|
Harlequin
Redaktor Posty: 5795 Poznań |
2009-09-14 16:41:58 Ministry - Psalm 69
za ten text dałbym Ci Pulitzera :lol: :lol: :lol: :lol: Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||||
|
Ignor
Redaktor Posty: 474 Pabianice/Łód... |
2009-09-14 16:46:28
To draństwo ciążyło mi od dłuższego czasu i kurde ciesze się żę udało mi sie coś sklepać :) ...and music? Well, it's just entertainment folks. |
||||
|
DEMONEMOON
Anciliae Posty: 1317 TowerHamlets |
2009-09-14 17:18:52
Bardzo ciekawa płyta z zajebistym brzmieniem.Pamietam te czasy kiedy to zachłyśnięty DEATH METALEM-oczywiscie wtedy hameykanckim,mozna było posłuchać tej perełki,to było novum 0(((( |
||||
|
Harlequin
2009-09-14 17:22:03
Fajnie, że napisałeś tą recke, bo ja nie mogłem sie zebrać :> mysle że bardzo dobrze oddałeś treść tej płyty :) jedno z ciekawszych oblicz industrial metalu :) Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||||
|
zsamot
Primogen Posty: 222 Gniezno |
2009-09-15 17:34:39
Genialna, wielowymiarowa płyta, no i genialne klipy Krótki opis, nie mający powiązania z Właścicielem profilu;) |
||||
|
Mortalis
Anciliae Posty: 16 Bydgoszcz |
2009-09-15 18:20:01
W czasach kiedy mtv mogło kojarzyć się z ciekawą muzyką i teledyskami (były takie czasy) 8O w programie "120 minut" - to ten program przed "Headbanger's Ball" :twisted: - o występie Gibby'ego w "JBMHR" Al stwierdził co następuje: " He drinks and he sings. The real american..." Płyta jest naprawdę dobra i ma solidny wykop. Refuse/Resist |
||||
|
Dementia
Anciliae Posty: 38 Wrocław |
2009-09-18 10:10:08 Ministry
"Psalm 69" to płyta która prędzej czy pózniej musiała powstać. To fakt, pluto w pysk Jourgensenowi za wprowadzenie industrial rocka na salony , a zarazem temat stał się zaprzeczeniem istnienia antymuzyki. Bojkot i rewolucja którą przyniosło stopniowanie albumu do rangi orderów i nagród, zdradziło chciwy korporacjonizm muzyczny i dążenie do profitów. To dobry album , ale i prawdziwie zły we własciwym tego słowa znaczeniu. Można też przypisywać sabotaż muzyczny od środka , lecz przejaw tego to i tak wyciąganie pieniędzy.Który pomysł artysty był zamierzony? "Ten album jest zdecydowanie o śmierci. Pierwsze trzy albumy też były poświęcone śmierci lub historyjkom o śmierci, sposobom śmierci i takie tam... O morderstwach wojnach" Phil Fascian ( Malevolent Creation ) |
||||
|
DEMONEMOON
2009-09-18 15:34:44 Re: Ministry
Czy to wazne jakim sposobem JURGENSEN chciał wyrwac kase na ćpanko i chlanie?Obydwa pomysły przyniosły skutek 0(((( |
||||
|
Dementia
2009-09-19 09:16:02 Ministry
Istotne.Popularność Ministry sprawiły że industrialny rock zaowocował takimi kwiatkami jak Marylin Manson czy Nine Inch Nails. Mniej było w tym idei a więcej robienia szmalu. Barker & Jourgensen nie są autorami podręcznika do muzycznego biznesu, ale się przyczynili o upadku industrialu w latach 90. Niestety ta muzyka jest teraz kojarzona z w/w zespołami a mało kto już pamięta SPK, Monte Cazazza , Leather Nun czy Throbbing Gristle. Fakt jest jeden - muzyka rockowa przybiera maski i oblicza gatunków popularnych, kreując własnych przedstawicieli ,wyciskając soki z oryginałów. Po prostu Pop Art - Sztuka dla Mas. "Ten album jest zdecydowanie o śmierci. Pierwsze trzy albumy też były poświęcone śmierci lub historyjkom o śmierci, sposobom śmierci i takie tam... O morderstwach wojnach" Phil Fascian ( Malevolent Creation ) |
||||
|
Harlequin
2009-09-19 09:20:34 Re: Ministry
Nie zawstydzaj mnie, żadnej z tych kapel nie słyszałem :oops: Cycki, Flaki i Szatan !!! |
||||
|
Ignor
Redaktor Posty: 474 Pabianice/Łód... |
2009-09-19 09:29:08
Jourgensen sam sobie winny - zamiast w pełni skupić się na Ministry podzielił wszystkie swoje pomysły na kilka projektów. Sam jest trochę winien tego, że industrial - dłużej w mediach nie po królował tylko nieliczni załapali się na "popularność". A przecież sporo w gatunku "dobroci" jest :lol: Tylko, że teraz trzeba mocno kopać, dokopywać się, ale mnie to nie przeszkadza nic, a nic :roll: ...and music? Well, it's just entertainment folks. |
||||
|
DEMONEMOON
2009-09-19 10:19:33
Moze i sam sobie winny,coś było w jego osobowosci co pociagneło go ku heroinie,a jak wiemyy heroinisci to raczej outsiderzy,bez parcia ku sławie,dlatego po komercyjnym sukcesie PSALM 69,postanowił wszystko sciagnac w dół 0(((( |
||||
|
Dementia
2009-09-19 10:58:30 Re: Ministry
W sumie jest to dowód tego że industrial dziś ma inne imię, umarł gdzieś w 1983 roku, po upadku Industrial Records. Polecam te zespoły , bo to kwintesencja maszynowego hałasu i cywilizacyjnego zgiełku. W szczególności SPK , który był dla mnie synonimem prawdziwego industrialu. Niestety, w Polsce popularność tego gatunku, to było parę kapel w okolicach 1992 roku.. "Ten album jest zdecydowanie o śmierci. Pierwsze trzy albumy też były poświęcone śmierci lub historyjkom o śmierci, sposobom śmierci i takie tam... O morderstwach wojnach" Phil Fascian ( Malevolent Creation ) |
||||