Hocico

Help
Forum : Electro, Industrial, EBM
1 | 2 | 3 | 4 | 5 Następna
KostucH
Moderator
KostucH
Wrocław...

2010-03-11 22:23:37
Paskievicz Napisał:
jak najbardziej wszystko w górę od "Signos De Aberracion", wcześniejsze ich dokonania mnie zbytnio, poza pojedyńczymi numerami, nie ruszają

tak więc poza wymienionym zdecydowanie również 'Wrtack and Ruin' oraz przezajebiste 'Memorias Atras'(...)

Memorias Atras mnie złamała. Genialny album! Kawałki "Stop My Madness", "About A Dead", "Drowning" i "The Shape Things To Come (remix)" wykręcają mnie jak mokrą ściere. Wrack And Ruin też jest świetne, szczególnie utwory: "Ecos" i "Spirits Of Crime" przypadły mi do gustu.

Dzięki!
"God makes me a cannibal to fix problems like you."

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2010-03-12 07:45:35
moim faworytami są za to (z Memorias) zdecydowanie, poza tymi któe wymieniłeś, "Spirals of Time" no i oczywiście "Blindfold", a z Wrack and Ruin przesłuchaj dobrze "Bizzare Words"
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

Vammp
Matuzalem
Vammp
Wszedzie i nigdzie

2011-03-01 15:57:52
Hocico znam i bardzo sobie cenie ich twórczość, mają swój styl i to sie liczy, słyszałem wiele zespołów tego typu, ale od dłuższego już czasu Hocico znajduje sie w ścisłej czołówce.
Czasami warto uciec od zycia...

Mortalis
Anciliae
Mortalis
Bydgoszcz

2011-03-01 22:33:35
Na zeszłorocznym Etropolis rozmawiałem z gościem, który solidnie zachwalał "Tiempos De Furia". Po powrocie udało mi się ściągnąć (sic!) singiel "Dog eat dog", który promował płytę - grali też ten kawałek na festiwalu.
Później wysłuchałem całej płyty i muszę przyznać, że takiego rozczarowania się nie spodziewałem. "Tiempos De Furia" miało być kontynuacją "Memorias Atras", ale tej płycie nawet do pięt nie dorasta. Szkoda...
Refuse/Resist
Ostatnio zmieniany: 2011-03-01 22:35:56

Paskievicz
Anciliae
Paskievicz
Aureus Mons

2011-03-02 08:41:36
każdy ma swoje oczekiwania i opinie. jak dla mnie TDF jest lepsza od MA
Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec.

Bunhast
Bicz
Bunhast
Warszawa prawi...

2011-05-02 23:18:37
Witam! Postanowiłem przerwać swe milczenie i zacząć tu być. Przez to co lubię słuchać, nie mogę zacząć inaczej, jak od Hocico.

Jestem z nimi od lat, każda płyta coś dla mnie znaczy, pisać by wiele, ale że na tapecie są dwie ostatnie, więc o nich. Memorias Atras mnie i zaskoczyła i wzniosła na wyżyny. Wzniosła, bo była kontynuacją tego, co w nich najlepsze. Ale zaskoczyła, bo znalazłem tam nowe elementy, które jeszcze nie bardzo umiałem określić. Rewelacja, ale coś inaczej. Odpowiedzią była następna płyta, Tiempos de Furia. Poszli jeszcze dalej. Wiedziałem, o co chodzi.

Która lepsza płyta? No, dla mnie zawsze ta bardziej osłuchana, starsze lepsze. Ale obie różnią się od reszty, to nowy etap w ich karierze i nie wiem, co o nim sądzić. Dotąd klasyfikowałem sobie ich muzykę, jako industrial, teraz zaś już... No, za dużo tego tańca. Porywające są ich kawałki, od zawsze, od pierwszej taśmy, ale... Mam trudność z określeniem kierunku, w jakim poszli moi ulubieńcy. Bo czemu niby nie parkiet? Ale brak mi starych klimatów w stylu Starving Children, Coward As A Slave czy Death As A Gift. Które powiedziałyby mi: Słuchaj, to wciąż my, jesteś u siebie.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 Następna
Forum : Electro, Industrial, EBM