wasze odkrycia muzyczne - strona 30

Help
Forum : Gothic
1 | 2 | 3 Następna
Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2011-01-19 12:05:20
Heh, to może łatwiej i trafniej będzie wymienić "najcenniejsze" wasze wykopaliska progmetalowe ?
Cycki, Flaki i Szatan !!!

Yngwie
Matuzalem
Yngwie
Wrocław / Czę...

2011-01-19 12:19:05
Harlequin Napisał:
Heh, to może łatwiej i trafniej będzie wymienić "najcenniejsze" wasze wykopaliska progmetalowe ?

Ja na dziś mówię pass, hehe. Progmetal jest generalnie bardzo męczącą muzyką.

Za to z samego progresywnego/neoklasycznego powermetalu to tak ze 30 kapel bym wymienił, ale musiałbym znaleźć kogoś kto też to lubi, bo jak mam usłyszeć, że to nudne pitu-pitu na jedno kopyto to dzięki :).
od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Ignor
Redaktor
Ignor
Pabianice/Łód...

2011-01-19 13:02:41
tutaj właśnie jest pies pogrzebany :) lubie prog i lubie death metal, dlatego Opeth przypada do gustu mi w całości, po mimo ich zapędów balladowych. Ale jaki jakiś zespół na siłe upycha drugoligowe heavy metalowe riffy ( mówiąc, że wszystko z wszystkim da się połączyć) to dzieki ja postoje.

KTU - 8 Armed Monkey sekcja rytmiczna King Crimson Trey Gunn , Pat Mastelotto plus Fin na akordeonie.

Carbonized - Disharmonization - znów awangardowo, tym razem Szwedzi. Grind i death maczany w psychodeli, klimat gore miejscami szczególnie jesli chodzi o produkcje.

Ozric Tentacles - kosmiczno - elektorniczny progresywny rock. Słabo znam dyskografie, ale Strangeitude robi niezłe wrażenie.

Disharmonic Orchestra - Pleasuredome - świetny perkusista, gitary raczej jako tło.

Starkweather - Croatoan - ciekawe połacenie metalcore z death metalem.

SBB - Memento - polska kapela, miałem przyjemnośc być ostatnio na koncercie, nadal w formie Panowie są mimo podeszłego już wieku :)
...and music? Well, it's just entertainment folks.

Harlequin
Redaktor
Harlequin
Poznań

2011-01-19 13:05:44
a techniczny death metal to też prog ?
Cycki, Flaki i Szatan !!!

Ignor
Redaktor
Ignor
Pabianice/Łód...

2011-01-19 15:11:30
w sensie progresywny death metal :) jednak Opeth to muzyczny kocioł jest w którym death metal i doom (przynajmniej na początku kariery), i podziały z King Crimson odnajdzie się, wszystko wynika z siebie w pełni naturalnie, bez wiekszej zgryzoty. Poprostu Panowie czerpią z gatunków które lubie i cenie sobie, a że potrafią z tego zmotować strawny krążek to tym bardziej mnie cieszy.
...and music? Well, it's just entertainment folks.
Ostatnio zmieniany: 2011-01-19 15:22:27

Demonika
Matuzalem
Demonika
Mińsk Mazowiec...

2011-02-01 17:21:49
Moim najlepszym odkryciem, którego dokonałam sama był zespół Oomph! :D
"Protect me from what I want"

Procella
Anciliae
Procella
L-Space

2011-04-04 10:26:51
Ostatnio odkryłam zespół Soror Dolorosa. Znakomite klimatyczne i melancholijne gitarowe granie, bardzo polecam.

1 | 2 | 3 Następna
Forum : Gothic