|
Brigith
Anciliae Posty: 58 Asgardhr |
2009-09-15 20:17:53 Tarja Turunen nagrywa nową płytę
Niewątpliwie Tarja ze swoim wykształceniem wokalnym może być podziwiana. Nightwish zrobił swoje i wyniósł, że tak to ujmę panią na piedestał - niestety wszystko co dobre kiedyś się kończy... Miałam już okazję posłuchać Tarji solo i przy podziwie dla głosu stwierdzam, że melancholijna i balladowa część dorobku solowego tej pani - pomijając stany depresyjne i totalne doły - nie robi na mnie zbyt wielkiego wrażenia... Ciekawi mnie wasza opinia co myślicie o solowej karierze Tarji, jak waszym zdaniem pani się spisuje? Żyj i pozwól żyć innym; tak jak ty nie lubisz kiedy ktoś narusza twą przestrzeń życiową tak ty nie ładuj się na siłę w życie innych!!! |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
ladyinblack
Matuzalem Posty: 712 Wrocław |
2009-09-16 13:06:44
Dla mnie Tarja jest kimś. Zachwyca mnie jej głos,wystarczy że włączę utwór 'I walk alone' i czuję ciarki na skórze. Fakt faktem zaistniała dzięki Nightwish, ale solo równie dobrze sobie radzi, dlatego z niecierpliwością będę wyczekiwała jej najnowszej płyty. Kobietom od przedszkola robi się pranie mózgu, wmawia się im, że powinny być miłe ... |
|
elkurczako
Anciliae Posty: 70 Warszawa |
2009-09-16 14:09:55
Trudno nie docenić bardzo dobrego i wyszkolonego głosu Tarii Turunen. Tym niemniej rozstanie z Nightwish nie wyszło na dobre ani jej ani zespołowi. Z pewnością w tej chwili śpiewa kompozycje które JEJ bardziej odpowiadają, ale mnie to jakoś nie zachwyca. Brak tej świeżości którą miała muzyka Nightwish, sam głos to nie wszystko. Da się posłuchać ale w pamięć mi nie zapadło. Z kolei zespół bez Tarii.... no cóż, moim zdaniem niezbyt szczęśliwie dobrali nową wokalistkę. U Tarii Turunen drażni mnie dodatkowo jej angielski (wiem - czepiam się). Trochę off topic - swoją drogą chciałbym posłuchać Nightwish z wokalem Sharon Den Adel (Within Temptation). Ciekawe co by z tego wyszło? Ten tekst staje się mrocznym łacińskim motto kiedy nie patrzysz. |
|
ladyinblack
Matuzalem Posty: 712 Wrocław |
2009-09-16 14:26:40
"swoją drogą chciałbym posłuchać Nightwish z wokalem Sharon Den Adel (Within Temptation). Ciekawe co by z tego wyszło? " to mogło by być ciekawe zestawienie. Tymbardziej, że Sharon ma charakterystyczny "magiczny" głos.Bynjamniej ja tak uważam. :roll: Kobietom od przedszkola robi się pranie mózgu, wmawia się im, że powinny być miłe ... |
|
elkurczako
Anciliae Posty: 70 Warszawa |
2009-09-16 15:51:19
Dyskusja na temat artykułu: Tarja Turunen nagrywa nową płytę
Poprzednia Następna
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||