Amduscia

Help
Forum : Electro, Industrial, EBM
Poprzednia 1 | 2
Freakstranger
Anciliae
Freakstranger
Kraków

2009-09-27 19:53:53 AMDUSCIA
Jak dla mnie Amduscia jest świetna, szczególnie albumy "Melodies for the Devil" i "From Abuse to Apostasy". Na tym pierwszym słychać momentami lekkie naleciałości transowości. Wyraźnie da się usłyszeć inspiracje mistrzami i krajanami (Mexico!) Hocico. Ostatnia płyta "Madness in Abyss" jako całość mi tak bardzo już nie podchodzi, raczej słucham z niej pojedynczych utworków. Jest zdecydowanie cięższa i z prostszymi melodiami, wolałem dawną Amduscię, lżejszą ale i bardziej skomplikowaną. Nie wątpię, że wiele osób tutaj ich zna, lubicie?

Przy okazji: może ktoś polecić jakichś wykonawców dark/harsh electro/industrial/ebm itp? Poza Amduscią, Hocico, SC i Combichristem... Koniecznie z harsh'owym wokalem. :P
"Ikarze, wyzywam cię Bowiem posiadam skrzydła wiary Choć ciężkie na mych ramionach (Żadną miarą nie da się dowieść ich wagi) Nie są dla mnie ciężarem Jestem tym, który wyzywa grawitację"

verdammt
Redaktor
verdammt
Radom/Warszawa

2009-09-28 07:34:26 Re: AMDUSCIA
Freakstranger Napisał:
Przy okazji: może ktoś polecić jakichś wykonawców dark/harsh electro/industrial/ebm itp? Poza Amduscią, Hocico, SC i Combichristem... Koniecznie z harsh'owym wokalem. :P

Grendel, Dawn Of Ashes (dwie pierwsze płyty), God Module, Dulce Liquido (projekt Rasco Agro z Hocico), Tactical Sekt, Acylum, Die Sektor, Cenobita, Agonoize, Xentrifuge, Nurzery (Rhymes), C-Lekktor, Lujhboia (kolejność przypadkowa) hmm... myślę, że na początek tyle powinno Ci wystarczyć

Freakstranger
Anciliae
Freakstranger
Kraków

2009-09-28 14:02:02
Oo dzięki, Grendela i Dulce Liquido znam, resztę będę obczajał.
"Ikarze, wyzywam cię Bowiem posiadam skrzydła wiary Choć ciężkie na mych ramionach (Żadną miarą nie da się dowieść ich wagi) Nie są dla mnie ciężarem Jestem tym, który wyzywa grawitację"

Nenar
Primogen
Nenar
Bielsko-Biała / G...

2009-09-28 17:52:13
Do powyższych dodałabym jeszcze Unter Null i Psyclon Nine
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

sphinxia
Primogen
sphinxia
Wyimaginowane

2009-09-29 13:31:06
Polecam X - Fusion! Jak dla mnie jest genialne
Chciałabym kiedyś być na ich koncercie
Na Amduscii byłam i mam nawet zdjęcie z jednym z kolesi
"...Zamyślone, szlachetną przybierają postać długich sfinksów, by w głębi samotności zostać i drzemać, nieskończonym oddane marzeniom..."

Razorblade-Kiss
Primogen
Razorblade-Kiss
Kraków

2010-01-27 14:11:14
jak dotychczas poznałam Amduscię tylko z "Madness In Abyss", bardzo mi się spodobało i będę powoli sięgać po pozostałe albumy
jeśli raz wejrzysz w Ciemność, nigdy nie uwolnisz się od Jej brzemienia. /blood luna.

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2010-01-27 16:03:02
z podobnych klocków polecałbym Proyecto Crisis - Made in Chile co prawda polewna i kiepska okładka ale sama muzyka praktycznie bez zastrzeżeń i na poziomie, może nawet jakieś hiciki by z tego albumu uskubał
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2010-02-21 16:07:23
Ostatnio dorwałem trzy albumy Amdusci: "Melodies For The Devil" (2003); "Dead Or Alive" (2005) oraz "From Abouse To Apostasy" (2006) i jestem pod wielkim wrażeniem. Z początku miałem wrażenie podobieństwa do In Strict Convidence ale szybko przeszło. Serdecznie zalecam.

PS. Odnośnie X-Fusion to jestem w posiadaniu utworu Defiled And Raped (świetny, swoją drogą). Jaki/e ich album/albumy zalecilibyście szanowni forumowicze?
"God makes me a cannibal to fix problems like you."

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2010-02-21 16:23:01
koniecznie 'Vast Abysm' oraz 'Dial D for Demons' ale jak dla mnie to zdecydowanie ten pierwszy wymieniony

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2010-03-11 22:36:17
Z tego rozpędu dorwałem 7 płyt:
"Dial D For Dreams", "Unreleased And Rare", "Beyond The Pale", "Demons Of Hate", "Choir Of Damnation", "Rotten To The Core" oraz zgodnie z zaleceniem "Vast Abysm". Płyta za płytą wciągnąłem nawet nie wiem kiedy. Masa kapitalnych i wyrywających z butów kompozycji. Teraz biorę się za Suicide Commando.

Dzięki! Chętnie wypiję z Tobą przy najbliższej okazji i zamienię słówko w tym temacie

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2010-03-12 11:08:47
KostucH Napisał:

Dzięki! Chętnie wypiję z Tobą przy najbliższej okazji i zamienię słówko w tym temacie

najbliższa okazja drogi Tadeuszu jest jutro

KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2010-03-12 12:14:27
Paskievicz Napisał:
najbliższa okazja drogi Tadeuszu jest jutro

Fredro Aleksander Napisał:
Niech się dzieje wola nieba,
Z nią się zawsze zgadzać trzeba.

Malenstwo676
Anciliae
Malenstwo676
Częstochowa (...

2010-08-20 21:25:46
ktos ma link do dyskografii Amduscia na torrenty???
Każdego dnia wstawać,by walczyć,by upadać...

Freakstranger
Anciliae
Freakstranger
Kraków

2010-12-30 22:43:17
Razorblade-Kiss Napisał:
jak dotychczas poznałam Amduscię tylko z "Madness In Abyss", bardzo mi się spodobało i będę powoli sięgać po pozostałe albumy

Jak dla mnie najsłabszy z ich 3 pełnoprawnych albumów, przerost formy nad treścią. Ceniłem sobie na poprzednich albumach zróżnicowane kompozycje, rozbudowane jak na ten typ muzyki melodie oraz pewne drobne elementy muzyki trance, a niestety to wszystko uległo redukcji na "Madness in Abyss" na rzecz dużo cięższego brzmienia. Szkoda. Aczkolwiek trafiają się perełki typu "Perverse party".

fistnaut
Anciliae
fistnaut
Strg Szcz

2011-02-24 17:25:33 AMDUSCIA
Freakstranger Napisał:

Zaproponować mogę jeszcze Aesthetic Perfection, Reaxion Guerrilla, Agonoize, Asphyxia, Beati Morituri - żeński głos z Finlandii lecz po ang. czy Dioxyde.

Jeśli o Amduscię chodzi i "Madness In Abyss" to najbardziej działa na mnie tytułowy utwór, "What" i dwuczęściowy "Animal Instinct".
No a z wcześniejszych płyt to w zasadzie cała masa utworów od "Impuslo Biomecanico" przez "Delirio Asesino", "Solo Maquina" do "Evil Song".

Poprzednia 1 | 2
Forum : Electro, Industrial, EBM