|
dahmon
Fae Posty: 1 |
2010-03-20 09:58:09 Antichrisis - Cantara Anachoreta
Antichrisis porusza się zupełnie po innych obszarach niż Haggard i proszę nie porównywać tych dwóch zespołów i ich muzykę tylko zacząć słuchać lub zacząć rozumieć. Szufladkowanie to nie jest prosty proces szczególnie jak się chce to zrobić z muzyką którą nigdy wcześniej się nie słyszało. "... i mamy schematyzm i tendencyjność - czyli atrybuty zdecydowanej większości tego typu zespołów." -> Warto napisać o jakie zespoły chodzi, bo większość czytelników może mieć problem ze zrozumieniem tego kawałka recenzji. "Nawet melodie, czyli to co zazwyczaj jest najmocniejszym punktem tego typu zespołów, są mizerne i w nie wpadają w ucho." -> Proszę zawsze pisać "MI nie wpadają w ucho" itd, co się stanie jak dwóm milionom ludzi wpadną/wpadły ? "Zamieszczanie kilku kawałków przekraczających 10 minut przy jednoczesnym braku pomysłów to samobójstwo." Proszę opisać skomplikowane aranżacje, zmiany tempa, zmiany barwy instrumentów, modulacje wokali, podkreślenia pewnych elementów i fragmentów które są kluczowe dla utworu itd. To że ktoś "słyszy" brak pomysłów nie znaczy że ich nie ma. Pisze się wtedy " JA nie słyszałem żadnych pomysłów ..." ""Cantara Anachoreta" można posłuchać wtedy gdy smażymy na rozgrzanym tłuszczu jakieś mrożonki. " "Cantara Anachoreta" wymaga skupienia i chęci zrozumienia co to znaczy surowy nielukrowany muzyczny klimat. |