Co odnajdujecie w muzyce? - strona 15

Help
Forum : Muzyka - rożne
1 | 2 Następna
black_gothic
Anciliae
black_gothic
Lublin w pobliżu...

2009-10-25 14:34:03
Czasami słucham jakiegoś kawałkai czuję jak skóra ściąga się na głowie a mrówki chodzą po kręgosłupie, na rękach pojawia się gęsia skórka.Działa tak na mnie Bolero , V Symfonia czy " Kiedy pęka tama " Led Zeppelin, niektóre utwory Ramsteina i ....
E L P Tarkus,
Czy ktoś jeszcze ma odczucia fizyczne przy słuchaniu muzyki ?
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

callmeadog
Anciliae
callmeadog
Warszawa / Wroc...

2009-10-25 15:36:13
black_gothic Napisał:
Czy ktoś jeszcze ma odczucia fizyczne przy słuchaniu muzyki ?

Dreszcz płynący za uszami przez policzki w kierunku mostka. Zbliża się zawsze, gdy spodziewam się właśnie tego niezwykłego momentu, tego przełamania, po czym rozpływa się...
Stay Negative!

Wild_Child
Anciliae
Wild_Child
Wyobraźnia ;)

2009-10-25 18:42:43
Z fizycznych odczuć -> rozkoszne prądy, przebiegające wzdłuż kręgosłupa, nierzadko niosące z sobą miłe odprężenie (szczególnie po ciężkim, pracowitym dniu )
Z psychicznych odczuć -> wolność, nastrój, wyobraźnię, wspomnienia (gdy utwór jest związany z jakimś pamiętnym wydarzeniem z mej przeszłości), nierzadko natchnienie (w szczególności do obrazów, jak w przypadku Majestic Beast Amorphisa^^), zarówno rozrywkę, jak i coś, co każe głębiej zastanowić się nad naturą tegoż świata. Poza tym to kawał dobrej zabawy, czasem nawet specjalnie wsłuchuję się w dany utwór po kilka razy, by uchwycić poszczególne linie melodyczne, zabawy jego twórców z dźwiękiem. :D
Życie człowieka jest jak pieśń... sztuką jest się weń wsłuchać, miast zagłuszać...

Freakstranger
Anciliae
Freakstranger
Kraków

2009-10-25 19:22:22
Taaak, mrowienie w całym ciele, dreszcze (gęsia skórka na rękach, plecach), spazmatyczny dreszcz przebiegający przez całe ciało (gwałtowny), szeroki szczery uśmiech prawdziwego szczęścia na twarzy, bądź przeciwnie - w mimice objawy smutku, zasępienia, zamyślenia, skupienia, które wbrew pozorom czasem bywają też przejawem wielkiej radości. Takie momenty określam - chyba słusznie - jako 'duchowy orgazm'. :)
"Ikarze, wyzywam cię Bowiem posiadam skrzydła wiary Choć ciężkie na mych ramionach (Żadną miarą nie da się dowieść ich wagi) Nie są dla mnie ciężarem Jestem tym, który wyzywa grawitację"

1 | 2 Następna
Forum : Muzyka - rożne