|
wolfj23
Anciliae Posty: 245 Ciemnogród |
2010-06-11 10:24:49
Ludzie w autobusie to tłum przypadkowy... mamy też tłumy konwencjonalne (widownie), ekspresyjne (np. juwenaliowy korowód studentów), aktywne (wandali)... Tłum na castel party po za tym że jest widownią jest też po części ekspresyjny to istna manifestacja ubiorów... to co ludzi wsiadających do autobusu słownik Kopalińskiego podaje następująca definicję subkultury
czy wg tej definicji goci to nie subkultura?? Na pewno ich przedstawiciele są elementem cywilizacji łacińskiej (sama nazwa tej subkultury, umiłowanie zamków), na pewno polscy goci mają coś wspólnego z kulturą polską - mówią np polskim językiem ale na pewno "pielęgnują te właśnie elementy kulturowe, jakie uważane są (jeszcze) przez większość za mniej wartościowe" więc jak nie subkultura ? w znaczeniu nie "podkultura" (coś niższego) lecz "podkultura (część składowa innej kultury) Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P |
||
|
Pinhead_
Primogen Posty: 130 Poznań |
2010-06-11 11:29:19
Phantom. Mam coś lepszego. To jest prawdziwie demotywujące. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b0/CyberGoths.jpg] www.altergothic.pl |
||
|
wolfj23
2010-06-11 12:04:07
le się zeszpecili
zły gotyk boli całe życie Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P |
||
|
Pinhead_
Primogen Posty: 130 Poznań |
2010-06-11 12:13:20
No w tym sęk, drogi Wilku, że ujęci na foto państwo nic z gotykiem wspólnego nie mają. Pojęcie cybergota to w ogóle jest jakiś lapsus językowy :) www.altergothic.pl |
||
|
black_gothic
Anciliae Posty: 663 Lublin w pobliżu... |
2010-06-24 21:08:52
Gotki ż Warszawy zapraszam w dniu 3 lipca od godz 14.00 do klubu No Mercy, bedzie targ gotyckich ciuchów i dodatków, biżuteri i ja tam będę miała swoje stoisko .Zapraszam na oglądanie i zakupy do Black Gothic.Będą rzeczy wystawiane na allegro i trochę nowości. Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy |
||
|
wolfj23
2010-06-25 12:19:42
Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P |
||
|
black_gothic
2010-06-25 12:48:26
Teraz szyję już na Castle Party, jak dobrze pójdzie będzie tam mój pokaz mody .Będzie bardziej wymyślnie i ekstrawagandzko .Będą tam rzeczy nowe, cieplutkie prosto od igły.Teraz wystawiam mało - nick Black_Gothic wkrótce stronka www.blackgothic.pl Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy |
||
|
Phantom
Anciliae Posty: 1047 Poznań |
2010-06-25 15:08:33
A tam Pin pamiętasz: ani świnka, ani morska Po prostu wyprzyj do podświadomości to goth i pozostań przy samym cyber Będziesz się lepiej czuł, mniej do pisania, szybciej się wymawia i zajmuje mniej znaków w smsach :P
Targi fajny pomysł ale czekam, aż wystawi się firma Cyberdog (znowu to cyber - tym razem nie goth) :D "Tonight's the night..." |
||
|
LadyVampyria
Anciliae Posty: 5 Warszawa |
2010-06-26 22:35:06 ;]
eeeech, Mi osobiscie podoba sie fakt, ze czesto goth utozsamiany jest z wampiryzmem. goth=Wampir. To Mnie nastraja do wszystkiego. To jest esencja calego wygladu... takiego typowego gotha x] aczkolwiek Ja staram nie rzucać sie az tak w oczy. Posiadam 2róznie skrajne osobowosci. Dla jednych słodka idiotka (no, moze przesadzilam), dla innych... nie nazwe tego po imieniu ;> sam wyraz gothic Mnie podnieca. Fascynuje pod wieloma wzgledami. Gdybym mogla cofnac czas.... byc troche mlodsza xP ... pokazywac otwarcie wlasne upodobania ;] troche z tego wyroslam, a szkoda. Wiek zobowiazuje do przyslowiowego ogarniecia sie. Profesja rowniez. ;*;* She sleeps in her coffin in an ancient cementery. |
||
|
black_gothic
2010-06-27 09:22:22
Ja tak nie uważam. Mnie sie podoba mój wiek, mocno zaawansowany i to , że ubieram się jak chce/ na gotycko tez / nikt nie powinien mówić, ze powinnam się ubierać jak większość kobiet w moim wieku, czyli nieciekawie, niemodnie, brudno- szare kolory , no po prostu dla mnie kompletnie po dziadowsku. Dodam , że szyję większość swoich kreacji. Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy |
||