|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1867 Wrocław |
2009-10-05 16:18:13
Specjalnie wybrałem się do Empiku, żeby kupić i posłuchać, a tu sprzedawca informuje mnie, że jeszcze nie dostali :/ Będę się musiał niestety jeszcze wstrzymać z opinią na temat tej płyty. Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||
|
minawi
Redaktor Posty: 6104 Poznań / Iław... |
2009-10-05 16:27:22
a to przypadkiem nie likwidują wszystkich salonów multimedialnych Ępiczów? tak slyszałam... sorry za offtop :) Make Foch Not War |
||
|
Lisa
Primogen Posty: 210 Częstochowa |
2009-10-05 17:05:06
Ja płytę nabyłam wczoraj (i jeszcze przy okazji Scarlet). Za wcześnie mi szczegółowe osądy wydawać, słucham... Na pewno brzmienie jest bliskie ideału. Płyta wydaje się spokojna, nastrojowa...mało mocniejszych przytupnięć. Mariusz Kumala - nowy nabytek Anji bardzo ładne partie gitarowe ułożył.
Nie tylko gra...zapada w uszy... co za dziecięco-ironiczne głosy śpiewają taki "kontrowersyjny" temat ... uśmiałam się, w pozytywnym tego słowa znaczeniu, wyszło oryginalnie :) Wcześniej znane utwory Ogród Półcieni i Matka to murowani faworyci tej płyty...może coś jeszcze do tego duetu dokooptuję potem I'm a sect of mine so my mind is my church. |
||
|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2009-10-05 17:21:54
Jak dla mnie póki co zbyt niespójna. Prawde mówiac nie podoba mi się, ale fanem Closterkeller nigdy nie byłem. Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||
|
Paskievicz
Anciliae Posty: 3332 Aureus Mons |
2009-10-06 07:24:56
mi się bardzo podoba, tak opakowanie jak i sama muza. i nareszcie wydanie nie z metal mind :idea: Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. |
||
|
Vammp
Matuzalem Posty: 812 Wszedzie i nigdzie |
2009-10-13 10:14:25
Swietna plyta, jedna z najlepczych Czasami warto uciec od zycia... |
||
|
CrommCruaich
Matuzalem Posty: 1867 Wrocław |
2009-10-13 10:18:26
Płyta mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Cieszę się, że Closterkeller nie odgrzewa starych kotletów i ma odwagę eksperymentować. Totalnie rozwalił mnie kawałek "To tylko gra". No i szata graficzna wydanie jest świetna. Fakt, że jestem paranoikiem, nie oznacza jeszcze, że cały świat nie sprzymierzył się przeciwko mnie. link |
||
|
Freakstranger
Anciliae Posty: 601 Kraków |
2009-10-13 12:06:26
Płytka bardzo fajna, przyjemna. Dosyć zróżnicowana, ale spójna klimatycznie, więc jak najbardziej dla mnie na plus. Jak zwykle Closter musiał trafić czymś bezpośrednio do najgłębszych pokładów mnie ("Na nic to"). :) "Ikarze, wyzywam cię Bowiem posiadam skrzydła wiary Choć ciężkie na mych ramionach (Żadną miarą nie da się dowieść ich wagi) Nie są dla mnie ciężarem Jestem tym, który wyzywa grawitację" |
||
|
Notch_Johnson
Anciliae Posty: 41 ładne |
2009-10-24 12:56:15
Mnie ta płyta nie podoba się ani trochę. Co prawda już od dawna nie jestem fanem tego zespołu, ale poprzednie płytki słucham nadal z przyjemnością. Ta nowa jest niestety jakaś taka nijaka... Raczej juz nie będę do niej wracał. nie wiem, nie mam, nie chce mi się |
||
|
Nenar
Primogen Posty: 626 Bielsko-Biała / G... |
2009-10-24 13:14:18
Za samą "Matkę" należą się oklaski, niestety chyba tylko za to. Parę utworów przyjemnych i prostych (tutaj dla mnie króluje "12 dni", kilka cięższych i mroczniejszych (które mi bardziej przypadły do gustu), płyta zdecydowanie słabsza od dwóch poprzednich płyt. Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy |
||
|
Viljar
Anciliae Posty: 141 Gdańsk Oliwa |
2009-10-24 16:59:48
Matka niezła, powiedziałbym nawet, ze świetna. Reszta... niby dobra, ale słuchając tej płyty miałem wrażenie, że już coś podobnego kiedyś zrobili. A może Closter mi się po prostu przejadł? |
||
|
senga
Anciliae Posty: 98 |
2009-10-24 19:49:23
Po pierwszym odsłuchaniu byłam, że tak powiem zniesmaczona.. lekki zamuł. Jednak poczatek nocarza całkiem całkiem a reszta średnio. Jutro koncert - zobaczymy co i jak na żywo ^^ Do wszystkiego trzeba dorosnąć. |
||
|
Razorblade-Kiss
Primogen Posty: 204 Kraków |
2009-11-15 19:03:54
A co sądzicie o "Nie tylko gra"? Anja powiedziała na koncercie, że tekst jest autorstwa jej synka. jeśli raz wejrzysz w Ciemność, nigdy nie uwolnisz się od Jej brzemienia. /blood luna. |
||
|
cHrzanek
Anciliae Posty: 39 Wrocław / Śr... |
2009-11-15 19:07:32
chyba chodziło jej o to, że w tym utworze dziecięcy głos należy do jej syna a nie, że napisał tekst |
||
|
Razorblade-Kiss
Primogen Posty: 204 Kraków |
2009-11-15 19:22:54
może źle zrozumiałam tę informację. 8O Gdyby tekst był jej syna, mogłabym tę piosenkę zaakceptować, ale w takim wypadku uważam ją za dowód na kiepskie tekściarstwo tej płyty... :? jeśli raz wejrzysz w Ciemność, nigdy nie uwolnisz się od Jej brzemienia. /blood luna. |
||