32
Ekhem,będę upierdliwa może,ale przypominam,że został wcześniej założony temat specjalny do takich rozmówek o powodziach. http://www.darkplanet.pl/forum/posts/6658/page:2#193966 Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces. |
||||
|
wolfj23
Anciliae Posty: 245 Ciemnogród |
2010-05-31 00:54:07
Takie nawracanie nie wynikało z religii a wręcz jej przeczyło (udowodniła to polska delegacja na sobór w Konstancji z Pawłem Włodkowicem (doktorem teologii, wykładowcą UJ) na czele - każda narodowość nawet pogańska ma prawo do życia w pokoju na własnej ziemi i suwerenności swego państwa... pisałem coś na ten temat więcej w innym wątku dlatego zainteresowanych odsyłam do http://pl.wikipedia.org/wiki/Sob%C3%B3r_w_Konstancji#Sob.C3.B3r_w_Konstancji_a_sprawa_polska To polityka wmieszała się w religie pierwsza... z chwilą gdy pozwolono w cesarstwie rzymskim wyznawać chrześcijaństwo, (chrześcijanie byli wtedy bardzo pokojowi) zaczęły pojawiać się teorie o wojnie sprawiedliwej często później i tak naginane... A traktowanie kobiet w średniowieczu wynikało raczej ze struktury społecznej - feudalizm - ważne było dziedziczenie i często także pierworodne... nie dało się jak u Celtów po mieczu i kądzieli silniejsi fizycznie wygrali... oczywiście próbowano to motywować "religijnie" ale to tylko naciągane bzdury były...
A ja lubię inteligentne kobiety i jako przeciwnik patriarchalnych związków (dla mnie to żaden związek) naraziłem się już za poglądy kilku kolegom :P O na trójce jest właśnie audycja... o męskości jest wywiad z psychoterapeutą - mówią ze tacy jak ja nie mają łatwo
~~~ a tak na marginesie mówią też o facetach na prowincji... jako że często poruszasz temat prowincji to powiem że w audycji postawiono tezę ... ze wielu mężczyznom z prowincji wydaje się że już z samej męskości im się należy... za to kobiety częściej wyjeżdżają na studia się kształcić...
o rety chciałem edytować... a zamiast edycji wysłało się drugi raz czy mógłbym prosić moderatora o tylko zostawienie tego drugiego postu... przepraszam za kłopot Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P Ostatnio zmieniany: 2010-05-31 01:48:18 |
||||
|
DEMONEMOON
Anciliae Posty: 1317 TowerHamlets |
2010-06-05 03:47:11
Fanatyzm to klapki na oczy dajace pełnie zczescia bezgranicznie oddanym,to preciez to samo co ostra narkomania 0(((( Ostatnio zmieniany: 2010-06-05 03:48:17 |
||||
|
Ketzer
Anciliae Posty: 136 Pabianice |
2010-06-06 09:51:22
A ja tak krótko.. (wyjątkowo ) chociaż fanatykiem nie jestem, to myślę, że korzystniej być fanatykiem niż ignorantem :) Po pierwsze łatwiej mi zrozumieć fanatyzm, ostatecznie podpisany pod jakiś pogląd, czy grupę poglądów, niż ignoranta, który nie tylko, nie podchodzi do "spraw" zbyt entuzjastycznie ("z klapkami na oczach"), ale nawet! ich nie dostrzega.
Było po pierwsze a drugiego nie ma :) "NIE ma ludzi złych, są tylko tacy którzy źle postrzegają dobro" |
||||