|
cassandra75
Bicz Posty: 7 Mielec |
2010-03-07 21:23:26
Ja polecam Stellamara - mało skoczne, refleksyjne nuty oparte na folku bałkańskim, z kapitalnym wokalem Sonii Drakulich a la Balkan Women's Choir. Na płycie "Star of the Sea" również wstawki folku średniowiecznego i kapitalne - kapitalne - skrzypce. Ponury folk to również Vas, inspiracje folkiem perskim - polecam płytę "In the Garden of Souls". Na wokalu jest Azam Ali o nieco melancholijnej barwie głosu. We are the cause of the world that's gone wrong - Nature will survive us human dogs after all |
||
|
soundasleep
Primogen Posty: 457 Sulęcin |
2010-03-22 11:42:09
dodam Jethro Tull, Eluveitie, Elvenking, Gods Tower, Radogost i jeszcze polecam bardziej znane folki - Trobar de Morte - ze swą neoklasyczną muzyką folkową stylizowaną na muzykę średniowieczną - mega klimat :) Szatan, Blasty i Benedykt XVI ! |
||
|
Orchid_
Anciliae Posty: 30 Łódź |
2011-01-08 21:41:51
Jak to dobrze ze jestem "niedzisiejsza"!!!! :P cóż ze swojej strony moge polecić oczywiście takie pozycje jak : Eluveitie, Tyr, Arkona, Otyg, Agalloch... z mniej znanych białoruski Znich, czy bardzo klimatyczny litewski Žalvarinis...:) |
||
|
scarlet1590
Matuzalem Posty: 396 Częstochowa/S... |
2011-04-13 11:23:38
Nie wiedziałam do końca, gdzie to wrzucić, ale chyba do tego tematu będzie pasowało najlepiej: SERART - wczoraj znaleziony projekt Serja Tankiana i Arto Tuncboyaciyara. Ciekawa mieszanka ormiańskiego folku, z melancholijnym gitarowym graniem i elektronicznymi wstawkami. Mnie zauroczył
http://www.youtube.com/watch?v=wy_csCnCMZM Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności. Ostatnio zmieniany: 2011-04-13 11:25:12 |
||
|
Kocurowa
Bicz Posty: 31 Grünberg |
2011-04-13 11:43:00
To ja dorzucę do tej listy świetną macedońską Baklavę: Youtube i dodam jeszcze nieistniejącą już niestety Anastasię: Youtube O Mizarze już na tym forum pisałam, ostatnie dokonania z chórem Harmosyny mają w genialnych klimatach, polecam! Youtube Ostatnio zmieniany: 2011-04-13 11:45:41 |
||