Karsten Hamre - Through The Eyes Of A Stranger

Help
Forum : Recenzje
Poprzednia Następna
Dyskusja na temat artykułu: Karsten Hamre - Through The Eyes Of A Stranger
Ketzer
Anciliae
Ketzer
Pabianice

2010-01-15 21:08:16 Karsten Hamre - Through The Eyes Of A Stranger
Niestety, niewiele recenzja mówi mi o płycie jako całokształcie materiału muzycznego, czy o poszczególnych kawałkach na niej zawartej. Fajny sposób subiektywnej oceny dźwięków zawartych w poszczególnych częściach krążka, ale raczej nadający się jako szkic pod mocno klimatyczne opowiadanie, czasem zahaczające aż o zastanawiający kicz i zbytnią egzaltację (odgłos chropowatych dłoni wypuszczających gołebia itp.) Chętnie przeczytałbym opowiadania pisane pod wpływem Twoich/Pana przemyśleń/wizji, jednak recenzja nie przedstawia dla mnie żadnej wartości merytorycznej (po za początkowym, skromnym akapitem)
"NIE ma ludzi złych, są tylko tacy którzy źle postrzegają dobro"
Ostatnio zmieniany: 2010-01-15 21:12:34

stpstp
Anciliae
stpstp
Lublin

2010-01-17 17:45:34
czyli wolałbyś chłodną recenzję w stylu: płyta trwa..., w czwartym utworze możemy usłyszeć..., stylami nawiązuje do... poprzez itd. ?
"...Ciemność jest przeciwieństwem światłości, lecz w ciemności nawet białe rzeczy wydają się czarne" / Sghor

Ketzer
Anciliae
Ketzer
Pabianice

2010-01-17 17:57:56 :)
Ehhh z jednej skrajności w drugą...
Oczywiście, że "chłodna" recenzja przy okazji gatunków o jakich piszesz jest co najmniej nie na miejscu, z racji na wyjątkowo artystyczny "wygląd" muzyki zawartej na krążkach, (choć czasem jest nieunikniona), wydaje mi się jednak, że pamiętając o nieco mniej "unoszących się na skrzydłach poezji", odbiorcach danej muzyki, warto w takim artykule zawrzeć garść informacji dzięki którym odbiorca stwierdzi: "Aha, po tej płycie mogę się spodziewać tego i tego, mogę ją porównać z twórczością tego i tego zespołu". Ale to tylko moje prywatne zdanie
"NIE ma ludzi złych, są tylko tacy którzy źle postrzegają dobro"

Dyskusja na temat artykułu: Karsten Hamre - Through The Eyes Of A Stranger
Poprzednia Następna
Forum : Recenzje