Anathema - We're Here Because We're Here

Help
Forum : Muzyka - rożne
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Anathema - We're Here Because We're Here
wolfj23
Anciliae
wolfj23
Ciemnogród

2010-03-21 18:56:45 Anathema - We're Here Because We're Here
Tego Ville Valo to mogliby nie brać... on jest popularny ale bez przesady... podobnie wzięli go na zaśpiewanie czegoś u Apocalypticy myślę że wizerunkiem nie przystaje do Anathemy która kojarzona jest z dość poważną twórczością... może i wyszło fajnie (zobaczymy) ale jakoś to mi nie pasuje... a może chodzi o większą sprzedaż fani HIM wykupią troszkę płytek Anathemy :P

Chociaż i tak pewnie będę w posiadaniu tej płyty... może nie od razu bo ciężko z $$
Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P
Ostatnio zmieniany: 2010-03-21 18:57:22

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2010-03-21 19:00:43
Boba Dylana mogli zaprosić, lub Krzysztofa Krawczyka
Cycki, Flaki i Szatan !!!

Sumo666
Redaktor
Sumo666
Wrocław (Czas...

2010-03-21 19:07:53 Anathema
Krzysiu jest ok prosze sie odczepić :P A tak patent z gosciem może poprawić sprzedajność albumu
Ja niestety (z bólem serca stwierdzam), że Anathema nie nagrała choćby dobrego materiału od 2000 roku więc i do tej płyty jestem dość sceptycznie nastawiony ;/
If i can`t be my own i feel better dead.

wolfj23
Anciliae
wolfj23
Ciemnogród

2010-03-21 19:13:02
Harlequin Napisał:
Boba Dylana mogli zaprosić, lub Krzysztofa Krawczyka
Roberta Zimmermana (Dylan ) z powodzeniem mogliby zaprosić ma dobre teksty... także o cierpieniu Chociaż wokalnie to on marudzi do jego muzyki to pasuje podobnie jak jęczący Neil Young i za to go lubię... a swoją drogą to już Krawczyk bardziej by pasował :P
Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

cHrzanek
Anciliae
cHrzanek
Wrocław / Śr...

2010-03-21 20:49:52
nie mogę się doczekać tej płytki

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2010-03-21 20:56:06
ja bym chciał Varga tam u nich zobaczyć. jakby walnął mroczną solóweczke na syntezatorku to by wszystkim szczeny poszły do piwnicy hehehe

a na serio to na bank zakupię. Anathema to dla mnie za każdym albumem pewniak
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

strzyga666
Bicz
strzyga666
południe+centr...

2010-03-26 17:03:40 Anathema - We're Here Because We're Here
wolfj23 Napisał:
Tego Ville Valo to mogliby nie brać... on jest popularny ale bez przesady... podobnie wzięli go na zaśpiewanie czegoś u Apocalypticy myślę że wizerunkiem nie przystaje do Anathemy która kojarzona jest z dość poważną twórczością... może i wyszło fajnie (zobaczymy) ale jakoś to mi nie pasuje... a może chodzi o większą sprzedaż fani HIM wykupią troszkę płytek Anathemy :P

Chociaż i tak pewnie będę w posiadaniu tej płyty... może nie od razu bo ciężko z $$

ciężko się z Tobą nie zgodzić ;/
pan V.V wydaje się strsznie manieryczny...i taki ...zblazowany (!?), nie wiem jak to ując, w kazdym bądz razie jest w nim cos co odstrecza i zaproszenie go do goscinnego wystepu to pomyłka

a z nowej płytki wielce sie cieszę
Każdego ranka, każdej nocy Dla męki ktoś na świat przychodzi. Jedni się rodzą dla radości, Inni dla nocy i ciemności.

the_hanged_man
Anciliae
the_hanged_man
Poznań

2010-03-27 15:51:32
http://www.youtube.com/watch?v=TYzZpDw9yjM

Niby jest tam jakiś drugi męski wokal, jest to ledwo słyszalne i może to być ktokolwiek.
Też potrafię śpiewać tak ze mnie nie słychać..
Coś ten Valo przereklamowany.

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2010-05-07 18:31:07
No i juz jest przyjemna płytka, ładnie się słucha, ale brakuje mi tu głębi :/ 7 lat czekania na zaledwie "dobry" album - troche niedosyt jest. Ale z drugiej strony ciężko było sie spodziewac po tej płycie czegos odkrywczego.
Cycki, Flaki i Szatan !!!

oki
Redaktor
oki
złocieniec

2010-05-14 13:20:09
nie myślałem, że to jeszcze możliwe ale moim zdaniem swoją płytką zdecydowanie przebili ostatnie "dzieło" katatoni - niestety
kąt padania równa się kątowi odbicia

wolfj23
Anciliae
wolfj23
Ciemnogród

2010-05-14 15:14:34
http://promo.fatdrop.co.uk/e/14284115474wURwGW02Tmqfxah4YgP2pU80TLeDzJHK do posłuchania na stronie wytwórni

the_hanged_man
Anciliae
the_hanged_man
Poznań

2010-05-16 17:52:22
To jest ich najgorsza płyta w dyskografii.
Utwory pokroju Dreaming Light brzmią jak z bajek Disneya w których młody książe spiewa do księżyca o tym jak mu źle.
Płyta jest mdła.
Dwa kiedyś wyrazne wokale bez potrzeby nadają prawie cały czas jednocześnie,niepotrzebna polifonia prowadzi do bólu głowy.
Jedyny utwór który brzmi jak Anathema to Angels Walk Among Us
Nawiasem mówiąc nadal nie wiem gdzie tam śpiewa ten Himowiec.

Jestem bardzo zawiedziony.

Dyskusja na temat artykułu: Anathema - We're Here Because We're Here
Poprzednia Następna
Forum : Muzyka - rożne