|
zsamot
Primogen Posty: 222 Gniezno |
2009-09-28 14:54:27 Paradise Lost - Faith Divides Us - Death Unites Us
Dla mnie to po prostu płyta kwartału, dawno nie słyszałem tak emocjonującej płyty mych starych ulubieńców- Angole góra, bo ostatni My Dying Bride też jest genialny... No i okładka- w chwili ukazania: klasyk! Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;) |
||
|
minawi
Redaktor Posty: 6104 Poznań / Iław... |
2009-09-28 14:59:22
Zgadzam się w 666% i już mogę zdradzić, że przy najbliższym zestawieniu nowości miesiąca vel Sąd Ostateczny, nowy krążek PL otrzyma u mnie jak najwyższą notę :) Make Foch Not War |
||
|
Ignor
Redaktor Posty: 474 Pabianice/Łód... |
2009-09-28 15:46:19
W takim razie wypada sprawdzić co tez Angole nagrali :) ...and music? Well, it's just entertainment folks. |
||
|
cellar_door
Matuzalem Posty: 669 Gdańsk |
2009-09-28 16:27:07
Paradise Lost nagrało najleszpą płytę nie od lat 12, ale od lat 16 - czyli od czasów "Icon", bo tylko "czwórka" morze się mierzyć z najnowsza płytą, jeśli mamy już tymi kategoriami podchodzić do sprawy
Nie sądziłem że Paradajsi nagrają kedykolwiek jeszcze, lepszy album od My Dying Bride. Ale tak własnie się stało. "For Lies I Sire" jest bardzo wtórna i nudna w porównaniu do nowej płyty PL. Na "Faith Divides Us.." czuć bardzo silnie echa pierwszych płyt Paradise Lost jednak bez popadania w chamat odgrzanego kotleta, bo płyta brzmi bardzo świerzo. W "śpiewających" fragmentach przypominają się czasem "pedalskie" tej kapeli z okresu płyt 6-9 ale można się do tego przyzwyczaić Płyta jest ciekawa i cholernie wciągająca. Nie wchodzi od razu, jest melodyjna i przebojowa w pozytywnym tego słowa znaczeniu, mam taka samą radochę z jej odsłuchu jak przy ostatniej płycie Megadeth :-D
Zresztą obie kapele mają podobne losy wg mnie, wydały w tym roku 12 albumy, pierwsze płyty mają z jajem i na temat, potem seria gniotów, i od paru lat znowu wiatr w żagle :-) time shal tell... |
||
|
oki
Redaktor Posty: 182 złocieniec |
2009-09-28 16:44:10
PARADAJSI FOREVER. MDB Paradajsom może co najwyżej gitarki stroić:) kąt padania równa się kątowi odbicia |
||
|
cellar_door
Matuzalem Posty: 669 Gdańsk |
2009-09-28 17:05:12
bez przesady, kiedy My Dying Bride grało doom/death metal z prawdziwego zdażenia Paradie Lost bawiło się w dyskoteki time shal tell... |
||
|
minawi
Redaktor Posty: 6104 Poznań / Iław... |
2009-09-28 17:44:46
Jak dla mnie nie ma sensu zestawiać ze sobą PL i MDB - obu zespołów. Mimo, że oba pochodzą z Anglii i wykonują mroczną odmianę metalu, to jednak różnice są zbyt znaczące, MDB zawsze szli w bardziej "funeralną" odmianę doom'u, podczas gdy PL raczej skłaniali się ku żywszym, często podrasowanych elektroniką brzmieniom, nie mówiąc o wokalu, który jak dla mnie też jest nie do porównania po prostu inny. ZResztą ostatnia płyta MDB też jest dla mnie bardzo dobra, ale chyba nei o tym ten temat, więc może powróćmy do wrażeń z najnowszego krążka Paradise Lost :) Jak dla mnie kawałek "Last Regret" to numer jeden na tej płycie, a potem pierwszy na albumie utwór "As Horizons End" z genialną solówką w ok. 2/3 trwania kawałka :D Make Foch Not War |
||
|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2009-09-28 19:56:59
Zdodze sie z Cellarem :) choc nie przepadam za PL, to jednak chłopaki nagrali najlepszy album od czasów "Icon" i jak dla mnie jest ot druga najlepsza ich płyta własnie zaraz po "Icon". Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||
|
Astharte
Anciliae Posty: 53 Kraków |
2009-09-28 20:28:49
I ja sie zgodze z wami. Ten nowy album jest rzeczywiscie swietny i dobrze sie go slucha. Volnerant omnes ultima necat. |
||
|
Sumo666
Redaktor Posty: 1078 Wrocław (Czas... |
2009-09-29 10:36:05 PL
Płytka jest dobra to nie podlega najmniejszego watpliwosci :) Jednakze u mnie kolejnosc jest troszke inna niz u Harlequina :P Draconian jest u mnie bezapelacyjnie najlepszy potem Icon a zaraz po nim Gothic, reszta zalezy od dnia :) If i can`t be my own i feel better dead. |
||
|
Ravenheart
Primogen Posty: 72 Wieliczka |
2009-10-02 08:25:28
wg mnie chłopaki się starzeją i to widać niestety, dla mnie ta nowa plyta jest już bez polotu. Ale wiadomo że o gustach się nie dyskutuje :wink: Panie, daj mi siłę, do zaakceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, mądrość, abym dobrze ukrył ciała tych któży mnie dzisiaj wkurwili. |
||